badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Erik Meijs: 'Topsporter word je niet zomaar!'

Een beetje later dan jullie van mij gewend zijn, maar ik heb begrepen dat er zondag en maandag al aardig wat publiciteit is geweest rondom de finale tijdens het Mastertoernooi.

Erik Meijs: 'Topsporter word je niet zomaar!' - Erik Meijs
© Erik Meijs
Erik Meijs: 'Topsporter word je niet zomaar!' - Erik Meijs
© Erik Meijs +

 

Dus niemand zal me gemist hebben tot nu toe, zeker niet na het nieuws over de nieuwe samenstelling van de nationale selectie.

Om met dit laatste te beginnen. Zoals ik ook al in een reactie op facebook heb gezegd, ik ben wederom blij dat ik in 2011 besloten heb de nationale selectie te verlaten en vooral zelf te gaan investeren in mijn ontwikkeling. Mede dankzij een aantal sponsors lukt het mij tot nu toe dit pad te vervolgen. Het is lastig en overal staan sponsormiddelen onder druk, dus ook bij mij, maar ik ben vast van plan om dit traject te blijven volhouden.

Nu BNL in principe geen focus meer lijkt te hebben op het singlespel is dat ook de enige juiste weg naar de top. Om die top te halen is een lange weg te gaan. Om een goede singlespeler te worden moet het spel tot in het kleinste detail beheerst worden. Dat kan alleen door heel veel individuele aandacht, waarbij voortdurend geschaafd wordt aan de ontwikkeling van het spel, aan de techniek, aan het vergroten van het tactisch inzicht en geanalyseerd moet worden hoe het spel zich internationaal ontwikkelt. Voldoende kracht en conditie zijn daarbij noodzakelijke randvoorwaarden. Dat alles gaat met vallen en opstaan. Er is niks zo moeilijk om ingeslepen slagen of bewegingen weer te veranderen. Dat is waar ik mee bezig ben.

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

geplaatst door

verkregen via Erik Meijs

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws