badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Goede vorm zet door in 2014 met kwartfinale in Zweden! - Stef Meijs
© Stef Meijs

Goede vorm zet door in 2014 met kwartfinale in Zweden!

Goede vorm zet door in 2014 met kwartfinale in Zweden! - Stef Meijs
© Stef Meijs +

De afgelopen dagen stond de Swedish Masters op het programma, niet in Stockholm deze keer, maar in het nabij gelegen Uppsala. In Nederland is het kwakkelen met de winter, maar daar hebben ze in Zweden geen last van.

Er lag een flinke berg sneeuw en de wandeling van hotel naar hal leverde mij continue 2 bevroren handen op. Maar gelukkig zijn ze in Zweden wel wat gewend qua kou en dus zijn de sporthallen heerlijk verwarmd en merk je er niks van. Dan het toernooi zelf. Ik was een dag te vroeg en kon dus Marco de Jager coachen in zijn wedstrijd. Helaas kon hij niet winnen en dus hebben we de rest van de dag rustig aan gedaan en nog wat getraind.

Zelf startte ik op vrijdag in het hoofdtoernooi tegen Thomas Rouxel uit Frankrijk. Zoals eerder gezegd doet hij het op dit moment internationaal best goed en staat rond plek 73 van de wereld. Omdat de bondscoach Rune Massing ook aanwezig was, had ik hem benaderd om mij dit toernooi te coachen. Ik begon de wedstrijd erg rustig, maar zat prima in de wedstrijd en won dan ook de 1ste set eigenlijk vrij eenvoudig met 21-11. In de 2de set bleef ik op niveau, maar begon Rouxel beter in de wedstrijd te komen en nam hij een voorsprong. Het gat werd uiteindelijk te groot, maar ik bleef er wel voor zorgen dat Rouxel hard moest blijven werken om punten te maken. In set 3 was de opdracht van Rune duidelijk en ik voerde hem erg sterk uit waardoor ik de wedstrijd vrij snel weer naar mijn hand kon zetten en uiteindelijk ook deze set overtuigend won, 21-8.

In de 8ste finale wachtte mij de nationaal kampioen van Zweden Gabriel Ulldahl. Ook hij staat op dit moment ruim in de top 100 en de laatste keer verloor ik in Bulgarije nog van hem in 3 sets. Ook deze keer leek het er niet goed uit te zien, aangezien ik in set 1 eigenlijk niet echt kans had om te winnen. Gabriel speelde snel, goed gevarieerd en ik kon even geen antwoord vinden. Ook in set 2 had ik nog niet meteen een goed antwoord, maar na de 11 had ik hem precies waar ik hem hebben wilde en begon ik steeds beter te spelen. De rally's werden langer en ik wist ze allemaal te winnen en won zo de set met 21-15. In set 3 bleef het lang gelijk opgaan, maar na de 11 vond ik weer een extra versnelling en kreeg ik hem goed aan het wankelen. Bij een stand van 16-10 in mijn voordeel kreeg ik het even zwaar, waardoor hij terug kwam, maar gelukkig kon ik de voorsprong vasthouden en trok de wedstrijd met 21-15 naar me toe! Weer een kwartfinale gehaald dus, waarin Dieter Domke weer mijn tegenstander zou worden.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

geplaatst door

verkregen via Erik Meijs

Wat vind jij? Er zijn al 34 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws