badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

VELO vecht zich langs stug Duinwijck

Het eerste team van VELO heeft goede zaken gedaan in de tweede Carlton Eredivisie wedstrijd tegen het Haarlemse Duinwijck. De thuisspelende ploeg vocht zich in maarliefst vijf driesetters naar een uiteindelijke 6-2 overwinning.

VELO vecht zich langs stug Duinwijck - badmintonline.nl
© badmintonline.nl
VELO vecht zich langs stug Duinwijck - badmintonline.nl
© badmintonline.nl +

 

In de herendubbel beten Jim Middelburg en Alex Vlaar het spits af tegen Birger Abts en Jordy Hilbink. Na een pittige start werd in de slotfase de wedstrijd met ruime cijfers in het voordeel van VELO beslist. Het Wateringse duo Khoeblal-Malaihollo/Halkema speelde een zeer spannende partij tegen Stapusaityte/Timmerman, waarna de VELO-dames uiteindelijk in drie sets de 2-0 op het scorebord zetten.

In het enkelspel bleek Jordy Hilbink een maatje te groot voor Stijn de Langhe. Opvallend was het aantreden van invalster Marleen Kuipers, die in het eerste damesenkelspel de sterke routinier Stapusaityte een tegenstand bood waarvan het publiek zich in de handen wreef.

Helaas moest Kuipers in twee sets haar meerdere erkennen. Zowel Alex Vlaar als Lisa Khoeblal-Malaihollo maakten een thriller van hun enkelspel. Vlaar knokte zich na een verloren eerste set terug in de wedstrijd en snoepte met een nipt verschil de winst af van Jerry Natenstedt. Khoeblal-Malaihollo toonde wederom uit wat voor hout zij gesneden is en vormde enkele achterstanden om naar een overwinning op Dorien Lups.

Middelburg/Halkema maakten een rommelige start in het gemengddubbel tegen het duo Abts/Timmerman, maar bleken naarmate de partij vorderde op meerdere gebieden de sterkere partij. De laatste gemengddubbel werd gespeeld door de Langhe/van der Aar. Van der Aar stond diezelfde ochtend nog in de finale van het Belgian Junior-toernooi en toonde zich dominant aan het net.

Natenstedt/Lups vochten zich terug in de tweede set, maar moesten zich in de beslissende set gewonnen geven aan het Wateringse duo.

De volgende wedstrijd speelt Van Zundert / VELO op 26 september in de VELO-hal tegen BC Smashing.

geplaatst door

verkregen via Van Zundert / VELO

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Erik Meijs: Mijn Week van het Badminton

3 jaar geleden

volgend artikel

Carlton Eredivisie: VELO wint van Duinwijck

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws