SportSport

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen Rune en Casper het op tegen Brian Wassink en Finn Achthoven.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de eerste set ging het duo van Smashing vliegend van start en wisten een lange tijd de voorsprong te behouden. Helaas werd de set net verloren met 19-21. De tweede set kwam het Duinwijckse duo meer op stoom en wonnen deze met 11-21. Op de baan ernaast speelden Maureen en Katinka tegen Imke van der Aar en Meerte Loos. Het gelegenheidsduo van Smashing moest in de eerste set nog de zenuwen de baas worden. Door veel eigen fouten werd de set verloren met 11-21. De tweede set wisten de dames lange tijd bij te blijven, maar ook hier bleek Duinwijck een maatje te groot. Deze set werd verloren met 16-21.

Met een 2-0 achterstand begon Smashing aan de singels. Hier mocht Teun het opnemen Aram Mahmoud, de runner-up van het afgelopen NK. Dit zou op papier een zware wedstrijd zou worden en bleek in de praktijk nog zwaarder dan gedacht. Teun kwam er in de eerste set maar moeilijk aan te pas en verloor deze met 6-21. In de tweede set wist hij beter weerstand te bieden en wist in eerste instantie zelfs bij te blijven. Helaas was de tank snel leeg en werd ook deze set verloren met 11-21. In de 1e dames singel nam Leonie het op tegen Chloë Mayer. Leonie had last van een moeilijke start maar kwam steeds beter in de wedstrijd. Ze wist de rally's aan te gaan, maar kwam niet tot het scoren van de meeste punten. Ze verloor de eerste set met 12-21 en de tweede met 14-21.

Yannic begon sterk aan zijn wedstrijd tegen Finn en wist net niet de eerste set naar zich toe te trekken (19-21). In de tweede set miste Yannic echter wat conditie en kon zich niet meer weren tegen het goede spel van Finn (10-21). Op de andere baan speelde Maureen tegen invalster Florine Wille. De eerste set ging lang gelijk op, maar Maureen wist uiteindelijk de voorsprong te pakken en de eerste set naar zich toe te trekken (21-18). In de tweede set was het weer lang spannend, maar wist Maureen het hoofd koel te houden. Deze set werd ook met 21-18 gewonnen en het eerste punt van Smashing was hiermee een feit.

Met een 5-1 achterstand stond Smashing nog twee pittige mixen te wachten. Op baan 1 speelden Casper en Katinka tegen Aram en Imke. Het jonge duo van Smashing kon maar moeilijk grip op de wedstrijd krijgen en verloor met 8-21 en 11-21. Op de baan ernaast speelde Teun en Leonie tegen Brian en Meerte. De eerste was het nog even zoeken en werd deze verloren met 11-21. In de tweede set kon Smashing zich beter weren, maar schoot ook hier tekort 17-21.

Ondanks het verlies met 7-1 tegen de landskampioen kijkt het team met veel vertrouwen vooruit.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!