SportSport

DKC haalt uit in openingswedstrijd Nederlandse Badminton Eredivisie

 DKC haalt uit in openingswedstrijd Nederlandse Badminton Eredivisie

Voor de badmintonners van DKC is het nieuwe seizoen van de Nederlandse Badminton Eredivisie uitstekend begonnen. De formatie van trainer Dennis Lens zette Amersfoort met maar liefst 0-8 opzij. Hierdoor heeft de vice-landskampioen zich na één speelronde gelijk aan kop genesteld van de ranglijst.

clubzoeker

Ken je BC Meppeler Meppers al?

Ook dit seizoen wil de landskampioen van 2015 weer een gooi doen naar de titel. De selectie is voor een groot gedeelte in stand gebleven. Bij de mannen kan Lens nog steeds een beroep doen op Mark Caljouw, Joran Kweekel, Michiel Kruijt, Gijs Duijs en Andy Buijk. Bij de vrouwen wel wat wijzigingen. Manon Sibbald en Marlies Baan maken geen deel meer uit van het eerste team. Als versterking kwam Jamie Laurens over van stadgenoot Drop Shot. Flora Wang en Alyssa Tirtosentono bleven DKC trouw.

Met een volledige selectie betrad DKC zaterdagavond de sporthal in Amersfoort. Vorig seizoen eindigde de thuisploeg als zesde, dus er hing een grote overwinning in de lucht voor de Hagenaars. En die kwam er ook. Desondanks waren er nog wel een aantal spannende partijen, zoals de herendubbel. Duijs en Buijk kregen Ruben Wijnands en Timo Stoffelen pas na 21-18 in de derde game op de knieëln. Diezelfde Stoffelen bood Kweekel in de single nog aardig tegenstand. De nummer twee van Nederland zegevierde wel, met 22-20 en 21-16.

De winstpartij voor Kweekel betekende al een 6-0 voorsprong voor DKC. Want naast de herendubbel won het ook de vrouwendubbel (Laurens en Tirtosentono) en de drie andere singles (Caljouw, Laurens en Wang). Kweekel en Tirtosentono zorgden bij DKC voor de 7-0 door Wijands en Manouc Linders in het eerste gemengd dubbel te verslaan. Op de andere baan speelden Kruijt en Wang een bloedstollende wedstrijd tegen Bart Hoksbergen en Renske Kwakkenbos. De eerste game ging naar het Amersfoort-koppel, maar het DKC-duo toonde veerkracht. Game twee en drie werden met respectievelijk 24-22 en 22-20 een prooi voor Kruijt en Wang. Daarmee was de 0-8 overwinning een feit.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!