Almere goed uit de startblokken

Almere goed uit de startblokken

Almere heeft zaterdagavond haar eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2023-2024 overtuigend met 6-2 gewonnen van Drop Shot.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De damesdubbel van Cheryl Seinen en Kirsten de Wit mocht aantreden tegen Kelly van Buiten en Iris van Leijsen. Ondanks een 20-14 en 20-16 voorsprong werden beide games uiteindelijk maar met 21-19 gewonnen en kwam de wedstrijd niet in gevaar.

In de herendubbel traden Alex Vlaar en Dijon van Wijlick aan tegen Freek Golinski en Nick Fransman. Na 5-5 was er met 8-11 een lichte achterstand. Bij Alex en Dyon ging het daarna goed draaien, een sterk aanvallende Alex en Dyon tegen een verdedigende Freek en Nick leidde tot een 21-17 winst. De tweede game ging heen en weer tot 14-14, daarna liepen Alex en Dyon uit en wonnen met 21-17.

Dennis Koppen liet als eerste heer de winst glippen tegen Nick Fransman. Na achterstand in de eerste game winst de hardwerkende Dennis met 22-20 te winnen. In de tweede game speelde bij Nick een blessure op waar Dennis niet goed raad wist met het veranderende spel van Nick. De derde game speelde Dennis weer meer zijn eigen spel en bouwde een mooie voorsprong op van 15-9, maar na 16-11 kwam Nick punt voor punt terug mede omdat Dennis leek te gaan forceren. Bij 18 was het weer gelijk, waarna Nick de wedstrijd met 19 naar zich toetrok. Respect voor Nick.

Alida Chen speelde de eerste dames single tegen Novi Wieland. In de eerste game lag het initiatief bij Novi en pakte zij de game met 15. Alida vocht in de tweede game goed terug en er ontstond een mooi gevecht dat tot het eind gelijk opging. Helaas moet Alida met 20-22 aan het kortste eind trekken.

De tweede single van Noah Haase tegen Lars Kros kende in eerste instantie geen problemen voor Noah (21-5), maar een 20-16 voorsprong in de tweede game bleek niet genoeg voor game winst (22-24). Noah stelde de derde game weer orde op zaken en won met solide spel ruim met 21-11.

De tweede single tussen Diede Odijk en Natalia Perminova ging in de eerste game lang gelijk op, toch was het Natalia die op 20-18 kwam. Diede vocht goed terug en won met 23-21. De tweede game speelde Diede steeds met een kleine voorsprong, kwam niet meer in problemen en won met gedegen spel met 21-16.

Eerste mix Alex Vlaar en Cheryl Seinen wonnen zonder veel problemen van Lars Kros en Iris van Leijsen. In beide games werd steeds op ruime voorsprong gespeeld en uiteindelijk met 15 en 14 gewonnen.

In de tweede mix traden Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit aan tegen Freek Golinski en Kelly van Buiten. Na een 7-7 in de eerste game liepen Freek en Kelly uit naar 11-8. Na de 11 begon het bij Dyon en Kirsten goed te lopen en pakten ze de eerste game met 21-17. Dyon en Kirsten zette hun goede spel de tweede game goed door en liepen snel uit naar 19-9. Freek en Kelly kwamen nog iets terug maar de winst ging naar Almere met 21-15.

De start van het seizoen zit er op. Coach Dave Khodabux gaf aan dat het team goed uit de startblokken was gekomen, met nog ruimte voor verbetering, maar volgende week al weer een nieuwe test wacht uit in Den Haag tegen DKC.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!