SportSport

Dicky Palyama: 'De Dutch Open wordt mijn laatste toernooi'

Dicky Palyama: 'De Dutch Open wordt mijn laatste toernooi'

Nederlands oudste badmintonclub BC Dropshot uit Den Haag bestaat dit jaar 65 jaar. Om dit te vieren organiseert de club van 17 tot en met 19 mei een jubileumtoernooi: de Phytalis-Drop Shot Grand Prix.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Aan het toernooi doet een keur van Nederlandse en buitenlandse spelers mee. Ook Nederlands beste speler ooit, Dicky Palyama, is van de partij.

Vorig jaar maakte je nog bekend te stoppen als professioneel badmintonner. Kriebelde het weer?

Nou, ik ben nog niet officieel gestopt. In oktober wil ik de Dutch Open nog spelen. Maar dat wordt dan wel mijn laatste toernooi; een soort afscheidstoernooi. Ik train nu alleen nog maar om fit te blijven en speel ook geen toernooien meer, dus ik heb nu meer tijd om van mijn gezin te genieten en bij mijn familie te zijn. Momenteel ben ik full time badmintoncoach in Tsjechië.

Wat zul je het meest missen wanneer je definitief stopt?

De grote vriendenkring in het buitenland, het reizen naar Azië en de voorbereidingen op een groot toernooi. Leven als een professioneel badmintonner is een 'good life'. Zeker in Azië waar de sport enorm groot is en je behandeld wordt als een celebrity.

Waarom doe je mee aan het Dropshot-toernooi?

Ik doe mee omdat het mijn oude cluppie is. Ik heb er van mijn twaalfde tot mijn vijftiende gespeeld. En heb op mijn vijftiende mijn Eredivisiedebuut gemaakt bij die club. Je kunt rustig zeggen dat het allemaal daar een beetje voor me is begonnen.

Eric Pang doet niet mee aan dit toernooi. Wie is je angstgegner tijdens dit toernooi?

Daar ben ik eerlijk gezegd helemaal niet mee bezig. Ik wil gewoon een lekker toernooi draaien. Die tijd van weken van te voren voorbereiden en er mentaal mee bezig zijn, is voorbij.

Loopt er al een nieuwe Dicky Palyama rond op de Nederlandse badmintonbanen?

Daar kan ik heel kort over zijn. Op dit moment helaas niet.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!