Iris Tabeling aan het belgen in Canada

Iris Tabeling aan het belgen in Canada

Vorige week zondag 14 juli zijn we vanuit USA doorgereisd naar Canada, Vancouver. Hier werd de Canada Open gehouden waar ik weer zou gaan dubbelen met Samantha en mixen met Jelle.

Ken je BV Sinar '75 al?

Zonder al te veel problemen kwamen we zondagmiddag aan, lekker wat gegeten en vroeg naar bed gegaan.

Maandag konden we wat trainen in de main hall, dit is de Olympische hal van de winterspelen in Vancouver waar geschaatst werd. Juist ja, de hal waarin Sven Kramer de verkeerde bocht nam. Daar hadden wij gelukkig geen last van, al was het er nog wel steeds de temperatuur van een ijsbaan. Het was ongelofelijk groot en een deel was nog steeds een ijsbaan. Hierdoor was het echt behoorlijk koud en stond er ook wat wind. Het was een hal waar je goed aan moest wennen.

Dinsdag hadden we ook nog banen, dus konden we nog een beetje slaan en woensdag zou het toernooi voor mij al van start gaan in de damesdubbel. Hierin moesten we aantreden in de eerste ronde tegen een koppel uit Nieuw-Zeeland. Dat betekende voor ons weinig problemen en we wonnen dan ook overtuigend in twee sets.

Donderdag moest ik om 14.30 uur de mix spelen tegen een koppel uit Amerika/Canada. We wisten dat we niet kansloos zouden zijn, maar helaas hebben we op de beslissende momenten niet de goede tactiek kunnen uitvoeren. Erg zuur als je twee keer met 22-20 verliest en twee keer hebt voorgestaan op 20-19! Later die dag moest ik ook nog de tweede ronde dubbelen tegen een koppel uit de Phillippijnen. Echter nadat wij een goede warming-up hadden gedaan en op de baan stonden, waren onze tegenstanders nergens te bekennen. Na 10 minuten belgen (een spelletje tegen elkaar) en wachten op de baan (je hebt namelijk 10 minuten om alsnog te komen) kregen we een hand van de scheidsrechter en stonden we in de kwartfinale. Toch vervelend dat je voor niets daar staat en je tegenstanders het niet even laten weten van te voren.

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!