10 years of Badzine

10 years of Badzine

The world's most popular badminton webzine is 10 years old this month. Raphael Sachetat and his friend Jeff Chauveau began the journey back in August 2003 in an effort to bring badminton news firstly to the people of France before later starting the international version of the popular website which today is one of the premier badminton websites in the world.

Ken je BC Drop Shot al?

Initially the guys had little intent on their blog being anything more than fun but the labour of love soon turned into a passion to deliver quality news and along with professional on site photos the badzine brand soon became a one stop shop for every badminton fan.

As badzine went international in 2006 with its English language version so to did its popularity and what makes the story all the more special is that all the contributors give their time purely on a voluntary basis.

I myself found my feet in the badminton world at badzine and I have fond memories of many trips to All England and French Opens between 2007 & 2010. I like to think I still hold the record for most articles in one day from a singles event when, as an over enthusiastic greenhorn, I wrote 8 articles (of dubious quality I must add) on the first days play of the 2008 All England.

What makes Badzine work is the spirit in which it operates. Raphael Sachetat has been its leading light since its inception and his trusty sidekick Don Hearn has been the unsung hero of the whole operation for as long as I can remember.

Lees de rest van dit artikel op de website van Badminton Bluffers.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!