SportSport

10 years of Badzine

10 years of Badzine

The world's most popular badminton webzine is 10 years old this month. Raphael Sachetat and his friend Jeff Chauveau began the journey back in August 2003 in an effort to bring badminton news firstly to the people of France before later starting the international version of the popular website which today is one of the premier badminton websites in the world.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Initially the guys had little intent on their blog being anything more than fun but the labour of love soon turned into a passion to deliver quality news and along with professional on site photos the badzine brand soon became a one stop shop for every badminton fan.

As badzine went international in 2006 with its English language version so to did its popularity and what makes the story all the more special is that all the contributors give their time purely on a voluntary basis.

I myself found my feet in the badminton world at badzine and I have fond memories of many trips to All England and French Opens between 2007 & 2010. I like to think I still hold the record for most articles in one day from a singles event when, as an over enthusiastic greenhorn, I wrote 8 articles (of dubious quality I must add) on the first days play of the 2008 All England.

What makes Badzine work is the spirit in which it operates. Raphael Sachetat has been its leading light since its inception and his trusty sidekick Don Hearn has been the unsung hero of the whole operation for as long as I can remember.

Lees de rest van dit artikel op de website van Badminton Bluffers.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!