Moederdag 2019

Linda Wijnberger: Een nieuw seizoen

Linda Wijnberger: Een nieuw seizoen

De deuren van de sporthallen gaan weer van het slot na de zomerstop.

Hé, hoe was jouw vakantie? Ben je nog weggeweest? De vragen die het vaakst gesteld zullen worden in een kleedkamer zo aan het begin van een nieuw seizoen.

› alles over het Badminton Festival!

De vakanties zitten er weer op. We gaan weer met z'n allen een lekker potje badmintonnen. We werken ons in het zweet, nemen een slok uit onze bidon en proberen dan weer zo goed mogelijk te doen wat de (nieuwe) trainer ons wil aanleren. Of we spelen gewoon met of tegen iemand die al jaren ons badmintonmaatje is en die je één keer in de week ziet tijdens het badmintonnen.

We zien nieuwe leden binnenkomen en zien de club weer opstarten. Nog maar een paar weken trainen en dan begint voor een deel van ons ook de competitie weer. Anderen blijven lekker binnen de club en zoeken daar hun spelplezier.

Want dat is toch eigenlijk allemaal waar het om draait. Dat we gezellig samen onze sport kunnen uitoefenen. Natuurlijk wordt er tijdens een wedstrijd gespeeld om de winst en natuurlijk gaat dit fanatiek. Maar dit alles gebeurt wel met respect voor elkaar.

Badmintonsoap

Wat ik me af vraag is hoeveel mensen weten van de hele soap rondom allerlei internetsites en allerlei verhalen/reacties op die internetsites. Volgens mij haalt bij mij binnen de club 99% van de mensen de schouders op en kijkt me vreemd aan. Hetzelfde zullen ze overigens doen als je vraagt naar Ted van der Meer of Ron Daniëls of de regiomanager van mijn regio. Dat wil niet zeggen dat het geen bevlogen badmintonners zijn. Ze komen immers trouw iedere week om te spelen en doen dat met veel fanatisme en ze genieten met volle teugen.

En in mijn ogen is dat ook datgene dat we niet uit het oog moeten verliezen, dat het gaat om het badmintonnen. Daar willen we toch met z’n allen zo goed mogelijk in worden, anderen zo goed mogelijk in laten worden of anderen de kans geven om überhaupt te spelen? Een ieder doet dat op z'n eigen manier.

Net zoals we besturen op onze eigen manier, maar allemaal met één gedachte in het achterhoofd: dat zoveel mogelijk mensen op een zo best mogelijk manier kunnen genieten van ons mooie spelletje. Dat geldt voor de voorzitter van mijn vereniging, maar ook voor de voorzitter van Badminton Nederland.

Net zoals ook een trainer altijd zijn eigen weg heeft. Voor de één werkt die weg en voor de ander niet. Dat wil niet zeggen dat die weg goed of slecht is. Hij is misschien anders of voor jou niet geschikt. Het verandert niets aan het doel van een trainer. Dat doel is altijd hetzelfde: een speler zo goed maken als die speler werkelijk is. Of dat nu het niveau is van 5e klasse regio of wereldtopper.

Een droom?

Het klinkt allemaal erg mooi en misschien is het ook wel een droom die ik hier beschrijf. Maar zijn dit niet ooit de uitgangspunten geweest? Is het niet zo dat één van de dingen waar het om ging was het gezellig samen spelen en dat we na afloop wat samen dronken. Daarna naar huis gingen en zeiden tegen diegene die we daar aantroffen: "Lekker gespeeld vanavond, wel verloren. Maar ach mijn tegenstander was gewoon beter vanavond."

Ik denk dat we die gezelligheid en het respect voor elkaar langzamerhand uit het oog aan het verliezen zijn (Lees: ik heb nog hoop!). Er wordt over een weer met modder gegooid, mensen nemen een spookidentiteit aan, andere mensen zijn daar weer boos over en uiteindelijk vergeten we waar we begonnen en wat onze uitgangspunten waren (en in mijn ogen zouden moeten zijn).

Laten we gaan voor een nieuw seizoen, met frisse blikken, herzien respect voor elkaar en vooral veel plezier en gezelligheid!

Linda Wijnberger

P.S. Waarschijnlijk valt straks de hele internetcommunity over me heen na het schrijven van dit stuk. Dat is dan maar zo. Het hierboven geschrevene is mijn mening en mijn kijk op dit alles. Ik vind het prima als je een andere mening hebt. Graag zelfs! Wie weet kun je mij overtuigen van mijn verkeerde blik op deze wereld! Ik hoor of lees je mening graag. Maar één ding wees een vrouw (of man) en doe het onder je eigen naam. Ik zal je er niet minder om vinden. Eerder meer...

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Linda Wijnberger

Linda Wijnberger

In het dagelijks leven vooral in de weer met documentstromen, hier op badmintonline.nl is ze vooral in de weer met nieuwsstromen!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Vandaag is de Sudirman Cup 2019 begonnen in Nanning (China) en de Nederlandse topbadmintonners zitten in de poule met Frankrijk,…

19 mei 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Bij de German International 2019 in Bonn zit het er op voor de jonge Nederlandse ploeg.

18 mei 2019

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

In Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag heeft DKC net als vorig jaar de nationale beker gewonnen. In een spannende finale werd…

18 mei 2019

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Gemeente Oosterhout, onder meer badmintonclub Oosterhout en Badminton Nederland organiseren op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei…

16 mei 2019

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Van zondag 19 tot met zondag 26 mei 2019 vindt in Nanning (China) de Sudirman Cup, het WK gemengde teams plaats. Nederland is…

15 mei 2019

OroDenmark zomerkamp op je bucketlist? Dit is je laatste kans!

OroDenmark zomerkamp op je bucketlist? Dit is je laatste kans!

Als OroDenmark nog steeds op je bucketlist staat, moet je opschieten. Ja, je leest het goed, want na deze zomer gaat het kamp in…

14 mei 2019

Seven great reasons to play AirBadminton!

Seven great reasons to play AirBadminton!

The new outdoor badminton game called AirBadminton is something you will want to try out for yourself as soon as you can. Here…

13 mei 2019

Badmintonbond BWF introduceert outdoor badminton als AirBadminton

Badmintonbond BWF introduceert outdoor badminton als AirBadminton

Tijdens een persevenement lanceerde de Badminton World Federation in aanwezigheid van BWF-president Poul-Erik Høyer…

13 mei 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!