Familievlog De Nagelkerkjes
Familievlog De Nagelkerkjes

Stef over Team Meijs

Stef over Team Meijs

Ik word weer hier en daar getriggerd door wat opmerkingen naar aanleiding van het artikel van Ron.

Kom net terug van de wedstrijd van Van Zijderveld tegen Duinwijck en heb Erik zien worstelen in zijn wedstrijd tegen Lester Oeij. Ik heb kunnen zien dat de potentie van Erik heel groot is en we helemaal op koers liggen. Ook wordt steeds duidelijker hoe groot het verschil is tussen het badminton in Nederland en het badminton op de internationale toernooien. Het is erg wennen om tussen deze 2 niveaus te schakelen. Nu al zag ik weer resultaat van de meer fysieke aanpak van de afgelopen week, aangezien Erik het tempo met gemak kon bijbenen.

Ik ben denk ik de enige die Erik dagelijks zeer intensief meemaakt en kan alleen maar bevestigen wat Ron in zijn artikel over TEAM Meijs neerzet. Als TEAM hebben we gezamenlijk in juni van dit jaar vastgesteld dat de eerste periode een hele moeilijke zou worden en ups, maar ook veel downs zou hebben. Er zijn zoveel dingen over te zeggen, ik zou er al een half boek over kunnen vol schrijven.

Feit is in elk geval dat Erik nu een 2e periode van grote veranderingen doormaakt. Maar weinigen beseffen of weten misschien dat Erik pas rond de 3 jaar geleden bij de nationale selectie is gekomen. In zijn jongere jaren was hij nog totaal niet in beeld. Hij heeft dus in een korte tijd enorm veel moeten inhalen om het niveau te halen van de nationale selectiespelers. Daar is hij wonderwel in geslaagd. Maar tegelijk heeft hij ook als persoon een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dat heeft hem er toe gebracht dat hij voor zichzelf de keuze heeft durven maken om na die 3 jaar alweer uit de selectie te stappen en zijn eigen pad te kiezen. Degene die hem de ogen heeft geopend is Ron en daar is Erik en zijn wij hem enorm dankbaar voor. Om de internationale top te behalen moet je groot denken en stappen durven zetten die je onder normale omstandigheden misschien niet zou durven zetten.

Erik heeft dat aangedurfd en gaat er niet 110% voor maar voor 200%.

Voor bijna elk internationaal toernooi waar Erik nu aan deelneemt geldt dat hij voor het eerst er aan deelneemt. Dat geldt voor bijvoorbeeld Schotland, Ierland en Turkije waar Erik dit jaar nog aan deelneemt (een WJK heeft Erik zelf nooit mogen meemaken...). Alles is nieuw dus, aan elke nieuwe omstandigheid moet je wennen.

Het vernieuwende van TEAM Meijs is dat op werkelijk alle fronten tegelijk de zaken worden aangepakt, de ontwikkelpuzzel van Stinne Rasmussen dus in de praktijk! Het gaat om zeer precies, tot in de kleinst mogelijke details (zoals René Sehr terecht beschrijft) werken aan de techniek, er wordt heel veel gepraat over tactiek binnen het TEAM en op het scherp van de snede. Het fysieke aspect wordt aangepakt. Dat alles doet enorm veel met een sporter van die leeftijd, dus is er ook veel aandacht voor het mentale aspect.

Een sporter waar ook nog eens extra druk op staat omdat hij zijn opleiding op zo'n jonge leeftijd heeft stopgezet en de moed heeft getoond om het hoogst haalbare op sportief gebied te halen en daar al het andere voor opzij te zetten. En dan heb ik het nog niet eens over het aspect communicatie waar veel aandacht voor moet zijn en alle geregel er om heen.

Dit heeft een uitermate grote impact op een sporter zoals Erik, een sporter die ook nog eens streeft naar perfectie in zijn spel en vooral op gevoel speelt.

Alleen een individuele aanpak kan Erik naar de top brengen en Ron Daniëls zal daar een centrale rol in spelen. Misschien moet 'Love for badminton' nog maar eens goed de artikelen op de site van Erik bekijken, dan is volgens mij voldoende duidelijk wat Erik van Ron vindt.

En nog een antwoord aan 'de ouders': waarom Jerry Natenstedt zo vooruit gaat zou je aan Jerry zelf moeten vragen, maar ik denk dat ook hier René Sehr het bij het rechte eind heeft. Jerry heeft denk ik erg baat bij de trainingssessie die hij wekelijks met TEAM Meijs meedraait (de training waar Jerry aan meedoet wordt overigens gedaan niet door Ron gedaan, maar door Roy Calbo) en ik ben er trots op via TEAM Meijs een aandeel te kunnen leveren aan zijn badmintonontwikeling. Het wezenlijke verschil tussen de training van Jerry binnen TEAM Meijs en de training van Erik is dat Jerry gericht 1x per week meedraait, terwijl bij Erik een volledig programma wordt uitgerold op alle fronten zoals ik eerder beschreef. Dat is volgens mij de reden dat bij Jerry het resultaat er eerder uitkomt als bij Erik maar tegelijk ook het bewijs dat we de goeie aanpak hebben gevonden.

Stef Meijs
Manager TEAM Meijs

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

De Croatian International 2019 is het strijdtoneel voor een behoorlijk aantal Nederlandse jeugdbadmintonners. In Zagreb vind het…

16 april 2019

Team Van Velzen in ruste

Team Van Velzen in ruste

Wellicht is het sommige van jullie opgevallen dat we al een tijdje niks meer op onze facebook-pagina hebben geplaatst.

15 april 2019

Jille en Tirtosentono tweede bij Dutch Open 2019

Jille en Tirtosentono tweede bij Dutch Open 2019

In de finale moesten Debora Jille en Alyssa Tirtosentono met 24-22, 19-21 en 11-21 hun meerdere erkennen in de nummer twee van de…

14 april 2019

Finale voor Alyssa Tirtosentono en Debora Jille bij de Dutch International 2019

Finale voor Alyssa Tirtosentono en Debora Jille bij de Dutch International 2019

Met 21-18, 16-21 en 21-15 wonnen Debora en Alyssa van het Deense koppel Julie Finne-Ipsen / Mai Surrow.

13 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono stunten bij Dutch International

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono stunten bij Dutch International

Bij de Dutch International in Wateringen staan de koppels Debora Jille / Alyssa Tirtosentono en Iris Tabeling / Nadia Fankhauser…

13 april 2019

Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

In mei dit jaar is de officiële lancering van outdoor badminton - buitenbadminton - als nieuwe variant op de traditionele…

12 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!