badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Een duik in het diepe: Renske Kwakkenbos aan de slag op Oro

Er zijn twee belangrijke dingen gebeurd afgelopen weekend. Op de eerste plaats is Renske Kwakkenbos aangekomen en heeft ze al de eerste twee dagen training achter de rug.

Een duik in het diepe: Renske Kwakkenbos aan de slag op Oro - Ron Daniëls
© Ron Daniëls + Renske Kwakkenbos bezig met het bespannen van een racket.
Een duik in het diepe: Renske Kwakkenbos aan de slag op Oro - Ron Daniëls
© Ron Daniëls + Renske Kwakkenbos bezig met het bespannen van een racket.

 

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

Haar moeder Joke heeft haar zaterdag gebracht. Letterlijk vijf minuten voor het avondeten kwamen ze aan in een hele gezellige situatie waar twee Duitse meisjes al een week aan het trainen waren en waar ze direct mee aan de slag kon. Naast Amelie en Christina waren Yannick en Shara aanwezig en gasttrainer Andreas Johannsen.

Luxe dus weer. Drie spelers en twee coaches die op elk detail letten. De gesprekken die ik had met met Andreas dit weekend hebben geleid tot een samenwerkingsafspraak die veel verder gaat dan wat we tot op heden hadden afgesproken. Andreas verhuist volgend weekend naar OroDenmark en wordt de vaste tweede trainer.

De afgelopen week hebben we twee nieuw Deense spelers gekregen die een paar keer per week komen trainen. Na Renske zijn er nog een paar aanvragen gekomen uit Nederland voor zowel hele lange als korte stages op OroDenmark.

Renske heeft de eerste lessen er op zitten en de techniektraining die we hier doen vereist dat ze met veel meer kilo's gaat spelen in haar rackets. Dus een van de eerste dingen die we hebben gedaan is de bespanning uit haar rackets knippen en haar geleerd hoe ze rackets moet bespannen.

Renske dacht al veel te weten over hoe het er hier op Oro aan toe gaat, maar ze is denk ik van de ene in de andere verrassing gevallen. Ze is nauwelijks in Denemarken en ze heeft er al negen uur training op zitten. Gisteren twee trainingen van twee uur en vandaag een ochtendtraining van drie uur en een namiddagtraining van twee uur.

Haar eerste opmerking na twee dagen trainingen met Amelie, Christina, Andreas en mij: "Het gaat zo snel, het tempo van aangeven is zo hoog en je moet overal aan denken... Heerlijk."

geschreven door

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

BC DKC gaat weer voor de play-offs

5 jaar geleden

volgend artikel

Iris Tabeling: 'Back on Track!'

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws