badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Jacco Arends en Selena Piek klaar voor WK badminton - Jacco Arends
© Jacco Arends

Jacco Arends en Selena Piek klaar voor WK badminton

Jacco Arends en Selena Piek klaar voor WK badminton - Jacco Arends
© Jacco Arends +

De afgelopen vier weken trainden Jacco Arends en Selena Piek hard. Op de komend WK moet dat zijn vruchten afwerpen. Winst levert tevens broodnodige punten op voor plaatsing voor de Olympische Spelen in RIO.

Trainen, trainen en nog eens trainen. Dat is wat Jacco en Selena een maand lang deden. "We begonnen met zeer zware trainingssessies. Om de conditie op te bouwen en om een basis te leggen voor de WK in Indonesië en de rest van het seizoen", zegt Jacco.

IJsbad

Hard trainen betekende oefeningen op de baan met een hoge intensiteit en uren in de fitness. "Krachttraining totdat je geen gewicht meer omhoog kunt krijgen en rennen tot je haast omvalt." Om spierpijn tegen te gaan zat Jacco in een ijsbad. "10 minuten in een bak met water van 6 graden. Dat is geen pretje. Wat is dat koud!"

Na de intensieve periode zijn de trainingen de afgelopen dagen steeds rustiger geworden. "De nadruk ligt nu op explosiviteit en wedstrijden. Zo kunnen we straks op de WK gaan pieken."

Gemengd dubbel

Jacco staat met Selena Piek in het gemengd dubbel. Als 15e geplaatst hebben ze een beschermde status en hoeven daardoor pas in de tweede ronde aan te treden. "Daarin spelen we tegen de winnaars van de partij tussen Shevon Jemie Lai en Chee Tean Tan uit Maleisië (42e op de WR) of het Franse koppel Ronan Labar & Emilie Lefel (27e op de WR). Een redelijk gunstige loting dus."

Ook Jorrit de Ruiter en Samantha Barning nemen aan de WK deel. Ze spelen in de eerste ronde tegen Audrey Fontaine en Gaetan Mittelheisser uit Frankrijk. Ze wonnen en verloren al eens van de nummer 34 van de wereldranglijst.

Lees de rest van dit artikel op de website van rondomsport.nl.

geplaatst door

verkregen via rondomsport.nl

Wat vind jij? Er zijn al 54 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws