clubzoeker

BC Amersfoort houdt vier punten in eigen huis

BC Amersfoort houdt vier punten in eigen huis

Gayle Mahulette had weinig moeite met Myke Halkema.

VELO is er weer niet in geslaagd met winst weg te gaan uit Amersfoort. Op zaterdag 20 november werd het 4-4 tussen de twee titelkandidaten. Vorig seizoen werden ook beide confrontaties afgesloten met een gelijkspel, Amersfoort bewijst daarmee een zeer geduchte tegenstander te zijn van VELO.

clubzoeker

Ken je BC Bavel al?

Bij BC Amersfoort misten ze Yao Jie en VELO moest aantreden zonder Ginny Severien. De plaats van Severien werd ingenomen door jeugdtalent Myke Halkema.

Het Wateringse mannendubbel Suijkerland/Palyama kon deze avond geen vuist maken zoals ze tegen Duinwijck speelden. In twee sets werd verloren van een uiterst effectief een aanvallend spelend duo Residay/Maas.

Het gelegenheidsduo Malaihollo/Verheul deed goede zaken op de baan ernaast. In twee sets waren zij duidelijk beter dan de twee Chinese dames van Amersfoort, die duidelijk nog moeite hadden met het begrijpen van de coaching tussen de sets door.

In de singels werden eveneens de punten gelijk verdeeld, de heren Palyama en van Daalen de Jel wonnen beide hun singel. Opvallend was het setverlies van Palyama tegen oud VELO-speler Ekiring. Al snel in de tweede en derde set zette Palyama zaken op orde. Van Daalen de Jel speelde een goede wedstrijd tegen de Belg Warnotte. Met name op fysiek wist de stille kracht van VELO zijn tegenstander uit te spelen.

Voor de dames was het een ander verhaal. Malaihollo mocht aantreden tegen de Chinese dame Sheng. De wedstrijd kon pas beslist worden in de derde set waarbij Malaihollo werkte voor alle punten, helaas was het net niet goed genoeg. Invalster Halkema mocht tegen ander jeugdtalent Mahulette. In de eerste set was Halkema er duidelijk niet bij en verloor ze deze set met duidelijke cijfers. In de tweede set ging het stukken beter maar net niet genoeg voor een winstpunt.

Beide gemengddubbels werden ook verdeeld over BC Amersfoort en VELO. Van Daalen de Jel/Verheul speelden weer een ouderwets sterke partij en bezorgden VELO het 4e punt. Het koppel Suijkerland/Halkema kon geen potten breken tegen Maas/Zou.

Na deze wedstrijd is het VELO weer gelukt ongeslagen te blijven, al had het tegen BC Amersfoort de andere kant op kunnen gaan. Reden genoeg voor het team om te blijven werken aan verbeteringen. Volgend weekend staat direct al de thuisconfrontatie op het programma voor VELO tegen BC Amersfoort. Op zaterdagavond 27 november zal de return gespeeld worden en zal men in Wateringen weer strijden voor alle punten, wellicht met het thuisvoordeel toch een 5e punt pakken?

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!