Jorrit de Ruiter werkt hard aan revalidatie

Jorrit de Ruiter werkt hard aan revalidatie

Zo, week 3 van mijn aangepaste schema zit er alweer op. De tijd vliegt voorbij. Ik ben erg tevreden over mijn herstel en ben deze week begonnen met een pittig krachtprogramma dat ik nu 3x in de week volg.

clubzoeker

Maak kennis met Soraya de Visch Eijbergen!

Onder begeleiding van onze vaste krachttrainer Patrick van Balkom probeer ik de aankomende weken vooral mijn bovenbenen zo sterk mogelijk te maken. Samen met fysio Beate werk ik aan de stabiliteit van mijn lichaam en dat moet er uiteindelijk toe leiden dat ik straks in het nieuwe jaar weer helemaal fit aan de start verschijn.

Op de baan zijn de oefeningen al flink uitgebreid. Afgelopen week hebben we twee trainingen zogenaamde multishuttle oefeningen gedaan op een hoger niveau dan de afgelopen twee weken. De vaste patronen maken langzaam plaats voor ‘’random’’ oefeningen (je kan de shuttle overal verwachten) en de intensiteit gaat omhoog. Verder heb ik veel op mijn verdediging geoefend en hierin kan ik ook gelijk mijn racketvaardigheid trainen. Dit doen wij meestal in een 2-1 situatie waarbij er één speler vanuit het achterveld aanvalt en de ander vanaf het net druk zet op mij als verdedigende speler. Aan het eind van de week kon ik al een deel van de training meedoen met de andere dubbelspelers en dat was ook wel weer eens fijn!

Dinsdag heb ik samen met Dave een gesprek gehad met de technisch directeur en de bondscoach over het toernooiprogramma voor het eerste half jaar van 2011. Er is een prima programma samengesteld (natuurlijk onder voorbehoud van blessures en financiën) en ik heb gelijk de agenda op de site aangepast zodat jullie kunnen zien waar en wanneer ik in welk land te vinden ben.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!