Jorrit de Ruiter werkt hard aan revalidatie

Jorrit de Ruiter werkt hard aan revalidatie

Zo, week 3 van mijn aangepaste schema zit er alweer op. De tijd vliegt voorbij. Ik ben erg tevreden over mijn herstel en ben deze week begonnen met een pittig krachtprogramma dat ik nu 3x in de week volg.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Onder begeleiding van onze vaste krachttrainer Patrick van Balkom probeer ik de aankomende weken vooral mijn bovenbenen zo sterk mogelijk te maken. Samen met fysio Beate werk ik aan de stabiliteit van mijn lichaam en dat moet er uiteindelijk toe leiden dat ik straks in het nieuwe jaar weer helemaal fit aan de start verschijn.

Op de baan zijn de oefeningen al flink uitgebreid. Afgelopen week hebben we twee trainingen zogenaamde multishuttle oefeningen gedaan op een hoger niveau dan de afgelopen twee weken. De vaste patronen maken langzaam plaats voor ‘’random’’ oefeningen (je kan de shuttle overal verwachten) en de intensiteit gaat omhoog. Verder heb ik veel op mijn verdediging geoefend en hierin kan ik ook gelijk mijn racketvaardigheid trainen. Dit doen wij meestal in een 2-1 situatie waarbij er één speler vanuit het achterveld aanvalt en de ander vanaf het net druk zet op mij als verdedigende speler. Aan het eind van de week kon ik al een deel van de training meedoen met de andere dubbelspelers en dat was ook wel weer eens fijn!

Dinsdag heb ik samen met Dave een gesprek gehad met de technisch directeur en de bondscoach over het toernooiprogramma voor het eerste half jaar van 2011. Er is een prima programma samengesteld (natuurlijk onder voorbehoud van blessures en financiën) en ik heb gelijk de agenda op de site aangepast zodat jullie kunnen zien waar en wanneer ik in welk land te vinden ben.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!