SportSport

Opvolging voor Mr Kim

Opvolging voor Mr Kim

Jorrit de Ruiter hier tijdens het NK van 2009.

Maandag werd officieel bekend gemaakt dat onze trainer/coach Mr Kim zijn contract niet zal verlengen. Vervelend nieuws, maar natuurlijk zagen wij dit aankomen binnen de selectie.

Ken je BC Invictus al?

De laatste paar dagen is er alweer veel geschreven en gespeculeerd over de opvolging van Mr Kim. Er worden veel Nederlandse namen genoemd en ik zal eerlijk zeggen: ik acht de kans vrij klein dat de opvolger van Kim uit Nederland komt.

Als spelersgroep hebben we ons de afgelopen tijd afgevraagd aan welke eisen de nieuwe trainer moet voldoen. Ik zal een korte profielomschrijving geven:

 • Om te beginnen moet de opvolger gedreven en enthousiast zijn
 • Uit Europa afkomstig zijn
 • Op zowel technisch als tactisch gebied een aanwinst zijn
 • Variatie in de trainingen en goed kunnen aangeven (denk aan multishuttle oefeningen)
 • Een goed team vormen met de andere coach
 • Bereid zijn administratieve taken op zich te nemen (trainingsschema's maken, behandelschema's samenstellen, overleg voeren met medische staf etc.)
 • Gespecialiseerd zijn in dubbel en gemengddubbel
 • Ervaring hebben met het mentale aspect bij topsport
 • Openstaan voor externe coaches, die de ontwikkeling van het individu willen stimuleren
 • Ervaring als coach van een nationale selectie is niet noodzakelijk, wel gewenst. Daarmee wordt bedoeld dat het niet perse iemand hoeft te zijn die al jarenlang in het vak zit. Ook een ex-topspeler zou ons verder kunnen helpen

Natuurlijk is dit maar een beknopte samenvatting van de eigenschappen die de nieuwe trainer volgens ons als spelers moet hebben, maar de belangrijkste punten zijn er wel in opgenomen. Nu is het te hopen dat Badminton Nederland er alles aan gaat doen om zo snel mogelijk een nieuwe trainer te vinden, want als in mei de Olympische kwalificatie periode begint zullen we hem/haar zeer hard nodig hebben.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!