Racketlonnen met Dicky Palyama

Racketlonnen met Dicky Palyama

Palyama kan niet alleen met een badmintonracket overweg.

Met een recordaantal inschrijvingen van 34 deelnemers, zat de racketlonmiddag in het RacketCentrum Houten zondag 14 november helemaal vol.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Onder de deelnemers zaten een aantal aansprekende namen. Zo deed meervoudig Nederlands kampioen badminton Dicky Palyama ook mee, hij speelde zijn wedstrijd tegen Vincent Rooker (Baarn).

Rooker heeft met badminton (4de div) als zijn sterkste onderdeel. Vincent ging goed van start in het tafeltennis en liet weten waarom hij de nummer 12 van de nationale ranglijst is. Met 21-7 nam Rooker een mooie voorsprong, wetende dat hij kansloos zou zijn in het badminton. Hierin wist Rooker toch nog vijf puntjes af te snoepen van de wereldtopper. Het tennis moest de doorslag gaan geven, Rooker had immers maar 10 punten nodig om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Dicky liet zien dat tennis hem wel ligt, de ene ace na de andere en goed volleerwerk leverde al snel een ruime voorsprong op. Spannend werd het zeker! Met 21-8 sloot Dicky het tennis winnend af, met 1 punt meer gescoord overall in het voordeel van Palyama was zijn eerste racketlonwinst een feit!

De overwinning van Palyama geeft aan dat hij een toevoeging in het circuit is! Racketlon Nederland ziet uit naar zijn volgende optredens en is benieuwd hoe hij zich manifesteert wanneer de Nederlandse top met Alwin Krist, Paul Twisterling en Bart Beks aanwezig is.

Spelplezier staat op de middagen als deze hoog in het vaandel en het is er aan organisator Thijs Ronhaar dan ook alles aan gelegen het iedereen naar de zin te maken. Rond de klok van 19.00 uur kon iedereen met een voldaan gevoel weer huiswaarts keren.

Volgende afspraak in Houten zal op 12 december 2010 zijn. Voor deze middag kun je je ook opgeven om een een dubbelwedstrijd te spelen, dit als voorbereiding op het NK Dubbel wat 30 december op de agenda staat.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!