Racketlonnen met Dicky Palyama

Racketlonnen met Dicky Palyama

Palyama kan niet alleen met een badmintonracket overweg.

Met een recordaantal inschrijvingen van 34 deelnemers, zat de racketlonmiddag in het RacketCentrum Houten zondag 14 november helemaal vol.

Ken je BC Oosterhout al?

Onder de deelnemers zaten een aantal aansprekende namen. Zo deed meervoudig Nederlands kampioen badminton Dicky Palyama ook mee, hij speelde zijn wedstrijd tegen Vincent Rooker (Baarn).

Rooker heeft met badminton (4de div) als zijn sterkste onderdeel. Vincent ging goed van start in het tafeltennis en liet weten waarom hij de nummer 12 van de nationale ranglijst is. Met 21-7 nam Rooker een mooie voorsprong, wetende dat hij kansloos zou zijn in het badminton. Hierin wist Rooker toch nog vijf puntjes af te snoepen van de wereldtopper. Het tennis moest de doorslag gaan geven, Rooker had immers maar 10 punten nodig om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Dicky liet zien dat tennis hem wel ligt, de ene ace na de andere en goed volleerwerk leverde al snel een ruime voorsprong op. Spannend werd het zeker! Met 21-8 sloot Dicky het tennis winnend af, met 1 punt meer gescoord overall in het voordeel van Palyama was zijn eerste racketlonwinst een feit!

De overwinning van Palyama geeft aan dat hij een toevoeging in het circuit is! Racketlon Nederland ziet uit naar zijn volgende optredens en is benieuwd hoe hij zich manifesteert wanneer de Nederlandse top met Alwin Krist, Paul Twisterling en Bart Beks aanwezig is.

Spelplezier staat op de middagen als deze hoog in het vaandel en het is er aan organisator Thijs Ronhaar dan ook alles aan gelegen het iedereen naar de zin te maken. Rond de klok van 19.00 uur kon iedereen met een voldaan gevoel weer huiswaarts keren.

Volgende afspraak in Houten zal op 12 december 2010 zijn. Voor deze middag kun je je ook opgeven om een een dubbelwedstrijd te spelen, dit als voorbereiding op het NK Dubbel wat 30 december op de agenda staat.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!