SportSport

VELO stelt niet teleur en wint met maximale score

VELO stelt niet teleur en wint met maximale score

Het team blijft de reeks overwinningen doorzetten. Zaterdagavond was het gepromoveerde TFS’57 uit Bergen op Zoom volkomen kansloos in Wateringen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In een redelijk goed gevulde VELO-hal zag het publiek dat het team geen steken liet vallen, het werd 8-0.

Nog nagenietend van de overwinning op Duinwijck van vorige week moest het team uit Wateringen zich opmaken voor een wedstrijd van een ander niveau. De tegenstander uit Bergen op Zoom heeft zich inmiddels al neergelegd bij degradatie naar de eerste divisie. Het verschil in niveau was ook daadwerkelijk veel te groot, nagenoeg alle partijen gingen met weinig moeite naar de Wateringers.

Coach Slaats kon geen beroep doen op vaste kracht Dennis van Daalen de Jel. Hij werd uit voorzorg aan de kant gehouden om zo fit genoeg te zijn voor de volgende wedstrijd. Door het wegvallen van van Daalen de Jel kregen de talenten Russell Muns en Jim Middelburg de kans weer van zich te laten horen.

Muns trad aan in de herendubbel met Palyama. Zij maakten geen fouten en wonnen de wedstrijd in twee sets. De dames Verheul/Severien walsten werkelijk over hun tegenstanders heen, ook deze wedstrijd was in twee sets voor VELO.

Talent Middelburg mocht aantreden als 2e herensingel. Dit deed hij niet onverdienstelijk en won, met name door zeer sterk netspel, verdiend in twee set.

Malaihollo/Palyama en Severien deden ook waar ze goed in waren, sterk aanvallend badminton spelen en de tegenstander alle hoeken van de baan laten zien. Alle drie de singles gingen kinderlijk eenvoudig naar VELO. In de gemengddubbel maakte het vaste koppel Suijkerland/Malaihollo ook geen enkele fout.

Middelburg mocht ook aantreden in de gemengddubbel samen met Verheul. De eerste set werd netjes gewonnen maar in de tweede set liep het niet zo gesmeerd zoals het zou moeten. In de derde set werd dit weer rechtgezet en wisten ze ook deze partij in winst om te zetten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!