SportSport

VELO stelt niet teleur en wint met maximale score

VELO stelt niet teleur en wint met maximale score

Het team blijft de reeks overwinningen doorzetten. Zaterdagavond was het gepromoveerde TFS’57 uit Bergen op Zoom volkomen kansloos in Wateringen.

Ken je BC Shuttlek al?

In een redelijk goed gevulde VELO-hal zag het publiek dat het team geen steken liet vallen, het werd 8-0.

Nog nagenietend van de overwinning op Duinwijck van vorige week moest het team uit Wateringen zich opmaken voor een wedstrijd van een ander niveau. De tegenstander uit Bergen op Zoom heeft zich inmiddels al neergelegd bij degradatie naar de eerste divisie. Het verschil in niveau was ook daadwerkelijk veel te groot, nagenoeg alle partijen gingen met weinig moeite naar de Wateringers.

Coach Slaats kon geen beroep doen op vaste kracht Dennis van Daalen de Jel. Hij werd uit voorzorg aan de kant gehouden om zo fit genoeg te zijn voor de volgende wedstrijd. Door het wegvallen van van Daalen de Jel kregen de talenten Russell Muns en Jim Middelburg de kans weer van zich te laten horen.

Muns trad aan in de herendubbel met Palyama. Zij maakten geen fouten en wonnen de wedstrijd in twee sets. De dames Verheul/Severien walsten werkelijk over hun tegenstanders heen, ook deze wedstrijd was in twee sets voor VELO.

Talent Middelburg mocht aantreden als 2e herensingel. Dit deed hij niet onverdienstelijk en won, met name door zeer sterk netspel, verdiend in twee set.

Malaihollo/Palyama en Severien deden ook waar ze goed in waren, sterk aanvallend badminton spelen en de tegenstander alle hoeken van de baan laten zien. Alle drie de singles gingen kinderlijk eenvoudig naar VELO. In de gemengddubbel maakte het vaste koppel Suijkerland/Malaihollo ook geen enkele fout.

Middelburg mocht ook aantreden in de gemengddubbel samen met Verheul. De eerste set werd netjes gewonnen maar in de tweede set liep het niet zo gesmeerd zoals het zou moeten. In de derde set werd dit weer rechtgezet en wisten ze ook deze partij in winst om te zetten.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!