clubzoeker

Topsport en straffen

Topsport en straffen

Gisteren is bekend geworden dat José Mourinho, de trainer van Real Madrid voor twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geschorst is. Dit naar aanleiding van de dubieuze gele kaarten van twee van zijn spelers in de laatste paar minuten van de CL wedstrijd tegen Ajax.

SportSport

Ken je BC Limes al?

Op tv beelden was te zien dat Mourinho één van de spelers bij zich riep en met zijn hand voor zijn mond iets tegen hem zei. Waarschijnlijk drong hij aan op het "veroveren" van een tweede gele kaart zodat ze, met nog één groepswedstrijd te spelen, zonder schorsing aan de knock-out fase zouden kunnen beginnen. Ik vond het eerlijk gezegd wel een hele slimme actie en ik vraag mij af of er ergens staat dat het niet mag. Daarbij kwam dat de wedstrijd tegen Ajax ruim gewonnen was, dat Real al lang geplaatst was voor de volgende ronde en dat de laatste groepswedstrijd er voor hen toch niks meer toe doet.

De UEFA heeft nu toch besloten dat Mourinho de volgende CL wedstrijd op de tribune moet bekijken en heeft daarnaast ook nog al wat forse boetes uitgedeeld. Zo moet Mourinho naast zijn schorsing ook nog eens €40.000 neertellen en de andere spelers hebben ook aardig hoog oplopende boetes gekregen. Bij mij rijst de vraag of deze straffen wel gerechtvaardigd zijn. Is hier echt recht gedaan of hebben een aantal hoge heren van de UEFA op een ongepaste wijze gebruik gemaakt van hun macht?

Sport en straffen, het blijft altijd een vervelende combinatie en op de een of andere manier heb ik vaak het gevoel dat dit meer in Europa voorkomt dan bijvoorbeeld in Azië. Volgende week hebben we een afscheidsetentje met onze Koreaanse coach Mr Kim en ik zal, onder het genot van een biertje, dat onderwerp eens aansnijden. Of nee, toch maar niet want anders loop ik het risico om ook geschorst te worden!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!