Dorien Lups: geen kleintje meer

Dorien Lups: geen kleintje meer

In onderstaand verhaal praat nationale jeugdselectie speelster Dorien Lups ons weer eventjes bij over toernooien, school, clubs en Papendal. Deze jonge meid gaat grote stappen zetten.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Geen toernooien deze maand

Deze maand speel ik geen toernooien. Reden: laatste toetsweken voor het eindexamen en het afmaken en presenteren van mijn profielwerkstuk. Tot aan mijn eindexamen speel ik nog maar vier toernooien, te weten: 1) Olve te Antwerpen 2) Trilan 3) Six Nations, Frankrijk 4) Nederlands Jeugd Kampioenschappen.

Nieuwe club en eredivisie

Na een aantal gesprekken bij verschillende clubs hebben wij (mijn ouders en ik) besloten om naar BC Smashing te gaan. Deze club biedt mij de mogelijkheid om in hun eerste team te gaan spelen. Ik mag hier tweede dames singel gaan spelen. Verder wordt het een dubbel of mix. Het eerste jaar zal voor mij niet makkelijk worden, omdat ik zal moeten wennen aan het spelen op eredivisieniveau. Toch heb ik er vertrouwen in dat mijn groei het komend jaar snel vooruit zal gaan en hoop dan ook enkele punten voor de club binnen te halen. Ik ben in ieder geval blij dat BC Smashing mij deze kans wil bieden.

Papendal

Ik ben gevraagd geworden door Eline Coene om intern te komen op Papendal. De bedoeling is dat ik word opgeleid tot singel dame. Na mijn eindexamen HAVO ga ik verhuizen naar Papendal, met als plandatum 1 augustus. Veel faciliteiten zijn op dit complex aanwezig waaronder het sporthotel. Hier krijg ik een kamer met douche en toilet. Wat betreft het eten, mogen wij gebruik maken van het restaurant van het hotel op Papendal. Voor zelf eten te koken zijn geen faciliteiten.

Ook de trainingen worden op dit complex verzorgd. Dit zijn 9 trainingen verdeeld over 5 dagen. En voor mij als interne sporter is het zo dat de opleiding waar ik voor gekozen heb, fysiotherapie, een pilot start met een topsportklas te Papendal. Dit betekent dat bijna alle lessen te volgen zijn en de gemiste lessen via e-learning op de computer alsnog te volgen zijn.

Een groot aantal zaken wordt betaald door Badminton Nederland. Mijn kamer, eten, studie en reizen moeten nog door mijn ouders betaald worden, waardoor ik nog steeds hoop dat bestaande sponsoren mij willen blijven helpen. Verder ben ik op zoek naar nieuwe sponsoren.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!