clubzoeker

Strijd om Nationale Veteranen titels barst los

Strijd om Nationale Veteranen titels barst los

De coach mag zelf de baan op.

Eenmaal per jaar organiseert Badminton Nederland de Nederlandse Veteranen Kampioenschappen. Dit jaar is dit evenement mede georganiseerd door BC Amersfoort, waardoor op zaterdag 12 en zondag 13 maart a.s. de Juliana van Stolberg Sporthal te Amersfoort alweer voor de 6e keer het decor voor de strijd om de Nationale titels voor de Veteranen zal vormen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De NVK is bedoeld voor alle dames en heren die lid zijn van de BWF of van Badminton Nederland die op 31 december van het desbetreffende jaar ten minste 35 jaar oud zijn. Verder dienen de deelnemers de Nederlandse nationaliteit hebben, dan wel ingezetene van Nederland te zijn. Er wordt gespeeld in alle klassen van 35 jaar oplopend met 5 jaar.

In de hoogste klasse zijn dit jaar oud Nederlands kampioenen te zien als Joris van Soerland, Bas von Barnau Sijthoff en Carolien Glebbeek. Ook de Europese veteranen kampioenen Jessie Havelaar (60+) en Jeanette v.d. Werff (45+) zijn van de partij.

Het deelnemers aantal is in de jaren gestegen tot zo'n 130 spelers in alle leeftijden van 35+ tot 65+, waardoor de strijd op de banen in alle categorieën weer hevig zal zijn. Daarnaast is de onderlinge sfeer en het ontmoeten van elkaar na weer een jaar ouder te zijn geworden natuurlijk een belevenis op zich. Op zaterdagavond is er daarom een gezellige reünie, waarbij de band van Roy van Waardenburg optreedt en de deelnemers worden voorzien van een heerlijke Indische maaltijd.

Om te zorgen dat tijdens deze twee dagen alles op rolletjes loopt, is Albert Valentijn door Badminton Nederland aangesteld als toernooileider en Albert van Ens als Referee. Op de zondag zullen tevens de scheidsrechters van Badminton Nederland de finales voor hun rekening nemen. Daarnaast is er een ervaren organisatie team van BC Amersfoort actief, bestaande uit Ans Top, Marieke Geurtsen en Jos Weinberg. De leden van BC Amersfoort zullen in het clubhome voor de inwendige mens zorgen en de shuttles worden gratis beschikbaar gesteld door Carlton, de clubsponsor van BC Amersfoort.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij…

29 juni 2022

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!