SportSport

Strijd om Nationale Veteranen titels barst los

Strijd om Nationale Veteranen titels barst los

De coach mag zelf de baan op.

Eenmaal per jaar organiseert Badminton Nederland de Nederlandse Veteranen Kampioenschappen. Dit jaar is dit evenement mede georganiseerd door BC Amersfoort, waardoor op zaterdag 12 en zondag 13 maart a.s. de Juliana van Stolberg Sporthal te Amersfoort alweer voor de 6e keer het decor voor de strijd om de Nationale titels voor de Veteranen zal vormen.

clubzoeker

Maak kennis met Anissa Wongsodimedjo!

De NVK is bedoeld voor alle dames en heren die lid zijn van de BWF of van Badminton Nederland die op 31 december van het desbetreffende jaar ten minste 35 jaar oud zijn. Verder dienen de deelnemers de Nederlandse nationaliteit hebben, dan wel ingezetene van Nederland te zijn. Er wordt gespeeld in alle klassen van 35 jaar oplopend met 5 jaar.

In de hoogste klasse zijn dit jaar oud Nederlands kampioenen te zien als Joris van Soerland, Bas von Barnau Sijthoff en Carolien Glebbeek. Ook de Europese veteranen kampioenen Jessie Havelaar (60+) en Jeanette v.d. Werff (45+) zijn van de partij.

Het deelnemers aantal is in de jaren gestegen tot zo'n 130 spelers in alle leeftijden van 35+ tot 65+, waardoor de strijd op de banen in alle categorieën weer hevig zal zijn. Daarnaast is de onderlinge sfeer en het ontmoeten van elkaar na weer een jaar ouder te zijn geworden natuurlijk een belevenis op zich. Op zaterdagavond is er daarom een gezellige reünie, waarbij de band van Roy van Waardenburg optreedt en de deelnemers worden voorzien van een heerlijke Indische maaltijd.

Om te zorgen dat tijdens deze twee dagen alles op rolletjes loopt, is Albert Valentijn door Badminton Nederland aangesteld als toernooileider en Albert van Ens als Referee. Op de zondag zullen tevens de scheidsrechters van Badminton Nederland de finales voor hun rekening nemen. Daarnaast is er een ervaren organisatie team van BC Amersfoort actief, bestaande uit Ans Top, Marieke Geurtsen en Jos Weinberg. De leden van BC Amersfoort zullen in het clubhome voor de inwendige mens zorgen en de shuttles worden gratis beschikbaar gesteld door Carlton, de clubsponsor van BC Amersfoort.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!