24e landstitel voor Duinwijck

24e landstitel voor Duinwijck

Recordkampioen Duinwijck heeft weer een 'cap' toegevoegd aan haar totaal. De teller staat na de 5-3 overwinning op Van Zundert / VELO nu op 24.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De finale werd gespeeld in de sfeervolle en uitstekend bezochte sporthal De Lagewei in Barendrecht, de speelhal van The Flying Shuttle.

Duinwijck had een moeizame start. Na de winst van het mannendubbel Bosch/Ridder werden drie achtereenvolgende partijen verloren. Het vrouwendubbel verliep dramatisch. Eva Krab liep tijdens de partij een enkelblessure op, waardoor opgeven voor de hand leek te liggen. Maar na ruim tien minuten speelde ze met een zwaar ingetapete enkel samen met Selena Piek toch door en het Duinwijckduo kwam zelfs op matchpoint in de tweede game. Maar het lukte Piek en Krab niet om het beslissende punt te maken en met 21-13 21-23 19-21 ging de winst naar het VELO-duo Maartje Verheul en Ginny Severien.

Vervolgens werden de beide mannenpartijen in twee games gewonnen door respectievelijk Dennis van Daalen de Jel (tegen Erik Meijs) en Dicky Palyama (tegen Koen Ridder) in twee games gewonnen werden. De beide vrouwenenkels daarentegen werde een prooi voor Duinwijck. Akvile Stapusaityte maakte haar favorietenrol waar tegen Lisa Malaihollo en Karina de Wit-Kool deed datzelfde tegen Ginny Severien.

Daarna ging alle aandacht uit naar de mixed van Ruud Bosch en de invalster voor Eva Krab, Soraya de Visch Eijbergen. Het duo deed het voortreffelijk. De 2-0 winst tegen Maartje Verheul en Dennis van Daalen de Jel was de opmaat voor de eindzege, want Jacco Arends en Selena Piek haalden eveneens in twee games als eerste de eindstreep waarna de titel in handen viel van de Haarlemse ploeg, die ook dit seizoen weer gecoacht werd door Rob Ridder en Wim Fisscher.

Teleurgesteld maar toch ook "zeer trots op mijn team" (aldus manager Robin Albersen) nam Van Zundert / VELO met een tweede plaats maar met opgeheven hoofd afscheid van het competitieseizoen 2010/2011.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek naar kwartfinale in Kuala Lumpur

Tabeling en Piek naar kwartfinale in Kuala Lumpur

First seeds en nummers twee van de wereld Sapsiree Taerattanachai en Dechapol Puavaranukroh uit Thailand lieten zich verrassen…

7 juli 2022

Succesvolle openingsdag Malaysia Masters voor Nederlandse spelers

Succesvolle openingsdag Malaysia Masters voor Nederlandse spelers

Vandaag ging voor drie Nederlandse topbadmintonners de Malaysia Masters 2022 van start. Zowel singelaar Mark Caljouw als…

6 juli 2022

Drie Nederlanders spelen Malaysia Masters 2022

Drie Nederlanders spelen Malaysia Masters 2022

In de staart van de Azië-toer spelen Mark Caljouw en dubbelaars Robin Tabeling en Selena Piek nog de Malaysia Masters 2022…

4 juli 2022

Selena Piek: Not our day today unfortunately

Selena Piek: Not our day today unfortunately

We struggled with the tough conditions on court and we never really got to find our playing rhythm. Nevertheless it has been…

1 juli 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!