SportSport

24e landstitel voor Duinwijck

24e landstitel voor Duinwijck

Recordkampioen Duinwijck heeft weer een 'cap' toegevoegd aan haar totaal. De teller staat na de 5-3 overwinning op Van Zundert / VELO nu op 24.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De finale werd gespeeld in de sfeervolle en uitstekend bezochte sporthal De Lagewei in Barendrecht, de speelhal van The Flying Shuttle.

Duinwijck had een moeizame start. Na de winst van het mannendubbel Bosch/Ridder werden drie achtereenvolgende partijen verloren. Het vrouwendubbel verliep dramatisch. Eva Krab liep tijdens de partij een enkelblessure op, waardoor opgeven voor de hand leek te liggen. Maar na ruim tien minuten speelde ze met een zwaar ingetapete enkel samen met Selena Piek toch door en het Duinwijckduo kwam zelfs op matchpoint in de tweede game. Maar het lukte Piek en Krab niet om het beslissende punt te maken en met 21-13 21-23 19-21 ging de winst naar het VELO-duo Maartje Verheul en Ginny Severien.

Vervolgens werden de beide mannenpartijen in twee games gewonnen door respectievelijk Dennis van Daalen de Jel (tegen Erik Meijs) en Dicky Palyama (tegen Koen Ridder) in twee games gewonnen werden. De beide vrouwenenkels daarentegen werde een prooi voor Duinwijck. Akvile Stapusaityte maakte haar favorietenrol waar tegen Lisa Malaihollo en Karina de Wit-Kool deed datzelfde tegen Ginny Severien.

Daarna ging alle aandacht uit naar de mixed van Ruud Bosch en de invalster voor Eva Krab, Soraya de Visch Eijbergen. Het duo deed het voortreffelijk. De 2-0 winst tegen Maartje Verheul en Dennis van Daalen de Jel was de opmaat voor de eindzege, want Jacco Arends en Selena Piek haalden eveneens in twee games als eerste de eindstreep waarna de titel in handen viel van de Haarlemse ploeg, die ook dit seizoen weer gecoacht werd door Rob Ridder en Wim Fisscher.

Teleurgesteld maar toch ook "zeer trots op mijn team" (aldus manager Robin Albersen) nam Van Zundert / VELO met een tweede plaats maar met opgeheven hoofd afscheid van het competitieseizoen 2010/2011.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!