SportSport

De naakte keizer: nog 59 dagen?

De naakte keizer: nog 59 dagen?

Tot hier en niet verder.

Bij de column 'Revolutie enige redmiddel' van onze nieuwe columnist Michiel Kruijt heeft woordtovenaar NB-BN annex Han van Gessel weer een uitgebreide reactie geplaatst. De moeite waard voor een artikel op zich.

› support ons met een Tikkie!

In BNL de echte kritiek, nooit eerlijk te bespreken of open en in gezamenlijkheid te overwegen. Er is al gedacht, er IS besloten! Een dictatoriale praktijk van superieure BETER-weters. Decennia-lange zittingsperiodes, van de sleutelfiguren, met alle gevolgen van dien: dus scheefgroei van invloed en eigen-belangenbehartigingen en een overwegend alleenheerschappij omringd door wat mee(s)lopers. Daardoor en daartoe misleiding op diverse niveaus. De Rechter moet soms uitsluitsel geven! Hoever kun je gaan?

De opflakkerende BNL-oppositie negeren of brandmerken, topbadmintonners zonder blikken of blozen uit toernooien bannen of strafkortingen opleggen. Alle oproepen en verzet van leden, spelers en het Nederlands publiek min-achten. Maar het bestuur en de TD moet 'gloreren' en zal zich blijven 'Clear' voortwentelen in zelfgenoegzaamheid!

Waarom toch, zegt Nieuwenhuis. IK denk zelf terug aan vorige verkiezingen waarin de tegenkandidaten voor het voorzitterschap zich plots voor de vergadering terugtrokken en beiden zomaar afwezig zijn. Aan gesloten overeenkomsten... details niet bekend... Door Nieuwenhuis met pasen 'onze BNL' geportretteerd. M.i. wel wat al te boud en extreem geïnspireerd en gepersonifieerd in de bepaald niet kinderachtige figuren van Stalin, Mao, Jim Jones.Natuurlijk bij BNL: misleiding en miskenning, een kennelijk tekort aan integriteit, een kwart eeuw dictatorgedrag, leden pijn en tekortdoen, maar gelukkig hier toch geen volkerenmoord, bloedige heerschappij, collectieve suïcide of letterlijke afpersing e.d. Daarom nu gewoonweg wel doorpakken... maar ook weer niet belangrijk maken van een paar onuitstaanbare mannetjes zoals de TD en voorzitter door ze in zo'n rijtje te plaatsen of dit als hun idolen voor te schotelen. Maar hun eigen intenties - anders dan egotripperij - triviaal maar blijven moeilijk positief te duiden.

Laat ik het daarom zelf maar houden op een door onze afgevaardigden en onszelf, ééns en voor al, af te straffen ontluisterend beeld van... El Negativo de gevolmachtigd bedrijfsleider eigenzinnig en resistent tegen verbeteringen - in de combine - met de overschatte 'alziende' één-ogige Ridder, zich in het land der blinden als voor-aan-zittende edelman als King uitgeroepen wanend, getooid in het zeer 'doorzichtige' BNL-gewaad geweven in tenminste twee doorzichtige stofjes. Het weefsel van de sociale wenselijkheid naar de BWF toe (misschien zit er voor ons nog een internationale functie of AWARD in ?) en het doorkijk-weefsel van het eigenbelang, c.q. financiële kortzichtigheid en de sport tekort doen daarbij in het geheel van het patroon nog regelmatig de imaginaire draad kwijt. Het duo - van hetzelfde laken een pak - transparant door deze BNL-materie heen te volgen zogezegd 'in het pak genaaid' als een levende spotprent veel te lang gedoogd in plaats van op hun plaats/nummer gezet. Maar dit - doorzichtige - sprookje loopt nu wel op zijn einde.

"Die twee bobo's hebben helemaal niks aan" ziet en zegt plots hardop een klein kind. En de voorzitter krimpt enigszins ineen bij die stem, want hij weet plots dat het gelijk heeft. Betrapt!

Maar hij denkt: Ik moet het nog maar nog maar 59 dagen, tot het eind volhouden. En een steeds kleiner aantal afgevaardigden blijven niettemin de inzichtbare 'sleep' dragen die er net zomin is, als het masterplan, een BNL-draagvlak en een luisterend oor. Slot volgt.

NB-BN

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

De badmintonwereldbond heeft vandaag aangekondigd dat ze de wereldranglijsten en jeugdwereldranglijsten zal bevriezen tot nader…

31 maart 2020

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

The escalations around Covid-19 have followed one another at a rapid pace globally, certainly since our last report.

13 maart 2020

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen…

12 maart 2020

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

In verband met de uitbraak van het Coronavirus worden wereldwijd preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het…

12 maart 2020

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling boekten een geweldige overwinning door de nummer één van de wereld te verslaan. In de…

12 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!