SportSport

EJK dag 4: alle enkels eruit

EJK dag 4: alle enkels eruit

Om de laatste ACHT te bereiken moest Nick Fransman winnen van de als tweede geplaatste Kasper Lehikoinen. Nick ging goed van start en kon het spel van Lehikoinen goed volgen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij een 8-5 voorsprong ging Nick enigszins door zijn enkel. Gelukkig kon hij de wedstrijd wel vervolgen. Nick stond bij de rust met 11-10 voor. De jongens waren aan elkaar gewaagd en de strijd ging verder gelijk op.

Ondanks de luide aanmoedigingen van de Nederlandse selectiespelers moest Nick het ook opnemen tegen het Finse publiek, dat in grote getale opgekomen was. Uiteindelijk verloor Nick de eerste game met 18-21 (na 18-18). In de tweede game ontstonden er mooie rallies maar deze eindigden allemaal in het voordeel van de Fin: 3-11 bij de rust. Lehikoinen liep weg naar 6-15. Nick kwam nog wel een beetje terug maar met 13-21 moest hij toch het hoofd buigen.

Josephine Wentholt moest het opnemen tegen de Turkse Özge Bayrak. Josephine speelde in de eerste game prima en won met 21-15. Ook de tweede game verliep aanvankelijk prima. Maar na de pauze gebeurde er iets bij de Turkse! Ze knokte zich voorbij Josephine, die kennelijk wat last had van zenuwen, want kon geen bal meer goed slaan. Ze ging er met 16-21 af. In de derde game kwam ze niet meer lekker in de rally en via 4-14 kwam ze er ondanks luide aanmoedigingen van de selectie niet meer bij: verlies met 15-21.

Soraya de Visch Eijbergen ging als laatste de baan op. Haar tegenstandster was de als eerste geplaatste Spaanse Carolina Marin. Soraya nam een brutale voorsprong van 5-1. Marin kwam echter snel gelijk en er ontstond een gelijkopgaande strijd. Na de wissel pakte de Spaanse toch een aantal punten op rij en won met 17-21. Ook in de tweede game was de Spaande beter en Soraya bleef ondanks een goede vechtlust aan de verkeerde stand van de score: 15-21.

Zeker het verlies van Josephine is teleurstellend.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!