clubzoeker

Vanaf donderdag Dutch International

Vanaf donderdag Dutch International

Gaan Ruud en Koen 'de klus klaren'?

Van 21 t/m 24 april wordt in de Wateringse VELO-hal de 12e Yonex Dutch International gehouden. Dit evenement, een samenwerking tussen Badminton Nederland en VELO, is een 'parel' in het seizoen.

SportSport

Maak kennis met Noah Haase!

Zeker dit jaar, want het deelnemersveld is van een zeer hoog niveau. Zo doen vrijwel alle Nederlandse toppers mee.

VELO-speler Dicky Palyama is bij de mannen als eerste geplaatst en Eric Pang als derde. Bij de vrouwen, waar Yao Jie ontbreekt, is Judith Meulendijks na Linda Zechiri de hoogstgeplaatste speelster. Judith is de laatste tijd steeds beter gaan spelen en Wateringen is voor haar weer een belangrijke test.

Focus op Ruud en Koen

In het dubbelspel zijn Ruud Bosch en Koen Ridder, gezien hun nr. 1 plaatsing, een belangrijke kandidaat voor de eindzege. In Zwitserland won het Duinwijckduo van de nummer één van de wereld, tevens All England-kampioen, Boe/Mogensen uit Denemarken en dat heeft hun zelfvertrouwen een ‘boost’ gegeven. Jorrit de Ruiter en Dave Khodabux zijn weliswaar geen topfavorieten, maar hun plaatsing (4) geeft aan dat ze wel degelijk kansen hebben. Ook voor deze dubbelcracks is het evenement van groot belang om voeling te blijven houden met de top. Paulien van Dooremalen en Lotte Jonathans zijn in het vrouwendubbel als tweede geplaatst. In de dubbelspelen ontbreekt Selena Piek vanwege de operatie aan haar amandelen. Het dubbel Piek/Jacco Arends is de hoogstgenoteerde Nederlandse mix.

Kansrijke Deen

In het enkelspel is Joachim Persson een belangrijke kandidaat voor de eindzege. De als vierde geplaatste Deen bereikte vorig jaar de finale van het Super Series-toernooi in Frankrijk. Hij won daar van o.a. Vittinghus, Pang, de Deen Peter Gade (nr. 5 van de wereld) en de Chinees Pengyu Du (nr. 13). Persson bereikte destijds zijn hoogste positie op de wereldranglijst (15). Hij is vanwege een knieblessure teruggevallen op de ranglijst.

Kwalificaties

Donderdag gaat het kwalificatietoernooi van start. Het is de sterkste kwalificatie die dit evenement ooit gekend heeft. Bij de mannen is er een spelersveld van 64 waaruit acht badmintonners doorstromen naar het hoofdtoernooi. Het kwalificatietoernooi bij de vrouwen bestaat uit een schema van 32 en ook hier zullen acht deelneemsters naar het hoofdtoernooi doorgaan. Dan is er nog een kwalificatietoernooi in het mannen- en gemengddubbelspel, waar in ieder evenement vier deelnemers doorgaan. De tijden van het kwalificatietoernooi zijn nu gepubliceerd op toernooi.nl

Er wordt gespeeld op vijf banen. De eerste shuttle gaat om 9 uur over het net en de toegang is donderdag gratis. De laatste staat gepland om 20.15 uur 's avonds.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!