SportSport

Na landstitel raakt VELO ook de beker kwijt

Na landstitel raakt VELO ook de beker kwijt

Afgelopen weekend heeft VELO gestreden voor de nationale beker, de Carlton GT Cup in Alphen aan den Rijn.

SportSport

Maak kennis met Gino Monopoli!

VELO stond 2e geplaatst achter landskampioen Duinwijck en moest, net als in april, de hoofdprijs aan Duinwijck laten. In een wat teleurstellende finale voor de Wateringers werd er verloren met 1-3 en is men zowel het landskampioenschap als de nationale beker kwijt aan de Haarlemmers.

In de achtste- en kwartfinale, die allen op zaterdag gespeeld werden, had VELO op papier een eenvoudige loting. In de achtste finale werd met 5-0 gewonnen van het tweede team van Duinwijck waarbij VELO geen moment in de problemen is gekomen.

In de kwartfinale stond het laag geklasseerde Invictus 2 op het programma, ook hier werd een maximale score behaald van 5-0.

Op zondag zou de eerste echte krachtmeting plaatsvinden, in de halve finale. Tegenstander was Victoria uit Hoensbroek (Limburg). In deze halve finale moest VELO zich maximaal inspannen om overeind te blijven voor de finale. De vrouwendubbel ging verrassend eenvoudig naar VELO maar de mannen Suijkerland en Van Daalen de Jel hadden wat meer moeite maar wonnen wel.

In de singel stelde de nieuwe kopman van VELO teleur en verloor in twee sets van de hardwerkende Robert Kwee. Lisa Malaihollo kon het winnende 3e punt binnen slaan en deed dit uiteindelijk ook. In een mooie wedstrijd met veel slagenwisselingen bleek Malaihollo de sterkste in drie sets. Hiermee was de finale bereikt en is er besloten de laatste gemengddubbel niet te spelen.

In de finale kwam men weer uit tegen Duinwijck net als in de finale om het landskampioenschap. Duinwijck zonder Koen Ridder, Ruud Bosch en Akvile Stapusaityte zou behoorlijk verzwakt aan de start verschijnen. Echter speelde het jonge team uit Haarlem goed en zou men zelfs de finale winnend afsluiten.

Het begon voor VELO al met een tegenslag doordat de mannendubbel Suijkerland en Van Daalen de Jel verloor van Meijs en Arends. In een spannende wedstrijd met tweemaal een verlenging ging het Wateringse koppel in de derde set onderuit.

De dames Verheul en Severien speelden beiden oerdegelijk en gaven hun tegenstanders Piek en de Visch Eijbergen eigenlijk weinig kansen. In twee sets trokken de dames de winst naar zich toe en zetten de tussenstand op 1-1.

Na de dubbels keerde het lot zich tegen VELO. Van Daalen de Jel verloor zijn singel van de jeugdige Erik Meijs in drie sets. In de eerste set leek het op een afstraffing te komen voor Van Daalen de Jel, maar met het spel van altijd blijven werken werd dit voorkomen. De tweede set was duidelijk voor de VELO-speler die zijn tactiek met goed resultaat aanpaste. Helaas kwam Van Daalen de Jel net te kort in de derde set door wat onnodige eigen fouten, de winst ging naar Duinwijck.

Met een 1-2 achterstand moest Malaihollo winnen om zo een beslissende gemengddubbel te kunnen spelen. Maar helaas kwam het niet zover voor de Wateringers, in twee sets was de zeer ervaren Karina de Wit een stuk sterker en bezorgde Duinwijck de Carlton GT Cup.

Coach Slaats was teleurgesteld na weer een verloren finale: "We hebben onszelf wel degelijk te kort gedaan hiermee, bijna iedereen miste wel de scherpte die we in deze wedstrijden nodig hebben."

Vanaf aanstaande woensdag strijden beide teams nog in de Europa Cup welke in Zwolle wordt gehouden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!