SportSport

Bosch-Ridder en Khodabux-Ruiter in galop

Bosch-Ridder en Khodabux-Ruiter in galop

In het herendubbelspel heeft Nederland twee ijzers in het vuur. Ruud Bosch met partner Koen Ridder en Dave Khodabux samen met Jorrit de Ruiter zullen hun opwachting maken in Londen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ruud en Koen hebben een goede loting. Zij treffen in de eerste ronde de onbekende Amerikanen Vincent Nguy en Sameera Gunatileka, de nummers 57 van de wereldranglijst. De Amerikanen spelen haast alleen maar zwakke toernooien in Noord- en Zuid-Amerika en wisten daar het afgelopen jaar hun punten vandaan te toveren. Onze landgenoten staan 29 plaatsen hoger op de wereldranglijst en de verwachting is dat dit een zeer gemakkelijke overwinning wordt.

In de tweede ronde wachten de als negende geplaatste Japanners Hashimoto en Hirata. Dat zal een zware wedstrijd worden maar de mannen zijn zeker niet kansloos en hebben al eerder aangetoond te kunnen stunten. Zo wisten zij tijdens de Swiss Open in maart de All England winnaars Boe en Mogensen te verslaan en haalden ze in mei de halve finale van het Grand Prix Gold toernooi van Maleisie. Het wordt een interessante week voor dit herendubbelkoppel dat zich probeert te kwalificeren voor de Spelen van Londen.

Jorrit de Ruiter en Dave Khodabux

Dave en ik hebben zoals eerder vermeld op deze site een zeer zware loting. Wij treffen in de eerste ronde de Chinezen Hong Wei en Shen Ye. Deze mannen uit het keurkorps van Li Yongbo zijn momenteel de nummers 27 van de wereld en haalden bij de Super Serie van Singapore de kwartfinale.

Nou hebben Dave en ik een positief saldo tegen Chinezen en dat willen wij natuurlijk graag in tact houden, maar dat we de underdog zijn staat vast. Bij een eventuele winst zijn de vooruitzichten ook al niet al te best. De winnaar van deze wedstrijd treedt dan aan tegen de Olympisch kampioenen van Peking, de Indonesiërs Kido en Setiawan.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!