SportSport

VELO klaar voor nieuwe seizoen

VELO klaar voor nieuwe seizoen

Zaterdag 10 september aanstaande is de start van het nieuwe badmintonseizoen voor VELO. Net als vorig jaar zullen de Wateringers het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Van Zijderveld uit Amstelveen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het team van de aangebleven coach Ciraar Slaats heeft een enorme metamorfose ondergaan. VELO kiest voor verjonging en dus voor de toekomst. Maar liefst drie bepalende spelers zijn vertrokken uit de succesvolle formatie. Daarnaast zijn er jeugdige supertalenten doorgestroomd die hun kans krijgen zich te bewijzen op het hoogste niveau.

Technisch directeur Rob Konings is positief over het nieuwe team:

We hebben hard ervoor gewerkt om dit zo voor elkaar te krijgen. Nu beschikken we over een ideale mix van ervaren spelers en jonge talentvolle spelers. De ervaren spelers zullen de jeugdige spelers op sleeptouw moeten nemen, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Daarnaast hebben we nog een aantal spelers die tegen het niveau aanzitten en mogelijk ook doorbreken dit seizoen. Doelstelling van dit seizoen is met deze selectie de playoffs halen, dus eindigen bij de bovenste 4 van de ranglijst. Hierna zien we wel verder, het zou wel geweldig zijn om de play-offs te halen met dit jonge team en misschien zit er nog wel meer in!

Vorig jaar werden er maar liefst drie finales verloren van Duinwijck uit Haarlem, die knap de triple binnen haalde. Zowel het landskampioenschap, de nationale beker en de Europacup gingen aan de neus voorbij in Wateringen. Dit in tegenstelling tot seizoen 2009-2010 waarbij men wel het landskampioenschap en nationale beker wist te winnen.

Met een nieuwe opzet van de competitie indeling zullen de 18 te spelen wedstrijden al op 14 januari erop zitten. Eind januari zullen de play-offs gespeeld worden waarna er twee teams zullen strijden om het felbegeerde landskampioenschap. Deze finale zal gespeeld worden op 25 februari 2012.

Selectie VELO 1

Heren: Dennis van Daalen de Jel, Rikkert Suijkerland, Russell Muns, Jim Middelburg, Sergio Kepel

Dames: Lisa Malaihollo, Myke Halkema, Soraya de Vissch Eijbergen, Mireille van Daal, Wendy Slaats

Coach: Ciraar Slaats

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!