VELO klaar voor nieuwe seizoen

VELO klaar voor nieuwe seizoen

Zaterdag 10 september aanstaande is de start van het nieuwe badmintonseizoen voor VELO. Net als vorig jaar zullen de Wateringers het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Van Zijderveld uit Amstelveen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het team van de aangebleven coach Ciraar Slaats heeft een enorme metamorfose ondergaan. VELO kiest voor verjonging en dus voor de toekomst. Maar liefst drie bepalende spelers zijn vertrokken uit de succesvolle formatie. Daarnaast zijn er jeugdige supertalenten doorgestroomd die hun kans krijgen zich te bewijzen op het hoogste niveau.

Technisch directeur Rob Konings is positief over het nieuwe team:

We hebben hard ervoor gewerkt om dit zo voor elkaar te krijgen. Nu beschikken we over een ideale mix van ervaren spelers en jonge talentvolle spelers. De ervaren spelers zullen de jeugdige spelers op sleeptouw moeten nemen, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Daarnaast hebben we nog een aantal spelers die tegen het niveau aanzitten en mogelijk ook doorbreken dit seizoen. Doelstelling van dit seizoen is met deze selectie de playoffs halen, dus eindigen bij de bovenste 4 van de ranglijst. Hierna zien we wel verder, het zou wel geweldig zijn om de play-offs te halen met dit jonge team en misschien zit er nog wel meer in!

Vorig jaar werden er maar liefst drie finales verloren van Duinwijck uit Haarlem, die knap de triple binnen haalde. Zowel het landskampioenschap, de nationale beker en de Europacup gingen aan de neus voorbij in Wateringen. Dit in tegenstelling tot seizoen 2009-2010 waarbij men wel het landskampioenschap en nationale beker wist te winnen.

Met een nieuwe opzet van de competitie indeling zullen de 18 te spelen wedstrijden al op 14 januari erop zitten. Eind januari zullen de play-offs gespeeld worden waarna er twee teams zullen strijden om het felbegeerde landskampioenschap. Deze finale zal gespeeld worden op 25 februari 2012.

Selectie VELO 1

Heren: Dennis van Daalen de Jel, Rikkert Suijkerland, Russell Muns, Jim Middelburg, Sergio Kepel

Dames: Lisa Malaihollo, Myke Halkema, Soraya de Vissch Eijbergen, Mireille van Daal, Wendy Slaats

Coach: Ciraar Slaats

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!