VELO klaar voor nieuwe seizoen

VELO klaar voor nieuwe seizoen

Zaterdag 10 september aanstaande is de start van het nieuwe badmintonseizoen voor VELO. Net als vorig jaar zullen de Wateringers het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Van Zijderveld uit Amstelveen.

clubzoeker

Ken je BV Van Zijderveld al?

Het team van de aangebleven coach Ciraar Slaats heeft een enorme metamorfose ondergaan. VELO kiest voor verjonging en dus voor de toekomst. Maar liefst drie bepalende spelers zijn vertrokken uit de succesvolle formatie. Daarnaast zijn er jeugdige supertalenten doorgestroomd die hun kans krijgen zich te bewijzen op het hoogste niveau.

Technisch directeur Rob Konings is positief over het nieuwe team:

We hebben hard ervoor gewerkt om dit zo voor elkaar te krijgen. Nu beschikken we over een ideale mix van ervaren spelers en jonge talentvolle spelers. De ervaren spelers zullen de jeugdige spelers op sleeptouw moeten nemen, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Daarnaast hebben we nog een aantal spelers die tegen het niveau aanzitten en mogelijk ook doorbreken dit seizoen. Doelstelling van dit seizoen is met deze selectie de playoffs halen, dus eindigen bij de bovenste 4 van de ranglijst. Hierna zien we wel verder, het zou wel geweldig zijn om de play-offs te halen met dit jonge team en misschien zit er nog wel meer in!

Vorig jaar werden er maar liefst drie finales verloren van Duinwijck uit Haarlem, die knap de triple binnen haalde. Zowel het landskampioenschap, de nationale beker en de Europacup gingen aan de neus voorbij in Wateringen. Dit in tegenstelling tot seizoen 2009-2010 waarbij men wel het landskampioenschap en nationale beker wist te winnen.

Met een nieuwe opzet van de competitie indeling zullen de 18 te spelen wedstrijden al op 14 januari erop zitten. Eind januari zullen de play-offs gespeeld worden waarna er twee teams zullen strijden om het felbegeerde landskampioenschap. Deze finale zal gespeeld worden op 25 februari 2012.

Selectie VELO 1

Heren: Dennis van Daalen de Jel, Rikkert Suijkerland, Russell Muns, Jim Middelburg, Sergio Kepel

Dames: Lisa Malaihollo, Myke Halkema, Soraya de Vissch Eijbergen, Mireille van Daal, Wendy Slaats

Coach: Ciraar Slaats

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang heeft goud gewonnen in het vrouwenenkel en gemengddubbel op de Austrian U17 Open.

21 juni 2022

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Terug uit Cambodja lag er weer een keihard trainingsprogramma klaar. De afgelopen anderhalve week was het slagvastheidstraining,…

20 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!