WK Veteranen 2011: voorzichtige voorbeschouwing

WK Veteranen 2011: voorzichtige voorbeschouwing

Over enkele dagen vertrekken onze landgenoten Marjan, Rob, Uun en Micky naar Canada voor de World Senior Championships 2011.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nog slechts een kleine week, en de eerste partijen in de Olympic Oval te Richmond zullen al weer gespeeld zijn. Op moment van schrijven is er hier nog geen tijdschema te vinden, maar de speelschema's en plaatsingen zijn al wel online.

Met gepaste trots zien we dat Marjan en Rob 1e geplaatst staan in het XD O55, met als verwachte 2e het Engels koppel en eeuwige rivalen Pam(ela) Dallow en Peter Emptage. In het 32-schema staan 22 ingeschreven koppels en de eerste wedstrijd spelen zij tegen de Engelsen Reggie Baker en Bill Hamblett. Geen onbekenden en derhalve mogen we hier wel winst uit verwachten. Als alles volgens plaatsing loopt zullen zij in de halve finale het als 3e geplaatste koppel Jeng Chen Lin/Chi Mei Yang uit Chinese Taipei (Taiwan) tegen komen. Een beetje rondneuzen op tournamentsoftware levert niet echt iets op over deze tegenstanders, dus richten we ons op de finale. Tijdens de Nations Cup van juni jl. werd nog nipt verloren van Pam en Peter, maar in het aansluitende individuele toernooi waren Marjan en Rob de winnaars. Hier gaan we dus opnieuw voor duimen!

Met Uun staat Rob ook geplaatst in het MD O55 en wel als 4e. Hier ook een 32-schema met 26 ingeschreven koppels. Als eerste staat geplaatst het Taiwanese dubbel Panitchaikul/Waranusast. Loopt alles volgens plan en plaatsing dan komen zij in de halve finale uit tegen het de als 2e geplaatste Denen Fahrenholz/Jepsen.

Ook Micky, met partner Helge Hansen uit Noorwegen, komt in deze categorie in actie en speelt de eerste ronde tegen de Japanners Kawaguchi/Yamamoto. Succes heren, in het MD O55!

Uun en Micky gaan ook voor het MS O55. Uun heeft als 5/8 geplaatst een bye in de eerste ronde, en Micky speelt tegen de Japanner Kazuhide Ariga. Het 64-schema heeft 37 deelnemers in dit onderdeel, en dat is slechts 4 minder dan in het MS O35 (de jongste categorie)... Als eerste staat hier geplaatst de Japanner Tomoji Matsui en als Uun hem tegenkomt dan betekent dat dat hij de halve finale heeft gehaald. En daar waar je Uun nog wel kan vinden op het internationale toernooi.nl komen we Matsui niet tegen, dus... Als 2e is geplaatst de Rus Vladimir Koloskoc die w.s. In de halve finale uit zal komen tegen Taric Farooq, nog immer spelend in de Oostenrijkse Bundesliga (aldus Tournamentsoftware). Als 3e staat geplaatst de Canadese kampioen in het MS O50 Henry Paynter, maar dat lijkt me een klein beetje, overigens begrijpelijk, chauvinisme. We zullen het zien, Uun en Micky, heel veel succes!

Last, but zeker not least, komt Marjan met de Deense Suzanne Berg uit in het WD O55. De eerste ronde komen zij uit tegen de Canadese kampioenen in het WD O55 Jennifer Aziz/Sally Dakin. Er van uit gaande dat de Nederlandse badmintonkwaliteiten, in combinatie met de Deense badmintonkwaliteiten wat hoger liggen dan die van Canada, gokken we hier op winst. Dan zullen zij uitkomen tegen de als 2e geplaatsten Reggie Baker en Pamela Dallow. Met Jessy Havelaar won Marjan afgelopen juni in Denemarken nog van het Engelse duo, dus er liggen zeker kansen. In deze categorie strijden 11 koppels, met als eerste geplaatsten het koppel Tsuchiya/Yamamoto. Ook Marjan en Suzanne heel veel succes gewenst!!!

Erg leuk natuurlijk en goed voor de 'veteranen-uitstraling', is de deelname van spelers die ook nog in het 'gewone' internationale circuit spelen zoals bijvoorbeeld de Canadese Charmaine Reid en de Deen Carsten Loesch. En ook oud-topspelers als Bettina Villars, Nick Ponting, Julie Bradbury, Petra Teichmann (Michalowsky), etc. spelen de WSC in Canada. En wat een verrassing dat we in het MS O35 oude bekende Tjitte Weistra tegen komen. Hij komt uit voor Nieuw-Zeeland en staat 5/8 geplaatst. Die gaan we ook volgen natuurlijk.

Laten we hopen dat alles te volgen zal zijn via de live-score. Zo ja, dan zal ik zeker (als het tijdverschil het toe laat ;-) ) onze Nederlandse toppers vanachter de pc toe juichen. En met mij velen, neem ik aan. Marjan, Rob, Micky en Uun, zet 'm op!!! Oftewel, in goed Canadees: 'Kick some ass!!!'

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!