SportSport

Badmintonklassieker eindigt in gelijkspel

Badmintonklassieker eindigt in gelijkspel

Net als de voetbalklassieker tussen Ajax en Feijenoord eindigde ook de badmintonklassieker VELO-Duinwijck afgelopen weekend in een gelijkspel. Door dit gelijke spel deelt de Haarlemse regerend landskampioen Duinwijck nu de koppositie met VELO en BC Amersfoort.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Duinwijcks kopvrouw Akvile Stapusaitye was zaterdagavond niet op het wedstrijdformulier terug te vinden omdat zij in Zwitserland toernooiverplichtingen had. Voor haar in de plaats werden Betty Timmerman en Annemiek Groenewoud toegevoegd aan de selectie, wat voor laatst genoemde het debuut in de Eredivisie betekende. Koen Ridder was wel net op tijd terug in Nederland na een goed toernooi in Denemarken. De zusjes Eva Krab en Betty Timmerman-Krab gingen in het vrouwendubbel de strijd aan met Soraya de Visch Eijbergen, vorig jaar nog speelster van Duinwijck, en Lisa Malaihollo. Na een net aan verloren eerste set leek het erop dat de zusjes de juiste tactiek gevonden hadden. Conditionele achterstand brak Betty echter op, waardoor de winst alsnog naar Velo ging. Op de baan ernaast waren het de Haarlemmers Jorrit de Ruiter en Koen Ridder die de stand gelijk trokken. Tegen het zeer sterke koppel Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suikerland wisten ze de strijd in twee sets te beslissen.

Na de dubbels werden de tweede enkelspelen gespeeld. Hoewel de favorietenrol bij jongeling Jim Middelburg van Velo lag, wenste Jerry Natenstedt niet mee te werken aan dit scenario. Door zijn lengte goed te gebruiken en fel te zijn op de juiste momenten wist hij in beide sets een achterstand om te buigen naar een overwinning. Annemiek Groenewoud mocht daarna tegen Myke Halkema haar debuut maken in de Eredivisie. De eerste set ging afgetekend naar Halkema, waardoor deze kennismaking met de Eredivisie geen prettige leek te gaan worden. In de tweede set wist Annemiek echter veel meer tegenstand te bieden, waardoor ze met een tevreden gevoel terug mag kijken op deze alsnog verloren wedstrijd.

Met een 2-2 tussenstand waren het Erik Meijs en Dennis van Daalen de Jel die konden bepalen welk team de leiding zou nemen. De laatste jaren hebben beide heren regelmatig tegenover elkaar gestaan en telkens stonden de wedstrijden bol van de mooie punten. Ditmaal was het niet anders. In tegenstelling tot wat de Haarlemmers gehoopt hadden was het Van Daalen de Jel die vanaf het begin de dienst uit maakte. In twee sets was de overwinning voor hem, waardoor Duinwijck weer in de achtervolging moest. De wedstrijd van de avond vond plaats in het eerste vrouwenenkel. Routinier Karina Kool-de Wit nam het op tegen voormalig clubgenote Soraya de Visch Eijbergen. De Visch Eijbergen leek het beste met de bijbehorende spanning om te gaan toen ze de eerste set naar Velo wist te halen. In de volgende sets ontstond echter een ware thriller, die twee maal een verlenging nodig had om een winnaar aan te wijzen. Karina Kool-de Wit combineerde haar ervaring en haar klasse het best, waardoor de stand op 3-3 kwam.

Met de twee gemengddubbels voor de boeg kon de wedstrijd nog alle kanten op gaan. Jorrit de Ruiter en Eva Krab namen het op tegen Russel Muns en Myke Halkema. Na winst in de eerste set keken De Ruiter en Krab in de tweede set tegen een ruime achterstand aan maar met een tactische omzetting wisten zij alsnog het vierde punt binnen te halen. Aan Karina Kool-de Wit en Koen Ridder de eer om een overwinning veilig te stellen. Met Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo aan de overzijde was dit echter geen gedane zaak. De eerste set ging dan ook naar het Velo koppel. De beide Duijnwijck-routiniers hadden echter hun tactiek op orde en wisten de tweede set wel binnen te halen. Het beloofde vervolgens een spannende strijd te worden om de derde set. Maar dit bleek niet terecht; in een mum van tijd was het Velo die een 11-3 voorsprong nam en deze niet meer losliet.

Zaterdag 29 oktober speelt Duinwijck wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen Van Zijderveld uit Amstelveen. Dit team neemt momenteel de vijfde plek in op de ranglijst, waardoor Duinwijck wederom volle kracht vooruit zal moeten gaan om de gedeelde koppositie te behouden. Duinwijck wenst alle jeugdspelers die vertrekken naar het Wereld Jeugd Kampioenschap in Taiwan veel succes wensen in zowel het landen- als het individueel toernooi.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Victor Swedish Open 2020 met Amy Tan en Iris Tabeling

Victor Swedish Open 2020 met Amy Tan en Iris Tabeling

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 januari vindt in het Zweedse Uppsala de Victor Swedish Open 2020 plaats, onderdeel van de…

16 januari 2020

Jelle Maas en Robin Tabeling uitgeschakeld bij DAIHATSU Indonesia Masters 2020

Jelle Maas en Robin Tabeling uitgeschakeld bij DAIHATSU Indonesia Masters 2020

In Jakarta (Indonesië) heeft het koppel Jelle Maas / Robin Tabeling zich niet geplaatst voor de tweede ronde van de DAIHATSU…

15 januari 2020

Duinwijck zet grote stap richting play-offs

Duinwijck zet grote stap richting play-offs

Zaterdagavond 11 januari was het de beurt aan Duinwijck om aan te treden in Den Haag tegen DKC. Voordat de wedstrijd begon was er…

13 januari 2020

Goede overwinning in Limburg voor VELO

Goede overwinning in Limburg voor VELO

Het eerste team van VELO heeft zaterdagavond een knappe 6-2 overwinning behaald tegen Roosterse BC. Na de nederlaag tegen de…

12 januari 2020

Almere blijft winnen: 8-0 zege op Hoornse

Almere blijft winnen: 8-0 zege op Hoornse

Opnieuw heeft Almere een grote stap gezet richting de finale om het landskampioenschap. In en tegen Hoorn werd de maximale score…

12 januari 2020

Hans Macaré overleden

Hans Macaré overleden

Ons bereikte het trieste bericht dat Hans Macaré is overleden.

10 januari 2020

Kwartfinales Malaysia Masters 2020 eindstation voor Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinales Malaysia Masters 2020 eindstation voor Robin Tabeling en Selena Piek

Het koppel Robin Tabeling / Selena Piek is er in Kuala Lumpur (Maleisië) helaas niet in geslaagd de halve finales te halen…

10 januari 2020

Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinales PERODUA Malaysia Masters 2020

Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinales PERODUA Malaysia Masters 2020

Het koppel Robin Tabeling / Selena Piek heeft in Kuala Lumpur (Maleisië) de kwartfinales weten te bereiken van de PERODUA…

9 januari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!