Badmintonklassieker eindigt in gelijkspel

Badmintonklassieker eindigt in gelijkspel

Net als de voetbalklassieker tussen Ajax en Feijenoord eindigde ook de badmintonklassieker VELO-Duinwijck afgelopen weekend in een gelijkspel. Door dit gelijke spel deelt de Haarlemse regerend landskampioen Duinwijck nu de koppositie met VELO en BC Amersfoort.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Duinwijcks kopvrouw Akvile Stapusaitye was zaterdagavond niet op het wedstrijdformulier terug te vinden omdat zij in Zwitserland toernooiverplichtingen had. Voor haar in de plaats werden Betty Timmerman en Annemiek Groenewoud toegevoegd aan de selectie, wat voor laatst genoemde het debuut in de Eredivisie betekende. Koen Ridder was wel net op tijd terug in Nederland na een goed toernooi in Denemarken. De zusjes Eva Krab en Betty Timmerman-Krab gingen in het vrouwendubbel de strijd aan met Soraya de Visch Eijbergen, vorig jaar nog speelster van Duinwijck, en Lisa Malaihollo. Na een net aan verloren eerste set leek het erop dat de zusjes de juiste tactiek gevonden hadden. Conditionele achterstand brak Betty echter op, waardoor de winst alsnog naar Velo ging. Op de baan ernaast waren het de Haarlemmers Jorrit de Ruiter en Koen Ridder die de stand gelijk trokken. Tegen het zeer sterke koppel Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suikerland wisten ze de strijd in twee sets te beslissen.

Na de dubbels werden de tweede enkelspelen gespeeld. Hoewel de favorietenrol bij jongeling Jim Middelburg van Velo lag, wenste Jerry Natenstedt niet mee te werken aan dit scenario. Door zijn lengte goed te gebruiken en fel te zijn op de juiste momenten wist hij in beide sets een achterstand om te buigen naar een overwinning. Annemiek Groenewoud mocht daarna tegen Myke Halkema haar debuut maken in de Eredivisie. De eerste set ging afgetekend naar Halkema, waardoor deze kennismaking met de Eredivisie geen prettige leek te gaan worden. In de tweede set wist Annemiek echter veel meer tegenstand te bieden, waardoor ze met een tevreden gevoel terug mag kijken op deze alsnog verloren wedstrijd.

Met een 2-2 tussenstand waren het Erik Meijs en Dennis van Daalen de Jel die konden bepalen welk team de leiding zou nemen. De laatste jaren hebben beide heren regelmatig tegenover elkaar gestaan en telkens stonden de wedstrijden bol van de mooie punten. Ditmaal was het niet anders. In tegenstelling tot wat de Haarlemmers gehoopt hadden was het Van Daalen de Jel die vanaf het begin de dienst uit maakte. In twee sets was de overwinning voor hem, waardoor Duinwijck weer in de achtervolging moest. De wedstrijd van de avond vond plaats in het eerste vrouwenenkel. Routinier Karina Kool-de Wit nam het op tegen voormalig clubgenote Soraya de Visch Eijbergen. De Visch Eijbergen leek het beste met de bijbehorende spanning om te gaan toen ze de eerste set naar Velo wist te halen. In de volgende sets ontstond echter een ware thriller, die twee maal een verlenging nodig had om een winnaar aan te wijzen. Karina Kool-de Wit combineerde haar ervaring en haar klasse het best, waardoor de stand op 3-3 kwam.

Met de twee gemengddubbels voor de boeg kon de wedstrijd nog alle kanten op gaan. Jorrit de Ruiter en Eva Krab namen het op tegen Russel Muns en Myke Halkema. Na winst in de eerste set keken De Ruiter en Krab in de tweede set tegen een ruime achterstand aan maar met een tactische omzetting wisten zij alsnog het vierde punt binnen te halen. Aan Karina Kool-de Wit en Koen Ridder de eer om een overwinning veilig te stellen. Met Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo aan de overzijde was dit echter geen gedane zaak. De eerste set ging dan ook naar het Velo koppel. De beide Duijnwijck-routiniers hadden echter hun tactiek op orde en wisten de tweede set wel binnen te halen. Het beloofde vervolgens een spannende strijd te worden om de derde set. Maar dit bleek niet terecht; in een mum van tijd was het Velo die een 11-3 voorsprong nam en deze niet meer losliet.

Zaterdag 29 oktober speelt Duinwijck wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen Van Zijderveld uit Amstelveen. Dit team neemt momenteel de vijfde plek in op de ranglijst, waardoor Duinwijck wederom volle kracht vooruit zal moeten gaan om de gedeelde koppositie te behouden. Duinwijck wenst alle jeugdspelers die vertrekken naar het Wereld Jeugd Kampioenschap in Taiwan veel succes wensen in zowel het landen- als het individueel toernooi.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Deze week nam een kleine selectie Nederlanders deel aan de Yonex All England Open 2023 in Birmingham, Engeland. Het is een BWF…

18 maart 2023

Lancering nieuwe landelijke jeugdcompetitie

Lancering nieuwe landelijke jeugdcompetitie

Badminton Nederland lanceert vanaf het seizoen 2023-2024 een nieuwe landelijke jeugdcompetitie. Met een nieuwe landelijke…

18 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!