SportSport

Van Zijderveld sterk tegen Almere

Van Zijderveld sterk tegen Almere

De Amstelveense club bleek zaterdagavond 8 oktober 2011 te machtig voor de formatie van Almere. In een sfeervolle sporthal De Meerkamp wist de Amstelveense formatie op beslissende momenten te scoren en won daarmee verdiend de thuiswedstrijd met 6-2 van het team uit Almere.

Ken je BC Bavel al?

Het is bekend dat de wedstrijden tussen beide teams altijd heel speciaal zijn en boeiend om naar te kijken. Ook nu weer had de gemotiveerde Amstelveense formatie zich voorbereid op een lekkere pot badminton. Uiteindelijk zorgde een scherpe motivatie en concentratie ervoor dat vijf van de acht partijen in 3 games werden gespeeld en vier partijen door Van Zijderveld in haar voordeel werden beslist.

Monique van der Wouden en Elisa Piek wisten in het vrouwendubbelspel in drie games goed tegenspel te bieden aan de goed spelende Rachel Howard en Yvonne Sie. Zij wonnen helaas alleen de tweede game en dat was onvoldoende voor de partijwinst (9-21, 21-13 en 14-21).

Robin Tabeling en Lester Oey waren in het mannendubbelspel op beslissende momenten sterker dan hun tegenstanders Dave Khodabux en Jeroen van Moorst. Met veel inzet en prachtige rallies werd in twee games deze spannende partij in hun voordeel beslist (21-19 en 25-23).

Virgil Soeroredjo liet in zijn mannenenkelspel zijn tegenstander Stephan Branderhorst niet los. In een zeer spannende partij wist Virgil de eerste en de laatste game te winnen (21-14, 18-21 en 21-15).

Linda Chen moest gelijktijdig haar vrouwenenkelspel spelen tegen Roxanne Molenmaker. Ook Linda maakte er een spannende pot van. Zij verloor welliswaar de eerste game (17-21) maar maakte dit verlies weer goed door in een gelijkopgaande tweede game de winst naar zich toe te trekken (21-19). De laatste game was zeker net zo spannend als de voorgaande games waarbij Linda liet zien uiteindelijk de sterkste te willen zijn (21-19).

Lester Oey moest het in zijn mannenenkelspel opnemen tegen een altijd lastige en linkshandige speler Saber Afif. In eerdere ontmoetingen tussen deze twee spelers was Lester vaak de meerdere. Ook nu liet Lester met gedegen initiatiefrijk spel zien dat het moeilijk is voor Saber om nog van Lester te kunnen winnen. Lester won de partij met de gamecijfers 21-18 en 21-9.

Monique van der Wouden speelde haar vrouwenenkelspel met veel initiatief. Na een ruime voorsprong in de eerste game wist Rachel Howard terug te komen. Monique speelde sterk door en won haar eerste game met 21-17. In de tweede game liet Monique haar tegenstander sterk terugkomen en verloor de game met 12-21. In de laatste game speelde Monique karaktervol de partij uit en liet Rachel Howard het nakijken (21-11).

Linda Chen en Virgil Soeroredjo speelden het gemengddubbel tegen Dave Khodabux en Yvonne Sie. Zij hadden geen kans. Hun tegenstanders wonnen overtuigend deze partij met 7-21 en 15-21.

Elisa Piek en Robin Tabeling speelden voor de laatste partij van de avond samen wederom een sterk gemengd dubbelspel tegen het Almeerse koppel Jeroen van Moorst en Roxanne Molenmaker. Elisa en Robin wonnen redelijk gemakkelijk de eerste game (21-9). In tegenstelling tot de eerste game werd de tweede toch een game van een ander kaliber en werd verloren met 18-21. Vertrouwend op hun eigen vaardigheden begonnen Elisa en Robin aan de laatste game. Punt voor punt werd gespeeld. Hun tegenstanders kwamen niet meer in hun spel. Zij waren steeds de betere in de rallies. Met de stand 21-11 wonnen zij dan ook de partij.

Van Zijderveld Amstelveen heeft met deze overwinning een mooie prestatie geleverd voor het ruim aanwezige enthousiaste publiek.

Van Zijderveld - Almere (6-2)

  • MD: Lester Oey/Robin Tabeling w.v. Khodabux/Van Moorst 21-19, 25-23
  • VD: Monique van der Wouden/Elisa Piek v.v. Howard/Sie 9-21, 21-13, 14-21
  • ME1: Lester Oey w.v. Saber Afif 21-18, 21-9
  • VE1: Monique van der Wouden w.v. Rachel Howard 21-17, 12-21, 21-11
  • ME2: Virgil Soeroredjo w.v. Branderhorst 21-14, 18-21, 21-15
  • VE2: Linda Chen w.v. Roxanne Molenmaker 17-21, 21-19, 21-19
  • GD1: Virgil Soeroredjo/Linda Chen v.v. Khodabux/Sie 7-21, 15-21
  • GD2: Elisa Piek/Robin Tabeling w.v. Van Moorst/Molenmaker 21-9, 18-21, 21-11

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!