Moederdag 2019

De Goebbels van het badminton

De Goebbels van het badminton

Redactioneel voorwoord - Een jaartje of tien geleden schreef ik naar een docente op het HBO dat Goebbels ook goed kon liegen, toen ze een mailtje vol aperte onzin rondgestuurd had.

› alles over het Badminton Festival!

Heisa, mentor erbij, programmacoördinator opgetrommeld: "Christ, het is beter dat je geen vergelijkingen trekt tussen nazi's en ons onderwijzend personeel."

Dus, met de gevoeligheid van mensen in het achterhoofd, volgt hier de column van Michiel Kruijt. U bent gewaarschuwd.

Bij BC Amersfoort hebben ze iemand rondlopen die persberichten schrijft waar Joseph Goebbels jaloers op zou zijn. Ik verbaas me elke week weer over hoe belachelijk en overdreven partijdig deze persberichten geschreven worden en omdat het de afgelopen keer over mijzelf en mijn club ging wil ik dit persbericht even gaan ontleden.

Het begint al prachtig: "BC Amersfoort: 'Uitzendingen bepalen stand in de eredivisie'. BC Amsersfoort mistte welgeteld één speelster. Daartegenover stond dat wij ook onze eerste dame mistten wegens ziekte, dus dat heft elkaar mooi op. De enige club die echt wat te klagen heeft is VELO.

We gaan verder: "Desondanks speelde de BC Amersfoort een goede wedstrijd in Barendrecht tegen The Flying Shuttle." Desondanks het gemis van één dame die één partij niet kan spelen? Klinkt een beetje melodramatisch, maar het wordt allemaal nog veel mooier.

"In een rommelige sporthal waarin de eredivisie onderging in alle andere gelijktijdig gespeelde wedstrijden." Het gehele middelste deel van de zaal plus een baan om in te slaan is beschikbaar voor de eredivisie bij The Flying Shuttle, dus ik snap niet waarom dat rommelig genoemd wordt. Wij kregen juist altijd complimenten vanwege de vele toeschouwers die wij hebben en de gezellige sfeer die er altijd hangt. Helaas was dit gegeven niet aan de perschef van BC Amsersfoort besteed.

En dat was nog niet alles: "Maar ondanks deze moeilijke omstandigheden, de witte muren en niet duidelijke belijning bleef de formatie van coach van Wankum knap overeind." Toegegeven, wij hebben een vrij lichte hal, maar om nou de hal de schuld te gaan geven is wel heel erg kinderachtig. Over de belijning heb ik zelfs nog nooit eerder iemand horen klagen. Dat BC Amersfoort knap overeind bleef dat is ook nogal subjectief. Ze laten hier toch twee kostbare punten liggen.

En dan hetgeen wat mij het meeste aanstoot gaf: "In de enkelspelen boekte Edwin Ekiring een knappe overwinning in twee games op de altijd lastige Michiel Kruijt." Edwin had werkelijk geen kind aan mij in deze wedstrijd. Om dan te gaan zeggen dat het een knappe overwinning was, dat slaat werkelijk helemaal nergens op. Zoals ik op dat moment speelde had ik nog van Wim Top verloren.

En tot slot waar iedereen over viel (over de mix van Daisy en mij tegen Joéli en Maartje): "de andere mix was een behoorlijke strijd met winst in de eerste game voor TFS en de tweede game ging naar de Amersfoorters, de beslissende 3e game ging gelijk op tot 11-12, een scheidsrechterlijke dwaling koste het Amersfoortse team echter een paar punten welke niet meer werden goed gemaakt."

Ik bedoel, hoe jankerig kan je zijn? Gaan zeuren over één puntje terwijl iedereen die erbij was zag dat Daisy en ik voortreffelijk speelden die wedstrijd en alleen in de tweede game aan het eind van de set even een minder momentje hadden. We hebben werkelijk heel de wedstrijd alleen maar op voorsprong gestaan. Helaas kon er geen compliment gegeven worden aan ons, maar werd de schuld bij de scheidsrechter gelegd.

Mijn clubgenoot en tevens dubbelpartner had ook al gereageerd op dit bericht op badmintonline.nl. Hierdoor kreeg The Flying Shuttle meteen een mailtje binnen van Wim Top dat wij hier afstand van moesten nemen en dat wij dat maar even moesten rectificeren. Bij deze kan ik vertellen dat iedereen pal achter Rick staat en ook zal blijven staan en dat hier absoluut geen afstand van gedaan gaat worden.

Als er dan iets gerectificeerd moet worden tussen beide clubs dan is het wel dit voorval van enkele jaren geleden, met de daarbij behorende factuur van €3.000 destijds geleverd aan B.C.R.’91. Wij wachten nog steeds op excuses van BC Amersfoort over de gang van zaken destijds en hoe zij een façade omhooghielden toen het Sportjournaal op bezoek kwam. Een line-up waarbij spelers in spijkerbroek staan, komt nou eenmaal niet geloofwaardig over. Dat zou Goebbels dan weer nooit overkomen zijn!

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Michiel Kruijt

Michiel Kruijt

Als je Michiel ziet, dan ben je onder de indruk. Maar naast het feit dat ie een beer van een vent is, schrijf hij op luchtige wijze leuke columns. Zo leuk dat zelfs BadmintonInfo hem vroeg voor een vaste column.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Van vrijdag 21 tot met zondag 30 juni 2019 vinden in Minsk (Wit-Rusland) de Europese Spelen 2019 plaats. Het badmintontoernooi…

19 juni 2019

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq  bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 vindt op het Burgemeester Van Fenemaplein in Zandvoort het Badminton Festival plaats. Dit is…

19 juni 2019

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!