De Goebbels van het badminton

De Goebbels van het badminton

Redactioneel voorwoord - Een jaartje of tien geleden schreef ik naar een docente op het HBO dat Goebbels ook goed kon liegen, toen ze een mailtje vol aperte onzin rondgestuurd had.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Heisa, mentor erbij, programmacoördinator opgetrommeld: "Christ, het is beter dat je geen vergelijkingen trekt tussen nazi's en ons onderwijzend personeel."

Dus, met de gevoeligheid van mensen in het achterhoofd, volgt hier de column van Michiel Kruijt. U bent gewaarschuwd.

Bij BC Amersfoort hebben ze iemand rondlopen die persberichten schrijft waar Joseph Goebbels jaloers op zou zijn. Ik verbaas me elke week weer over hoe belachelijk en overdreven partijdig deze persberichten geschreven worden en omdat het de afgelopen keer over mijzelf en mijn club ging wil ik dit persbericht even gaan ontleden.

Het begint al prachtig: "BC Amersfoort: 'Uitzendingen bepalen stand in de eredivisie'. BC Amsersfoort mistte welgeteld één speelster. Daartegenover stond dat wij ook onze eerste dame mistten wegens ziekte, dus dat heft elkaar mooi op. De enige club die echt wat te klagen heeft is VELO.

We gaan verder: "Desondanks speelde de BC Amersfoort een goede wedstrijd in Barendrecht tegen The Flying Shuttle." Desondanks het gemis van één dame die één partij niet kan spelen? Klinkt een beetje melodramatisch, maar het wordt allemaal nog veel mooier.

"In een rommelige sporthal waarin de eredivisie onderging in alle andere gelijktijdig gespeelde wedstrijden." Het gehele middelste deel van de zaal plus een baan om in te slaan is beschikbaar voor de eredivisie bij The Flying Shuttle, dus ik snap niet waarom dat rommelig genoemd wordt. Wij kregen juist altijd complimenten vanwege de vele toeschouwers die wij hebben en de gezellige sfeer die er altijd hangt. Helaas was dit gegeven niet aan de perschef van BC Amsersfoort besteed.

En dat was nog niet alles: "Maar ondanks deze moeilijke omstandigheden, de witte muren en niet duidelijke belijning bleef de formatie van coach van Wankum knap overeind." Toegegeven, wij hebben een vrij lichte hal, maar om nou de hal de schuld te gaan geven is wel heel erg kinderachtig. Over de belijning heb ik zelfs nog nooit eerder iemand horen klagen. Dat BC Amersfoort knap overeind bleef dat is ook nogal subjectief. Ze laten hier toch twee kostbare punten liggen.

En dan hetgeen wat mij het meeste aanstoot gaf: "In de enkelspelen boekte Edwin Ekiring een knappe overwinning in twee games op de altijd lastige Michiel Kruijt." Edwin had werkelijk geen kind aan mij in deze wedstrijd. Om dan te gaan zeggen dat het een knappe overwinning was, dat slaat werkelijk helemaal nergens op. Zoals ik op dat moment speelde had ik nog van Wim Top verloren.

En tot slot waar iedereen over viel (over de mix van Daisy en mij tegen Joéli en Maartje): "de andere mix was een behoorlijke strijd met winst in de eerste game voor TFS en de tweede game ging naar de Amersfoorters, de beslissende 3e game ging gelijk op tot 11-12, een scheidsrechterlijke dwaling koste het Amersfoortse team echter een paar punten welke niet meer werden goed gemaakt."

Ik bedoel, hoe jankerig kan je zijn? Gaan zeuren over één puntje terwijl iedereen die erbij was zag dat Daisy en ik voortreffelijk speelden die wedstrijd en alleen in de tweede game aan het eind van de set even een minder momentje hadden. We hebben werkelijk heel de wedstrijd alleen maar op voorsprong gestaan. Helaas kon er geen compliment gegeven worden aan ons, maar werd de schuld bij de scheidsrechter gelegd.

Mijn clubgenoot en tevens dubbelpartner had ook al gereageerd op dit bericht op badmintonline.nl. Hierdoor kreeg The Flying Shuttle meteen een mailtje binnen van Wim Top dat wij hier afstand van moesten nemen en dat wij dat maar even moesten rectificeren. Bij deze kan ik vertellen dat iedereen pal achter Rick staat en ook zal blijven staan en dat hier absoluut geen afstand van gedaan gaat worden.

Als er dan iets gerectificeerd moet worden tussen beide clubs dan is het wel dit voorval van enkele jaren geleden, met de daarbij behorende factuur van €3.000 destijds geleverd aan B.C.R.’91. Wij wachten nog steeds op excuses van BC Amersfoort over de gang van zaken destijds en hoe zij een façade omhooghielden toen het Sportjournaal op bezoek kwam. Een line-up waarbij spelers in spijkerbroek staan, komt nou eenmaal niet geloofwaardig over. Dat zou Goebbels dan weer nooit overkomen zijn!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Michiel Kruijt

Michiel Kruijt

Als je Michiel ziet, dan ben je onder de indruk. Maar naast het feit dat ie een beer van een vent is, schrijf hij op luchtige wijze leuke columns. Zo leuk dat zelfs BadmintonInfo hem vroeg voor een vaste column.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!