Duinwijck neemt koppositie weer over van Amersfoort

Duinwijck neemt koppositie weer over van Amersfoort
StudentenlevenStudentenleven

Duinwijck heeft dit weekend een 5-3 overwinning geboekt op BC Victoria. Het dit seizoen goed presterende team uit Hoensbroek wist wel drie punten af te snoepen van de landskampioen.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Met deze overwinning neemt Duinwijck de koppositie weer over van BC Amersfoort. Samen met VELO staat de Haarlemse club weer bovenaan.

Ook Duinwijck heeft deze weken te kampen met spelers die buitenlandse toernooien op hun agenda hebben staan. Akvile Stapusaityte en Erik Meijs werden kort voor de wedstrijd nog van het vliegveld opgepikt en naar de Duinwijck-hal gebracht. Door deze strakke planning leek het de coaches ook beter de opstelling te veranderen, zodat de Litouwse meer tijd kreeg om zich voor de wedstrijd voor te bereiden.

Dubbel

De dubbels werden door beide teams eerlijk verdeeld. Koen Ridder en Jorrit de Ruiter speelden een solide partij tegen Ben Maes en Rik Hermans. In de tweede set moesten de mannen een grote achterstand inhalen, maar via een lange serie aaneengesloten punten wisten ze ook deze set zonder schade door te komen. Heel anders was het in de vrouwendubbel, waar Thamar Peters en Meta Knuth als een speer van start gingen. Verrassend snel wisten zij zelfs een gat van 10 punten te slaan en de eerste set te winnen van Karina de Wit en Eva Krab. In de tweede set was meer sprake van een gelijk opgaande strijd, maar ook in deze set waren het de dames in het rood die met de winst aan de haal gingen.

Single

Erik Meijs trof in zijn singel Robert Kwee. Er werd een spannende wedstrijd met weinig onderling verschil. Helaas voor Erik was het Robert die na twee sets de handen in de lucht kon steken. Op de baan ernaast ontstond een nog groter gevecht tussen Akvile Stapusaityte en Thamar Peters. Akvile had het gas ver ingedrukt en gaf Thamar in de eerste set geen enkele kans. De jongeling herpakte zich echter in de tweede set en liet nu Akvile kansloos. De derde set kende twee gezichten. In de eerste helft was het wederom Thamar die het overwicht had, waardoor Duinwijck zich al flink zorgen begon te maken. Echter sprak Akvile elke calorie in haar lichaam aan om het tij alsnog te keren en dit lukte. De stand was dus weer gelijk.

De tweede singles waren beide een prooi voor de Haarlemmers. Jerry Natenstedt gaf in de eerste set badmintonles aan Rik Hermans. Met maar liefst 21-4 werd de set binnengehaald. Terwijl iedereen zijn blik op de baan ernaast wendde, was het toch Rik die de tweede set won. Jerry herpakte zich en zag in de derde set de overwinning niet meer in gevaar komen. Karina de Wit was niet van plan om er een spannende wedstrijd van te maken tegen Jessie van Wijk en slaagde in haar opzet. Met solide spel won zij in twee sets. Het was 4-2.

Het vijfde punt van Duinwijck werd binnen geslagen door Eva Krab en Jorrit de Ruiter. Sterk spelend zette dit tweetal Meta Knuth en Ben Maes aan de kant. Meer spanning was te vinden op de baan ernaast, waar Akvile Stapusaityte haar eerste mixed van het seizoen speelde, en nog wel aan de zijde van haar vriend Koen Ridder. In een partij met wisselende kansen, rook Victoria haar kans. Zonder gekke dingen te doen wisten Jessie van Wijk en Robert Kwee meer punten te verzamelen dan het Haarlemse duo. Hierdoor stond de eindstand van 5-3 in Duinwijcks voordeel op de borden.

Volgend weekend geen eredivisiewedstrijden

Het programma volgende week is vrijgemaakt voor de Regionale Kampioenschappen die her en der in het land georganiseerd worden. Op zaterdag 19 november zal de competitie weer hervat worden met een wedstrijd tegen The Flying Shuttle '57 uit Bergen op Zoom.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Van 7 tot en met 26 november zijn extra regiovergaderingen voor de verenigingen georganiseerd waarbij de achterliggende redenen…

9 december 2019

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Afgelopen weekend stond de eerste echte krachtmeting voor een plek in de play-offs op het programma. Op zaterdag nam het team van…

9 december 2019

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Zaterdag 7 december stond voor Duinwijck de 2e wedstrijd in de kampioenspoule op het programma. Dit maal was DKC te gast in…

9 december 2019

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Zondag 8 december speelde Drop Shot de uitwedstrijd tegen Hoornse. Beide teams hadden vorige week een teleurstellende start van…

9 december 2019

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

De tweede wedstrijd van de handhavingspoule stond ditmaal op zondag op het programma. De tegenstander, Amersfoort, speelde de dag…

8 december 2019

VELO revancheert zich knap

VELO revancheert zich knap

VELO vocht een knappe wedstrijd uit tegen Roosterse BC. De Westlandse spelersgroep wilde maar al te graag het magere resultaat…

8 december 2019

Maximale score Almere tegen Hoornse

Maximale score Almere tegen Hoornse

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule de maximale score van 8-0 behaald tegen Hoornse BV. Alle partijen…

8 december 2019

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!