Moederdag 2019

Duinwijck neemt koppositie weer over van Amersfoort

Duinwijck neemt koppositie weer over van Amersfoort

Duinwijck heeft dit weekend een 5-3 overwinning geboekt op BC Victoria. Het dit seizoen goed presterende team uit Hoensbroek wist wel drie punten af te snoepen van de landskampioen.

› alles over het Badminton Festival!

Met deze overwinning neemt Duinwijck de koppositie weer over van BC Amersfoort. Samen met VELO staat de Haarlemse club weer bovenaan.

Ook Duinwijck heeft deze weken te kampen met spelers die buitenlandse toernooien op hun agenda hebben staan. Akvile Stapusaityte en Erik Meijs werden kort voor de wedstrijd nog van het vliegveld opgepikt en naar de Duinwijck-hal gebracht. Door deze strakke planning leek het de coaches ook beter de opstelling te veranderen, zodat de Litouwse meer tijd kreeg om zich voor de wedstrijd voor te bereiden.

Dubbel

De dubbels werden door beide teams eerlijk verdeeld. Koen Ridder en Jorrit de Ruiter speelden een solide partij tegen Ben Maes en Rik Hermans. In de tweede set moesten de mannen een grote achterstand inhalen, maar via een lange serie aaneengesloten punten wisten ze ook deze set zonder schade door te komen. Heel anders was het in de vrouwendubbel, waar Thamar Peters en Meta Knuth als een speer van start gingen. Verrassend snel wisten zij zelfs een gat van 10 punten te slaan en de eerste set te winnen van Karina de Wit en Eva Krab. In de tweede set was meer sprake van een gelijk opgaande strijd, maar ook in deze set waren het de dames in het rood die met de winst aan de haal gingen.

Single

Erik Meijs trof in zijn singel Robert Kwee. Er werd een spannende wedstrijd met weinig onderling verschil. Helaas voor Erik was het Robert die na twee sets de handen in de lucht kon steken. Op de baan ernaast ontstond een nog groter gevecht tussen Akvile Stapusaityte en Thamar Peters. Akvile had het gas ver ingedrukt en gaf Thamar in de eerste set geen enkele kans. De jongeling herpakte zich echter in de tweede set en liet nu Akvile kansloos. De derde set kende twee gezichten. In de eerste helft was het wederom Thamar die het overwicht had, waardoor Duinwijck zich al flink zorgen begon te maken. Echter sprak Akvile elke calorie in haar lichaam aan om het tij alsnog te keren en dit lukte. De stand was dus weer gelijk.

De tweede singles waren beide een prooi voor de Haarlemmers. Jerry Natenstedt gaf in de eerste set badmintonles aan Rik Hermans. Met maar liefst 21-4 werd de set binnengehaald. Terwijl iedereen zijn blik op de baan ernaast wendde, was het toch Rik die de tweede set won. Jerry herpakte zich en zag in de derde set de overwinning niet meer in gevaar komen. Karina de Wit was niet van plan om er een spannende wedstrijd van te maken tegen Jessie van Wijk en slaagde in haar opzet. Met solide spel won zij in twee sets. Het was 4-2.

Het vijfde punt van Duinwijck werd binnen geslagen door Eva Krab en Jorrit de Ruiter. Sterk spelend zette dit tweetal Meta Knuth en Ben Maes aan de kant. Meer spanning was te vinden op de baan ernaast, waar Akvile Stapusaityte haar eerste mixed van het seizoen speelde, en nog wel aan de zijde van haar vriend Koen Ridder. In een partij met wisselende kansen, rook Victoria haar kans. Zonder gekke dingen te doen wisten Jessie van Wijk en Robert Kwee meer punten te verzamelen dan het Haarlemse duo. Hierdoor stond de eindstand van 5-3 in Duinwijcks voordeel op de borden.

Volgend weekend geen eredivisiewedstrijden

Het programma volgende week is vrijgemaakt voor de Regionale Kampioenschappen die her en der in het land georganiseerd worden. Op zaterdag 19 november zal de competitie weer hervat worden met een wedstrijd tegen The Flying Shuttle '57 uit Bergen op Zoom.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Na een paar jaar van afwezigheid komt de badmintonschool weer helemaal fris terug. We gaan weer bouwen aan een sterke fundering…

12 juni 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 15 juni vindt in Madrid de Spanish International 2019 plaats. Voor Nederland komen de volgende…

12 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!