SportSport

DKC hervat competitie tegen Victoria

DKC hervat competitie tegen Victoria

De badmintonners van het Haagse BC DKC treden, na een pauze van twee weken, komend weekend weer aan in de eredivisie.

Ken je BC DKC al?

Zondag 8 januari (en niet 7 januari, zoals nu nog op verschillende websites vermeld staat) staat dan direct de laatste reguliere thuiswedstrijd op het programma voor de formatie van coaches Roy Calbo en Leonard van Velzen. In de eigen sporthal ’t Zandje is BC Victoria uit het Limburgse Hoensbroek de tegenstander.

DKC staat nog altijd op een negende en een na laatste plek in de eredivisie. Het heeft 41 punten behaald in zestien wedstrijden. Mochten de Hagenaars ook op plaats negen eindigen, zal het promotie/degradatiewedstrijden moeten spelen. Het team heeft nog een minieme kans deze duels te ontlopen. DKC zal dan Roosterse BC moeten verstoten van de achtste plek. Het verschil tussen beide teams bedraagt wel acht punten. Maar het Limburgse team heeft een aanzienlijk lastiger programma (VELO thuis en Van Zijderveld uit) dan DKC (Victoria thuis en TFS'57 uit). Niks is dus nog onmogelijk voor de Residentieploeg.

Victoria kent een wisselvallig seizoen. In het eerste gedeelte van de competitie draaide de ploeg van coach Maurice Breuer nog mee in de top-4 van de Eredivisie, maar de laatste maanden gaat het een stuk minder. Van de afgelopen tien wedstrijden werd alleen het duel tegen TFS ’57 in winst omgebogen (8-0). Victoria staat nu zesde met 59 punten. Het lijkt daarmee kansloos nog play-offs te kunnen halen. Want op de plek die daar recht op geeft (4e) staat nu Van Zijderveld met een verschil van elf punten ten opzichte van Victoria. Voor degradatie hoeven de Limburgers ook niet meer te vrezen.

De heenwedstrijd tussen Victoria en DKC leverde een 4-4 gelijkspel op. De Hagenaars hadden toen zomaar met de winst aan de haal kunnen gaan. DKC trok in twee van de drie wedstrijden, die over drie games gingen, echter net aan het kortste eind. Het beloofd zondag dus weer een spannende confrontatie te worden.

De wedstrijd tussen DKC en Victoria wordt gespeeld op zondag 8 januari in sporthal ’t Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!