clubzoeker

Duinwijck als runner-up naar play-offs

Duinwijck als runner-up naar play-offs

In het slotweekend passeerde Duinwijck op de valreep Amersfoort dat met 2-6 verloor bij Velo. De Haarlemse regerend landskampioen behaalde met een fors gehavend team een keurige 5-3 zege tegen Victoria uit Hoensbroek.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de laatste week van januari zal Duinwijck het in de halve finales van de play-offs uit en thuis opnemen tegen Amersfoort voor een plek in de finale om het landskampioenschap die op 25 februari in Barendrecht zal worden gespeeld. VELO en Almere strijden in de andere halve finale.

Het bal werd geopend door Chris Bruil en Bart Gerrits die Simon Merkt en Ben Maes aan de andere zijde van het net troffen. Zonder een moment in gevaar te komen wisten de eerst genoemden de partij binnen te halen. Anders liep het in de damesdubbel. Daar waren het juist de vrouwen van BC Victoria die sterker waren. In de tweede set wisten Betty Timmerman en Marije Bloem nog dichtbij te komen, maar het was niet genoeg om te winnen van Thamar Peters en Meta Knuth.

De eerste verrassing kwam op naam van Jerry Natenstedt. Met zijn karakteristieke spel kon hij Robert Kwee het spel opleggen en de winst in twee sets naar zich toehalen. Ook de baan ernaast leek een stunt in de maak. Dubbelspecialiste Eva Krab speelde een sterke partij tegen Thamar Peters. De eerste set ging nog net naar Peters, maar de tweede was voor Krab. De laatste set was echter minder spannend doordat Thamar veel meer lucht over had. De stand was dus wederom gelijk. Bart Gerrits en Rik Hermans streden hard voor elk punt, maar wisten dit niet altijd te koppelen aan goed spel. De rare rallies en mooie punten vlogen over de baan. Uiteindelijk was het toch Bart die zijn spel het beste onder controle kreeg en na drie sets de armen in de lucht mocht steken. De stand werd echter wederom gelijk getrokken, ditmaal door de winst van Denise Hall op Marije Bloem.

Via de sociale media bereikte het bericht dat VELO ruim voor stond tegen Amersfoort de sporthal, waardoor er voor Duinwijck nog kansen waren om te klimmen naar de tweede plek in de reguliere competitie. Daarvoor moest minstens een gemengddubbel gewonnen worden, maar voor de zekerheid twee. En zo geschiedde. Zowel Eva Krab met Jerry Natenstedt als Betty Timmerman met Chris Bruil wisten hun partij in twee sets te winnen. Hierdoor stond een 5-3 eindstand op het wedstrijdformulier.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!