clubzoeker

Laatste wedstrijd voor BC DKC tegen hekkensluiter

Laatste wedstrijd voor BC DKC tegen hekkensluiter

In Bergen op Zoom is de hekkensluiter van de ranglijst, The Flying Shuttle '57, de tegenstander. Het wordt zeer waarschijnlijk een duel om des keizers baard.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hoewel DKC nog een minieme kans heeft een plekje te stijgen (naar de achtste stek) in de eredivisie, en het daarmee zeker is van lijfsbehoud. De ploeg van coaches Roy Calbo en Leonard van Velzen moet dan een gat van zes punten zien te overbruggen met Roosterse BC. DKC zal daarom met minstens 7-1 moeten winnen zaterdag. Daarbij is het ook nog sterk afhankelijk van de Limburgers, die tegen Van Zijderveld minimaal met 7-1 moeten verliezen.

TFS'57 kent een moeilijk seizoen. Al het hele seizoen bungelt de ploeg van coach William van der Maas onderaan de ranglijst. De Bergse ploeg verloor al haar wedstrijden dit seizoen. In de thuiswedstrijd tegen Roosterse BC scoorde TFS'57 de meeste punten; ze verloren toen met 5-3. Toch is het nog niet zeker dat de nummer tien van de ranglijst ook degradeert. Aangezien er in de eerste divisie geen 'standaardteam' kampioen wordt, heeft TFS'57 nog een kans op lijfsbehoud via promotie/degradatiewedstrijden. Zoals het er nu naar uitziet, zal het team het daarin op moeten nemen tegen Slotermeer. Maar voordat het zover is, wil TFS'57 nog één keer alles geven tegen DKC.

DKC heeft een klein wonder nodig om promotie/degradatiewedstrijden te voorkomen. De Hagenaars zullen met 7-1 van TFS'57 moeten winnen. In dat geval moet Roosterse BC met 8-0 verliezen. Wint DKC met 8-0, is een 7-1 nederlaag voor de Limburgers ook voldoende voor de residentieploeg. Deze uitslagen lijken echter niet waarschijnlijk. Ook gezien het feit dat de heenwedstrijd tussen DKC en TFS'57 maar een nipte 5-3 overwinning opleverde voor de Haagse ploeg. Eindigt DKC op plek negen, dan staan er play-offs op het programma tegen (waarschijnlijk) ELO United uit Hengelo.

De wedstrijd tussen TFS'57 en DKC wordt gespeeld op zaterdag 14 januari in sporthal Gageldonk in Bergen op Zoom. Adres: Gagelboslaan 160, 4623 AH. Het duel begint om 19.00 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Meer artikelen over tfs'57