Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen: Volledige focus op Olympisch kwalificatietraject

Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen: Volledige focus op Olympisch kwalificatietraject

Bij de Nederlandse kampioenschappen badminton op 3, 4 en 5 februari zullen Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen hun in 2011 behaalde dubbelspeltitel niet verdedigen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ze hebben besloten zich de komende maanden volledig te blijven inzetten om de Olympische Spelen te halen. Daarom zullen ze alleen inschrijven voor toernooien waar punten voor de wereldranglijst te verdienen zijn. Voor deze richting is al in december 2011 gekozen.

Hun eerstvolgende toernooi is het Europees kampioenschap voor landenteams, dat van 14-19 februari in de Amsterdamse Sporthallen Zuid wordt gehouden.

Geruchten als zouden ze als dubbel stoppen zijn uit de lucht gegrepen. "We hebben ons als doel gesteld alles op alles te zetten om de Olympische Spelen in Londen te halen. Omdat we nog de nodige punten moeten behalen is het niet zinvol om energie te verspillen op toernooien waar geen punten te behalen vallen", aldus Van Dooremalen en Jonathans.

Op de wereldranglijst staat het koppel Van Dooremalen/Jonathans op de 23ste plaats. Op de 'geschoonde' ranglijst bezet het duo de zestiende plaats. Dat zou voldoende zijn voor kwalificatie, maar de kans is groot dat er nog enkele koppels worden toegelaten. De Badminton World Federation heeft met het Internationaal Olympische Comité afgesproken, dat elk continent vertegenwoordigd dient te zijn, onder de voorwaarde dat de betreffende dubbels bij de beste 50 op de wereldranglijst staan. Veiligheidshalve wordt er daarom van uit gegaan dat een dertiende plaats pas zekerheid biedt.

Het kwalificatietraject eindigt op 30 april om 24.00 uur. De wereldranglijst van 3 mei is bepalend voor de samenstelling van het deelnemersveld voor de Olympische Spelen.

Naast Van Dooremalen/Jonathans zijn ook Yao Jie in het enkelspel en het mannendubbel Ruud Bosch/Koen Ridder nog volop in de race.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!