SportSport

BC Amersfoort en de Badminton Academie overheersen op RJK

BC Amersfoort en de Badminton Academie overheersen op RJK

Tijdens de Regio Jeugdkampioenschappen Centrum behaalde de spelers van BCAmersfoort en de Academie Amersfoort 17 titels. In de Regio Oost werden door Sebastiaan Li en Rhony Pots ook van de Academie Amersfoort er nog eens vijf titels aan toegevoegd.

clubzoeker

Maak kennis met Robin Tabeling!

De regio jeugd kampioenschappen van de regio Centrum werden volkomen beheerst door de spelers van de Badminton Academie Amersfoort en BC Amersfoort. Van de 25 beschikbare titels gingen er 17 naar de Amersfoortse spelers.

Het regioteam van Centrum o.l.v. Evelien Salawan Bessie loodste voortreffelijk alle 207 deelnemers door hun ongeveer 500 te spelen partijen heen, een organisatorisch knappe prestatie. Verheugend was de deelname van Badminton Amersfoort Noord met zo'n 30 spelers.

BC Amersfoorters broer en zus Ruben en Debora Jille waren grootverdieners bij de U-15 en U-17 met drie titels. Ook Meike Versteeg U-11 van de Academie scoorde met drie titels geweldig. Nick van der Heijden U-13 van de BC Smashing uit Wijchen behaalde ook drie titels.

In de oudste categorie ontbraken veel toppers o.a. Kisten van der Valk en Vincent de Vries (beide spelers Eredivisie bij BCAmersfoort). Mitchell Lensselink greep zijn kans en werd Regio Kampioen bij de jongens U-19, de titel bij de meisjes ging naar Irene speelster Maaike Weerdesteyn. Alle dubbeltitels bleven ook in Amersfoort, waarbij opviel de overwinning van Renske Kwakkenbos en Demi Lensselink in de vrouwendubbel, Renske en Demi zijn nog U-15. De mix bij de U-19 was voor Hilleen Smeets en Mitchell Lensselink.

In de U-17 en U-15 heerste BCAmersfoort, van de 10 titels gingen er negen naar Amersfoort waarbij Debora en Ruben Jille topscoorder waren met drie titels, waarvan één samen in de mix U-17. Renske Kwakkenbos schakelde in de finale bij de meisjes U-17 clubgenote Siannie Quartero uit. Johan Quartero won knap de jongensenkel- en dubbeltitel bij de U-15.

Debora Jille was oppermachtig bij de meisjes U-15 zij versloeg in de finale Ella Peters en samen met Ella won Debora de meisjesdubbeltitel.

In de U-13 klasse was er de Nick van der Heijden show de Smashing speler behaalde drie titels, bij de meisjes was de titel voor de Arnhemse Maureen Zeewald welke in de finale Sarah Mahmoodi(BCAmersfoort) klopte. In de U-13 klasse waren alle 2e plaatsen voor BCA / BA Amersfoort spelers.

In de jongste categorie de U-11 bewees Leo Lackin met zijn selectie dat de BA Amersfoort top is in de opleiding van de jongste, met vier titels van de vijf kan de Academie Amersfoort trots zijn.

Meike Versteeg en Bart Hoksbergen waren de grootverdieners met respectievelijk drie en twee titels.

Klik hier voor voor alle winnaars en uitslagen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!