BC Amersfoort en de Badminton Academie overheersen op RJK

BC Amersfoort en de Badminton Academie overheersen op RJK

Tijdens de Regio Jeugdkampioenschappen Centrum behaalde de spelers van BCAmersfoort en de Academie Amersfoort 17 titels. In de Regio Oost werden door Sebastiaan Li en Rhony Pots ook van de Academie Amersfoort er nog eens vijf titels aan toegevoegd.

clubzoeker

Maak kennis met Joshua Donker!

De regio jeugd kampioenschappen van de regio Centrum werden volkomen beheerst door de spelers van de Badminton Academie Amersfoort en BC Amersfoort. Van de 25 beschikbare titels gingen er 17 naar de Amersfoortse spelers.

Het regioteam van Centrum o.l.v. Evelien Salawan Bessie loodste voortreffelijk alle 207 deelnemers door hun ongeveer 500 te spelen partijen heen, een organisatorisch knappe prestatie. Verheugend was de deelname van Badminton Amersfoort Noord met zo'n 30 spelers.

BC Amersfoorters broer en zus Ruben en Debora Jille waren grootverdieners bij de U-15 en U-17 met drie titels. Ook Meike Versteeg U-11 van de Academie scoorde met drie titels geweldig. Nick van der Heijden U-13 van de BC Smashing uit Wijchen behaalde ook drie titels.

In de oudste categorie ontbraken veel toppers o.a. Kisten van der Valk en Vincent de Vries (beide spelers Eredivisie bij BCAmersfoort). Mitchell Lensselink greep zijn kans en werd Regio Kampioen bij de jongens U-19, de titel bij de meisjes ging naar Irene speelster Maaike Weerdesteyn. Alle dubbeltitels bleven ook in Amersfoort, waarbij opviel de overwinning van Renske Kwakkenbos en Demi Lensselink in de vrouwendubbel, Renske en Demi zijn nog U-15. De mix bij de U-19 was voor Hilleen Smeets en Mitchell Lensselink.

In de U-17 en U-15 heerste BCAmersfoort, van de 10 titels gingen er negen naar Amersfoort waarbij Debora en Ruben Jille topscoorder waren met drie titels, waarvan één samen in de mix U-17. Renske Kwakkenbos schakelde in de finale bij de meisjes U-17 clubgenote Siannie Quartero uit. Johan Quartero won knap de jongensenkel- en dubbeltitel bij de U-15.

Debora Jille was oppermachtig bij de meisjes U-15 zij versloeg in de finale Ella Peters en samen met Ella won Debora de meisjesdubbeltitel.

In de U-13 klasse was er de Nick van der Heijden show de Smashing speler behaalde drie titels, bij de meisjes was de titel voor de Arnhemse Maureen Zeewald welke in de finale Sarah Mahmoodi(BCAmersfoort) klopte. In de U-13 klasse waren alle 2e plaatsen voor BCA / BA Amersfoort spelers.

In de jongste categorie de U-11 bewees Leo Lackin met zijn selectie dat de BA Amersfoort top is in de opleiding van de jongste, met vier titels van de vijf kan de Academie Amersfoort trots zijn.

Meike Versteeg en Bart Hoksbergen waren de grootverdieners met respectievelijk drie en twee titels.

Klik hier voor voor alle winnaars en uitslagen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!