Finaleplaats voor vrouwenploeg te hoog gegrepen

Finaleplaats voor vrouwenploeg te hoog gegrepen

Judith Meulendijks, Nederlands Kampioene dit jaar, pakte het enige punt voor het Oranje-vrouwenteam.

Een plaats in de finale van de EK badminton voor landenteams bleek zaterdagavond voor het Nederlands vrouwenteam te hoog gegrepen. De ploeg verloor van Duitsland (3-1) en speelt zondag om het brons tegen Rusland dat met 3-1 onderuit ging tegen titelverdediger Denemarken.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De derde plaats garandeert deelname aan de wereldkampioenschappen in mei in China, ook de verliezer maakt nog een kans, maar is afhankelijk van de resultaten van de Aziatische kampioenschappen die momenteel in Macau plaats vinden. De wereldbadmintonfederatie vergelijkt daarbij op de mondiale ranglijst de klasseringen van de nummers vier van Europa en vijf van Azië.

Nederland kwam tegen Duitsland verrassend op voorsprong. Judith Meulendijks bekroonde een sterk toernooi met een puike overwinning op Juliane Schenk. De tactische partij, waarbij veel duels aan het net werden uitgevochten, eindigde in 21-17 en 21-19. De Nederlandse staat op de WBF-ranking liefst 44 plaatsen lager genoteerd. "Ik speelde op honderd procent van mijn kunnen, zij haalde haar gebruikelijke niveau niet", constateerde Meulendijks na afloop. "Ik heb al heel vaak tegen Juliane gespeeld, maar nog niet zo vaak gewonnen. De laatste anderhalf, twee jaar heeft ze me enkele keren van de baan gemept."

Toch wist Meulendijks dat direct na haar ook het dubbel Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen moest winnen om de finalekansen voor Nederland in tact te houden. Dat lukte niet, met 21-19 en 21-18 ging de zege naar de Duitsen Sandra Marinello en Birgit Michels. Op de wereldranglijst staan de Duitsen één plaats hoger, 22e en 23e.

Van de overige Nederlandse speelsters, Patty Stolzenbach, het dubbel Selena Piek/Ilse Vaessen en debutante Soraya de Visch Eijbergen, mocht niet worden verlangd dat ze tegen de sterke Duitse oppositie voor een stunt zouden zorgen. "Zij moeten dit toernooi zien als een mogelijkheid om ervaring op te doen", zei Meulendijks.

De afwezigheid van de voormalige Chinese Yao Jie, die een dag voor aanvang van het toernooi in de sporthallen Zuid moest afzeggen wegens een kuitblessure, had de kansen van Nederland al uitgedund. Het halen van de halve finale, vrijdagavond door een overwinning op Zwitserland, was al een prestatie van formaat.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!