Spelers TEAM Dutch Fource spelen professioneel EK

Spelers TEAM Dutch Fource spelen professioneel EK

Het veelbesproken EK Landenteams zit er op (behoudens de wedstrijd om plaats 3/4 voor het vrouwenteam) en ik ben tevreden over wat we als TEAM D4 hebben laten zien.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De spelers zagen er erg tegenop na twee jaar ellende binnen Badminton Nederland. We hebben vooraf veel met de sportbond gesproken via Eric Bakker, maar we hebben ook onderling veel gesproken of we nu wel of niet zouden moeten spelen. En zeker door het ontbreken van een ondertekend stuk papier over de voorwaarden en de slechte communicatie van de kant van Badminton Nederland is deze week niet vlekkeloos verlopen.

In de 12 wedstrijden die Dicky, Eric en Judith hebben gespeeld, hebben ze een gezamenlijke score van 91,6%. Daarin zit natuurlijk ook de 100%-score van Judith Meulendijks die door het uitvallen van Yao Jie de koppositie moest overnemen. Judith Meulendijks staat nummer 52 op de wereldranglijst en versloeg Jeanine Cicognini (41) en Juliane Schenk (8). Tel daar nog eens de overwinning op Yao Jie (21) van twee weken terug bij op, dan kan je niet anders zeggen dat ze weer onderweg terug is naar de wereldtop.

Maar ook Eric Pang (3 van de 4 wedstrijden gewonnen) en Dicky Palyama (4 van de 4 gewonnen) hebben onder relatief slechte omstandigheden zeer goed staan spelen. De nadruk lag er bij deze spelers dan ook op om de fans niet teleur te stellen en om binnen het team een zakelijke houding te hebben. Ze hebben laten zien - nadat ze in 2009 als oud en versleten werden afgedaan - dat ze in 2012 nog altijd op eenzame hoogte staan in Nederland waar elke aansluiting met deze spelers totaal ontbreekt.

Ik kan het niet helpen dat ik moet denken aan het onrecht wat hen is aangedaan door hun eigen bond. Dat onrecht ligt met name op de kwalificatie voor de Spelen in Londen. Dat is door Badminton Nederland van hen afgepakt. Het zelfde Badminton Nederland dat nu deze spelers nodig had om het gezicht van de bond te redden.

Wij hebben van onze kant laten zien dat we professioneel met deze situatie omgaan en dat zelfs een wilde, ondoordachte en domme actie van de Papendal-spelers hen niet af kon brengen gewoon hun werk te doen. Er is me verzekerd dat Badminton Nederland de gemaakte afspraken zal na komen. Het vertrouwen daarin is niet erg groot bij ons en ik zal namens de spelers dan ook deze zaak blijven afhandelen totdat ook Badminton Nederland de afspraken is nagekomen.

We houden jullie op de hoogte.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!