badmintonline.nl introduceert nieuwe columnist Piet Bitter

badmintonline.nl introduceert nieuwe columnist Piet Bitter

Zoals jullie mogen verwachten van onze site, springen wij in op ontwikkelingen binnen onze sport. We hadden de indruk dat we voornamelijk 'jongere lezers' hebben, maar we werden opgeschrikt door een iets oudere lezer die al met pensioen is maar graag wat voor badmintonline.nl wil betekenen.

SportSport

Maak kennis met Esmeralda van Drunen!

Het gaat hier om de heer Piet Bitter. Hij heeft een uitgesproken mening over onze sport en heeft zelf in Nederlands Indië op redelijk hoog niveau gespeeld. Deze meneer Bitter is vrij goed op de hoogte van het badminton. Het is misschien wat gedateerd, maar middels de combinatie van sociale media en internet heeft hij best wel een mening. badmintonline biedt deze nieuwe columnist dan ook graag de ruimte. Here goes nothing!

Piet Bitter begint met Nanning van der Hoop

Mijn naam is Piet Bitter. Badminton is iets wat in ons gezin de bindende factor was toen wij in Bogor woonden. Het was een van de weinige onderwerpen waarover we met onze bedienden konden praten. De enige manier om contact te hebben met het gewone volk was door in de straat te spelen met mensen van lagere klasse.

De tijd is veranderd en nu kijk ik terug naar een mooie tijd in Nederlands Indië terwijl ik zie hoe de NBB zich heel sociaal Badminton Nederland is gaan noemen. Met de nieuwe voorzitter is er ook een nieuw soort journalistiek gekomen, namelijk de zelf-zoekende vorm. Je bent niet tevreden met wat journalisten je vragen, dus dan vraag je het aan jezelf. Zeg maar van journalist tot journalist. Het is de meest perfecte ik-vorm die je maar kan bedenken en in een tijd van sociale media is het de meest asociale.

Ik zou dan ook mensen willen uitnodigen om via mij vijf vragen aan zichzelf te stellen, zodat iedereen in Nederland kan zien wat jij vindt van je omgeving. Ik zal een voorbeeld geven van de vragen die Nanning van der Hoop (adjunct-directeur Badminton Nederland) aan zichzelf zou kunnen stellen en welke antwoorden daar bij zouden kunnen horen.

De vijf vragen

Hoe lang geleden ben je begonnen bij de bond?

Nanning: Dat is een goede vraag en ik heb het antwoord, namelijk ruim vier jaar geleden. Dat is nog vrij kort, volgens sommigen zelfs te kort om een verschil te kunnen maken bij een organisatie zoals Badminton Nederland.

Je bent momenteel Hoofd Dienstverlening en Wedstrijdzaken en je begon in februari 2008. Welke doelstellingen heb je destijds meegekregen?

Nanning: Badminton Nederland is een dynamische organisatie waarin zelfredzaamheid en pro-actief handelen zéér gewaardeerd worden. Dit is ook mijn persoonlijke mantra. In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor alle dienstverlening aan individuele leden en verenigingen. Ook houd ik me bezig met nieuwe producten en beleidsvorming (waaronder organisatie en reglementen) inzake nationale competities en toernooien.

Waarom moet je weg per 1 april?

Nanning: Dat is me niet precies duidelijk; of zoals de pastoor in de katholieke mis zegt: Ik verkondig het mysterie. Gelukkig waardeert Badminton Nederland mijn korte dienstverband, zóveel zelfs dat ze voor mij een receptie heeft georganiseerd op vrijdag 30 maart. Van 16:00 tot 18:00 uur zal ik uitgezwaaid worden door mijn collega’s en relaties. Dat is toch top?

Je bent dus écht ontslagen?

Nanning: Ik weet het niet echt... Bij BNL werd eerst gezegd: "We weten niet wat we zonder jou zouden moeten doen... maar we gaan het eens proberen!" Het liep een beetje vreemd. En nu dus die receptie. Ik hou wel van bitterballen.

Wat ga je na je vertrek doen?

Nanning: Ik heb een gesprek met Martijn van Dooremalen aangevraagd. Hij heeft een techniek ontwikkeld die absoluut niets met badminton heeft te maken, maar alles met 'lifetime employment'. Hij noemt het altijd zijn paradepaardje en schijnt zelfs met een boek bezig te zijn: "Van NBB tot BNL; geld krijgen en geld kosten doe ik toch wel."

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Piet Bitter

Piet Bitter

Deze gepensioneerde oud-badmintonner is geboren als fictief personage in Nederlands Indië en kwam in contact met het gewone volk door het badminton. Piet heeft een mening en verspreidt deze graag via internet. Piet is in september 2012 met schrijverspensioen gegaan.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Afgelopen zaterdag 25 maart 2023 vond in Den Bosch de Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en de…

29 maart 2023

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!