Groentje in het Junior Master circuit

Groentje in het Junior Master circuit

Het was weer zover de plaatsingen en lotingen van het junior master toernooi van Almere kwamen online en bijna meteen stond mijn telefoon roodgloeiend.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

En laten we wel zijn het waren niet eens de ouders van sporters die ik coach maar andere ouders en trainers die mij op de plaatsingen wezen. Het moet toch niet veel gekker worden dacht ik in eerste instantie is het dan weer zo een puinhoop?

Ondanks de drukte op mijn werk ben ik toch maar even online gedoken om snel de plaatsingen te bekijken. Snijd het hout wat de mensen allemaal tegen me zeggen of niet. Ik zie de plaatsing van de U13 waar in eerste instantie alle drukte over begonnen is. En inderdaad een paar rare plaatsingen in de ogen van vele coaches en ouders. Ik leg het snel maar weer naast me neer want met werkdagen van 10 uur heb ik er eigenlijk helemaal geen tijd voor. Eenmaal thuis trekt het toch weer mijn aandacht. Is het een gedachtevlaag van velen dat mijn speler vaker gewonnen zou hebben of is het resultaat daadwerkelijk zo. Ik besluit de toernooien na te lopen voor onderlinge ontmoetingen. Helaas heeft toernooi.nl nog geen head to head maar door 1 speler uit te kiezen en snel op de toernooien onderaan te klikken kom ik een heel eind. 6 toernooien vind ik waarvan de laatste 4 gewonnen door mijn speelster en dan 1 voor de tegenstandster. Wetende dat deze wedstrijd om 23:30 van start was gegaan voor mij te verwaarlozen. Maar op toernooi.nl zie je dat niet terug. Hij is handig op de originele tijd blijven staan. Het zijn ook niet de minste toernooien waar deze ontmoetingen plaatsvonden dus presteren onder druk is ook niet het antwoord. Bijvoorbeeld het Carlton International Youth Tournament 2011 - U13 en het RJK-RSK Noord-Holland 2011-2012.

Dit alles doet mij besluiten om te zoeken naar een andere mogelijkheid waarop de gene die de plaatsingen doet tot besluit is gekomen om er 2 spelers boven te plaatsen die ik daar niet verwacht. Ik kijk naar de nationale ranglijst maar ook hier staat mijn speler boven die andere speler. En ook voor de junior master ranglijst waar al eerder over gezegd is dat hier niet naar gekeken wordt is geen aanleiding om deze hoger te plaatsen. Nog vervelender een speler die nu bij mijn speler in de poule heeft geloot acht ik ook sterker dan 1 van de geplaatste spelers. Die wordt in mijn ogen dus net zo hard benadeeld.

Ik besluit een mail te sturen naar de LCW met deze gegevens. Om toch eens opheldering te krijgen wat dan wel de criteria voor plaatsen is geweest. Tevens zet ik van een andere speler neer dat ik het jammer vind dat er maar 4 mensen geplaatst zijn meerdere poultjes en dat de meeste sterken bij elkaar zitten. Waaronder een nummer 1 en vaak nummer 2 in de zelfde poule. Maar geef ook aan dat dat natuurlijk kan door loten. Ik sluit mijn mail af dat er niks aan gedaan hoeft te worden maar dat het mij wel verbaasd.

Het antwoord wat ik terug krijg is verbluffend:

Beste Allemaal,

Zoals ik al vaker aangegeven heb worden de plaatsingen niet gedaan n.a.v. ranglijsten. Bondstrainers, of voor de lagere leeftijdsklassen andere trainers worden daar voor gevraagd om deze plaatsingen te doen op basis van hun ervaringen.

Tevens zijn er regels over het aantal spelers dat er geplaatst kunnen worden. B.v. als er minder dan 16 inschrijvingen zijn worden er maximaal 2 geplaatst bij tussen de 16-23 maximaal 4 etc. We hoeven er niet maximaal te plaatsen.

Het is ondoenlijk om alle resultaten naast elkaar te leggen om te kijken of de ene speler ooit van de andere gewonnen heeft. We proberen dit zo goed mogelijk te doen er er zullen altijd hiaten blijven.

Inderdaad als een speler geen plaatsing krijgt kan hij zo maar tegen de 1e geplaatste uitkomen in de poule. Dat heeft weer met loting te maken. Het moet een een beetje onvoorspelbaar blijven.

Ger

Natuurlijk ben ik het gedeeltelijk met Ger eens. Wat ik gedaan heb een head to head maken is ondoenlijk om te doen voor alle spelers. Maar als de persoon die de plaatsingen doet gewoon de kwart halve of finale aanwezig zou zijn kan hij deze resultaten keer op keer zelf zien. Is de gene die de plaatsingen een groentje in het junior master circuit? Of speelt er misschien meer mee?

Hoewel ik zelf niet eens weet wie de plaatsingen momenteel doet spreken sommige ouders al over complot theorieën. Ik vind dat zelf wat ver gaan maar omdat geplaatste nummer 1 in poule 1 komt en geplaatste nummer 2 in poule 2 zou je het verloopschema inderdaad kunnen voorspellen. Daar hebben ze helaas wel gelijk in. Moet de bond dan toch ook dit gaan husselen om iedereen tevreden te stellen? Of zullen we gewoon maar niet meer plaatsen en alleen maar loten?

Dit artikel is ONGEREDIGEERD geplaatst.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Alex van Zaanen

Alex van Zaanen

Deze sportfotograaf reist letterlijk stad en land (en daarbuiten!) af om bij regionale en nationale evenementen de eerste te zijn met de mooiste foto's. We've got him!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Van 7 tot en met 26 november zijn extra regiovergaderingen voor de verenigingen georganiseerd waarbij de achterliggende redenen…

9 december 2019

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Afgelopen weekend stond de eerste echte krachtmeting voor een plek in de play-offs op het programma. Op zaterdag nam het team van…

9 december 2019

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Zaterdag 7 december stond voor Duinwijck de 2e wedstrijd in de kampioenspoule op het programma. Dit maal was DKC te gast in…

9 december 2019

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Zondag 8 december speelde Drop Shot de uitwedstrijd tegen Hoornse. Beide teams hadden vorige week een teleurstellende start van…

9 december 2019

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

De tweede wedstrijd van de handhavingspoule stond ditmaal op zondag op het programma. De tegenstander, Amersfoort, speelde de dag…

8 december 2019

VELO revancheert zich knap

VELO revancheert zich knap

VELO vocht een knappe wedstrijd uit tegen Roosterse BC. De Westlandse spelersgroep wilde maar al te graag het magere resultaat…

8 december 2019

Maximale score Almere tegen Hoornse

Maximale score Almere tegen Hoornse

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule de maximale score van 8-0 behaald tegen Hoornse BV. Alle partijen…

8 december 2019

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!