clubzoeker

Van de Burgwal en Boerman pakken elk drie titels bij NK Aangepast Badminton

Van de Burgwal en Boerman pakken elk drie titels bij NK Aangepast Badminton

Niet geheel onverwacht waren wereldkampioene Ilse van de Burgwal en de in drie onderdelen als eerste geplaatste Eddy Boerman de succesvolste deelnemers aan het NK Aangepast Badminton in Drachten.

SportSport

Maak kennis met Kas Sacranie!

Van de Burgwal pakte de titel in het enkelspelvoor rollers zonder in de problemen te komen, en was ook in het VD voor rollers (met Inge Bakker) en het GD voor rollers (met Marcel Smouter) duidelijk sterker dan de concurrentie. Boerman deed ook wat van hem werd verwacht en kende alleen in de eerste game van de laatste GD voor staanders wat moeizame fasen. Naast het ME was hij ook de sterkste in de MD (met Guus Maessen) en het GD (met Carmen van Kester).

Thrillers

Twee onderdelen verdienen speciale aandacht. Bij de mannenenkel voor rollers in de A-klasse was de strijd na zaterdag nog volledig open. Uiteindelijk was de winst voor Willy Weijers, die Rowan van der Krogt op gamesaldo net voorbleef. Bij de rollers in de B-klasse draaide het op een thriller in de allerlaatste partij uit. John Besseling was uiteindelijk met 25-23 in de derde game een fractie beter dan Ronald Stapelbroek.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang heeft goud gewonnen in het vrouwenenkel en gemengddubbel op de Austrian U17 Open.

21 juni 2022

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Terug uit Cambodja lag er weer een keihard trainingsprogramma klaar. De afgelopen anderhalve week was het slagvastheidstraining,…

20 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!