Minder sponsorgelden: 'Duinwijck investeert in jeugdig elan'

Minder sponsorgelden: 'Duinwijck investeert in jeugdig elan'

Na het niet te overtreffen succesjaar 2011 waarin de Europa Cup, de landstitel en de nationale beker werden veroverd staat de teller voor Duinwijck in 2012 nog op nul.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de halve finales om het landskampioenschap werd er gevoelig verloren van BC Amersfoort. Maar in mei en juni zal Duinwijck de Europa Cup verdedigen in Hongarije en speelt de club het finaleweekend om de nationale beker. Vooruitkijken naar komend seizoen is er door de leiding van Duinwijck gekozen om verdere verjonging in het team door te voeren.

Voorzitter Joost Moerkerk legt uit: "Deze verjonging is ingegeven door de wens van het nieuw aangetreden bestuur vooral te willen investeren in jeugdige talenten die een binding hebben met Duinwijck. Daarnaast is er ook een duidelijke afname te zien in de inkomsten door sponsorgelden. Erg blij zijn we daarom dat hoofdsponsor Van de Kolk Hypotheken zich weer aan Duinwijck heeft verbonden en dat mondiaal sportmerk Yonex een belangrijke bijdrage levert. Het team krijgt volgend seizoen dus voor een belangrijk deel een nieuw gezicht."

Door de eerder genoemde zaken zal afscheid worden genomen van twee steunpilaren. Jorrit de Ruiter zal volgend seizoen zijn niet geringe kunsten elders vertonen. Daarnaast zal ook clubman Koen Ridder volgend seizoen niet uitkomen voor Duinwijcks hoofdmacht. Na zijn niet geslaagde Olympische missie is Ridder op zoek naar nieuwe uitdagingen in zijn badmintoncarrière. Hij heeft in een vroeg stadium aangegeven aan de clubleiding aangegeven zich niet te willen vastleggen voor een nieuw seizoen. Beide heren blijven uiteraard wel lid van Duinwijck, spelen voor Duinwijck nog de Europa Cup en hebben de wens uitgesproken zeker weer terug te willen keren in de toekomst.

Duinwijck is zeer tevreden te kunnen aankondigen dat Erik Meijs (21) ook volgend seizoen als kopman de kleuren van Duinwijck zal verdedigen. Erik is inmiddels bijna een jaar buiten de badmintonbond om met zijn eigen team aan de slag. Met zijn eigen trainersstaf is er het afgelopen seizoen flink aan zijn speelstijl gesleuteld. De afgelopen maanden is een duidelijke stijgende lijn in zijn spel en daarmee ook de resultaten te zien. Erik zal het eerste mannenenkel voor zijn rekening nemen en daarnaast worden ingezet in de mannendubbel of de mix.

Naast Erik maakt Jerry Natenstedt (23) de definitieve overstap naar Duinwijcks eerste. Vorig seizoen speelde hij al zeer frequent en succesvol in het eerste team en hij heeft een spectaculaire groei in zijn spel doorgemaakt. Hij is een door menigeen gevreesde tegenstander niet in het minst door zijn lengte van exact twee meter.

Samen met de nieuwe aanwinst Jelle Kelderhuis zal Jerry gaan uitvechten wie de tweede mannenenkel gaat spelen en tevens wie zal uitkomen in de mannendubbel of mix. De 23-jarige Kelderhuis is na een jaartje bij Almere weer terug op het vertrouwde Haarlemse nest. Bij Almere heeft Jelle een zeer goed seizoen gedraaid in de eerste divisie, waar hij 90% van zijn wedstrijden wist te winnen. Meer dan genoeg aanleiding om door Duinwijck terug gevraagd te worden om een vaste plek in het eerste team te vervullen.

Bij de vrouwen zal Haarlems sportvrouw van het jaar Akvile Stapusaityte (26) weer een belangrijke rol gaan vervullen. In tegenstelling tot haar vriend Koen Ridder wist zij de Olympische Spelen te bereiken waar zij vanaf 28 juli voor Litouwen zal uitkomen in het vrouwenenkel. Inmiddels kan Akvile ook een echte Duinwijck(st)er worden genoemd. Naast haar bijdrage als speelster, brengt zij haar ervaring over op vele competitiespelers als trainster.

Vlak voor het verstrijken van de transfertermijn wist Duinwijck de concurrentie nog een gevoelige tik uit te delen door Josephine Wentholt (19) aan te trekken. Wentholt haalde in 2011 de finale van het door Duinwijck georganiseerde Yonex Dutch Junior, één van de allersterkste internationale jeugdtoernooien van de wereld. Tijdens de EK voor jeugdspelers wist ze zilver te winnen in het vrouwendubbelspel. De Amsterdamse traint dagelijks op Papendal met als ultiem doel de Spelen van 2016 in Rio. Eerder nam ze al deel aan de Jeugd Olympische Spelen in Azië. Duinwijck is zeer verguld met deze aanwinst, die vooral in de vrouwenenkel en vrouwendubbel zal worden ingezet.

Via de voormalige Schotse Duinwijckspeler Gordon Thomson is Duinwijck in contact gekomen met Caitlin Pringle (18). Deze Schotse was afgelopen februari te bewonderen op de Yonex Dutch Junior en werd afgelopen seizoen driemaal tweede op de Schotse jeugdkampioenschappen en is vooral een zeer bekwaam dubbelspeelster. Zij zal voor ongeveer 8 weekenden de oversteek over de Noordzee maken om Duinwijck te versterken. Zelf ziet zij spelen in de Nederlandse competitie als een grote uitdaging, zeker aangezien er in Schotland geen reguliere clubcompetitie is.

Naast Stapusaityte, Wentholt en Pringle zullen de ervaren krachten Eva Krab (29) en Karina Kool-de Wit (35) ook geregeld hun wedstrijden spelen. Eva zal in de loop van 2013 emigreren naar Zweden maar is tot die tijd beschikbaar voor Duinwijck om haar grote ervaring over te brengen op het team. Karina is net bevallen van haar tweede dochter Mette, maar wil graag nogmaals haar steentje bijdragen aan het succes van Duinwijck.

Dorien Lups (17) die vorig jaar werd gepresenteerd als aanwinst, heeft helaas vrijwel het gehele seizoen aan de kant gestaan door een kruisband blessure. Op dit moment is zij herstellende van een operatie, maar wellicht kan zij in de tweede helft van het seizoen nog een rol spelen.

In de begeleidingsstaf keert Rob Ridder op veler verzoek terug als coach naast Maurits van Tubergen Lotgering. Rob zal met zijn grote ervaring zeker van toegevoegde waarde zijn voor het team en ziet werken met dit jonge team als een mooie uitdaging. Maurits ziet de samenwerking met Rob als een mooie kans om zich verder te ontwikkelen. Uiteraard mag Martin ter Plegt niet ontbreken bij het team. Hij verzorgt tot ieders tevredenheid al vele jaren de fysieke begeleiding tijdens de wedstrijden en zal ook het komende seizoen weer bij de wedstrijden aanwezig zijn.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!