We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them

Het eerste kleine beginnetje is gemaakt door Ton Weijers en de rest van het bestuur.

› alles over het Badminton Festival!

Het is een moedig initiatief maar of het tot veranderingen gaat leiden betwijfel ik. Veel van hetgeen er is besproken blijft uitgaan van de oude situatie enkel en alleen omdat het als eis wordt gesteld door het NOC*NSF.

Als ik het goed heb onthouden hebben we de B3 status. We krijgen dus €0,00 en alleen als BNL kan bewijzen dat ze zich heel goed aan de regels houdt kan ze wat subsidie krijgen. Ik zou zeggen: laten we een plan maken waarbij we geen subsidie nodighebben door vooral buiten de box te denken. Als je echt met iets nieuws kan komen en je kunt daar het NOC*NSF het nut van doen inzien omdat je dan heb iets wat echt goed is en je krijgt er een beloning voor.

Als je compromissen moet sluiten dan heb je een beleidsplan geschreven waar je niet echt in gelooft, maar wat een de standaard regels voldoet. Ik maak liever een plan waar ik voor 100% achter sta en dat de nieuwe standaard gaat zetten voor de regels in de toekomst. Als je anderen volgt dan loop je altijd achter iemand aan. Hoe kan je dat nu als uitgangspunt hebben als nummer 1 wilt worden?

Ik heb zelf vandaag veel geluisterd. Mijn mening is toch wel duidelijk bij de mensen die iets te zeggen hebben. Op punten van jeugdopleiding komen veel personen met meningen waar ik me wel in kan vinden, zoals dat we moeten vergeten om in de jeugd titels te halen maar dat we op de ontwikkeling moeten werken.

Ook op het punt van het niveau van de trainersopleiding was iedereen het er wel over eens dat het de afgelopen 20 jaar achteruit is gehold. Over Papendal kunnen we het snel eens zijn: het biedt goede faciliteiten zoals speciale begeleiding op alle andere gebieden dan de baantraining, maar het gaat juist over de baantraining. Dat is het meest belangrijk van alles en daar is het zo verschrikkelijk mis.

Goede buitenlandse trainers die niet kunnen doen wat ze willen omdat Martijn van Dooremalen zich bemoeit met dingen waar hij geen verstand van heeft zoals badminton bijvoorbeeld. Veel te veel spelers die allemaal hetzelfde doen op een training. Geen persoonlijke trainingsprogramma's. Dat is wat Papendal een slechte naam geeft in onze sport.

Er wordt heel hard gewerkt aan plan A (het NOC*NSF document), ik zou liever gaan nadenken over plan B. Het zal waarschijnlijk dit plan zijn wat BNL er weer bovenop helpt, omdat plan A erop is gericht het oude systeem in stand te houden, terwijl we dat juist zouden moeten ontmantelen en afbreken. Ik hoef geen subsidie te hebben om een 100.000 euro job voor nietsdoen in stand te houden en ik werk liever met een vrijwilliger dan met een betaalde bondsdirecteur.

De oude garde is een uitgebluste groep mensen zonder passie voor onze sport en dat is het echte probleem. Als je passie hebt, dan komt het geld vanzelf en als het geld niet komt en we hebben alleen maar passie dan komen de prestaties en dus ook het geld.

Het was vandaag richting bepaald vrij denken of beter gezegd repressieve tolerantie. Jammer, het is een gemiste kans.

Ron Daniëls

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

De Nederlandse A-ploeg is inmiddels van Jakarta doorgereisd naar Tokio voor de Japan Open 2019 en vandaag ging dat BWF World Tour…

23 juli 2019

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!