Almere redt het niet in Haarlem

Almere redt het niet in Haarlem

Het team van coach Erik Staats moest het in Haarlem tegen Duinwijck doen zonder Dave Khodabux en Peter Mills.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Beide spelers reikten tot en met de halve finales tijdens de Belgian Open en konden niet op tijd terug zijn voor de wedstrijd Duinwijck tegen Almere. Wel was Rachel Howard van de partij aan Almeerse zijde.

In het mannendubbel moesten Dennis Steenland en Stephan Branderhorst het opnemen tegen Jelle Kelderhuis en Dennis Steenland. Het was zeker een spannende pot, maar dat kwam meer omdat er over en weer veel fouten werden gemaakt. Uiteindelijk maakten het Duinwijckse duo de minste fouten en zij wonnen dan ook met 23-21 en 21-16.

Rachel Howard en Yvonne Sie verloren de eerste game in het vrouwendubbel van Caitlin Pringle en Akvile Stapusaityte met 21-18. Ook dit was een spannende partij en de tweede game was voor Almere met 21-23. In de derde game trokken de Duinwijckers met 21-17 aan het langste eind.

Thamar Peters zette in haar single tegen Marije Bloem het eerste punt voor Almere op het scorebord. Met 10-21 en 13-21 was Peters overduidelijk beter dan de Haarlemse.

Saber Afif speelde in zijn single tegen Erik Meijs op het scherpst van de snede. Dit was zonder meer een mooie partij en Afif won de eerste game met 16-21. In de tweede game zette Meijs dit onmiddellijk recht met een 21-9 winst. In de derde game ging het lange tijd gelijk op maar na de pauze liep Meijs toch weg van Afif en werd het 21-16 voor Meijs.

Stephan Branderhorst kwam in zijn single niet in zijn spel tegen Jerry Natenstedt de speler met de Gibbonarmen. Natenstedt won verdiend met tweemaal 21-16 en dat voor de eerste maal dat hij Branderhorst versloeg.

Aangezien Rachel Howard in haar single in drie games de eer moest laten aan Akvile Stapusaityte (20-22, 21-7 en 21-9), keek Almere zo maar tegen een 5-1 achterstand aan.

Dennis Steenland en Thamar Peters gingen in hun mix tegen Caitlin Pringle en Jerry Natenstedt tot het gaatje om de totaaluitslag in de wedstrijd een ietwat dragelijker aanzien te geven. De Schotse Pringle, high en mighty, en Natenstedt bestreken sowieso al een groot deel van het veld dus de Peters en Steenland konden de borst natmaken. Toch was de eerste game verrassend genoeg voor de Almeerders met 14-21. In de tweede game zetten de Haarlemmers dit recht met 21-11. En in de derde game stond de gastheren ruim voor en leek het een roemloos einde te worden voor de Almere. Maar toen een ieder zich al neergelegd had bij een nederlaag herrezen de Almeerders als een Phoenix uit hun as en wisten ze alsnog de winst in de derde game met 17-21 te grijpen. Een knap stukje werk.

In de tweede mix verloren Saber Afif en Yvonne Sie de eerste game van Imke van der Aar, een 14-jarig Haarlems talent, en Jelle Kelderhuis (21-14). Maar in de tweede game kwamen de Almeerders met 15-21 en ook in de derde game waren de Almeerders met 16-21 de bovenliggende partij.

En zo werd de eindstand bepaald op 5-3 voor Duinwijck en is de stand in de eredivisie als volgt, waarbij dient te worden opgemerkt dat de wedstrijd DKC tegen VELO pas vanmiddag wordt gespeeld.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!