Roosterse zet goede reeks voort in en tegen Barendrecht

Roosterse zet goede reeks voort in en tegen Barendrecht

Van tevoren werden er tussen de supporters onderling weddenschappen afgesloten hoeveel de einduitslag zou worden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Echter had het niet veel gescheeld of niemand had de pot met euro's gewonnen en was Roosterse BC met een spectaculaire 7-1 winst naar huis gereden. Maar zoals zo vaak als telt niet en zodoende stond er een op het einde van een reeks mooie partijen een verdiende 5-3 overwinning op het scorebord.

De DD van Wendy Hoeve met Linda Hoedemakers (die Debbie Janssens verving die nog niet terug was vanuit Tsjechië) verloren de eerste set maar nipt maar konden in de 2e set het goede spel niet meer oppakken en dus keek RBC en snel tegen een 1-0 achterstand aan. De HD van Roel van Heuckelom en Dennis Dubbelman werd bij een 17-14 stand in Roosters voordeel getroffen door 4 servicefouten van Roosterse waarna de flow eruit was en er onnodig verlies geleden werd, met als gevolg een 2-0 achterstand.

De laatste weken hadden echter al laten zien dat dit geen belemmering is voor de spelers van Roosteren om er gezamenlijk de schouders onder te zetten en te vechten voor iedere shuttle en punt. Léon Nottelman deed dat wat iedereen van de 150 toeschouwers verwacht hadden, in 2 sets winnen. Marijn Put stond weer ijzersterk te spelen en zijn naam is nu ook in Barendrecht bekend, door deze mooie overwinning in de HE in 2 sets. Roxanne Molenmaker had weer een van die avonden waar zij liet zien waarom zij zo belangrijk is binnen het Roosterse team. Ze straalt weer plezier uit en ook na een week van hard werken en trainen perst ze er toch weer wat extra's uit en overklaste haar tegenstander volledig. Toen kwam de bijna sensatie van Wendy Hoeve. Eerste set tegen Monique Broeke ging duidelijk naar Wendy en in de tweede set stond zij nog comfortabel op 17-14 voorsprong. In plaats van wachten op de fouten van de tegenstander ging Wendy teveel risico in haar eigen spel leggen hetgeen haar uiteindelijke een verlies van de tweede en derde set opleverde.

De eerste mix van Léon en Roxanne tegen de sterke combinatie Michiel en Daisy was er een om in te lijsten. Hier leek het erop alsof er aan Roosterse kant 3 spelers in het veld stonden want Roxannne en Léon waren oppermachtig en lieten de klasse zien waarmee zij in het verleden furore maakten. Een dikke 2 sets overwinning bracht de tussenstand op 4-3 in Roosters voordeel.

Dan de afsluitende mix van Dennis en Linda tegen Rick en Pascalle werd een driesetter met in de derde set een duidelijke overwinning in Roosters voordeel. Deze mix liet zien dat men met inzet en geloof in eigen kunnen heel veel kan bereiken. Uiteindelijk werd de thuisreis met een 5-3 overwinning, afgezien van de omweg door wegafsluitingen, een gezellige rit. Teammanager Theo Wolfs was heel tevreden met het behaalde resultaat en in Roosteren is vanaf nu weer alles gericht op het komende thuisduel tegen Slotermeer.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!