SportSport

Roosterse zet goede reeks voort in en tegen Barendrecht

Roosterse zet goede reeks voort in en tegen Barendrecht

Van tevoren werden er tussen de supporters onderling weddenschappen afgesloten hoeveel de einduitslag zou worden.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Echter had het niet veel gescheeld of niemand had de pot met euro's gewonnen en was Roosterse BC met een spectaculaire 7-1 winst naar huis gereden. Maar zoals zo vaak als telt niet en zodoende stond er een op het einde van een reeks mooie partijen een verdiende 5-3 overwinning op het scorebord.

De DD van Wendy Hoeve met Linda Hoedemakers (die Debbie Janssens verving die nog niet terug was vanuit Tsjechië) verloren de eerste set maar nipt maar konden in de 2e set het goede spel niet meer oppakken en dus keek RBC en snel tegen een 1-0 achterstand aan. De HD van Roel van Heuckelom en Dennis Dubbelman werd bij een 17-14 stand in Roosters voordeel getroffen door 4 servicefouten van Roosterse waarna de flow eruit was en er onnodig verlies geleden werd, met als gevolg een 2-0 achterstand.

De laatste weken hadden echter al laten zien dat dit geen belemmering is voor de spelers van Roosteren om er gezamenlijk de schouders onder te zetten en te vechten voor iedere shuttle en punt. Léon Nottelman deed dat wat iedereen van de 150 toeschouwers verwacht hadden, in 2 sets winnen. Marijn Put stond weer ijzersterk te spelen en zijn naam is nu ook in Barendrecht bekend, door deze mooie overwinning in de HE in 2 sets. Roxanne Molenmaker had weer een van die avonden waar zij liet zien waarom zij zo belangrijk is binnen het Roosterse team. Ze straalt weer plezier uit en ook na een week van hard werken en trainen perst ze er toch weer wat extra's uit en overklaste haar tegenstander volledig. Toen kwam de bijna sensatie van Wendy Hoeve. Eerste set tegen Monique Broeke ging duidelijk naar Wendy en in de tweede set stond zij nog comfortabel op 17-14 voorsprong. In plaats van wachten op de fouten van de tegenstander ging Wendy teveel risico in haar eigen spel leggen hetgeen haar uiteindelijke een verlies van de tweede en derde set opleverde.

De eerste mix van Léon en Roxanne tegen de sterke combinatie Michiel en Daisy was er een om in te lijsten. Hier leek het erop alsof er aan Roosterse kant 3 spelers in het veld stonden want Roxannne en Léon waren oppermachtig en lieten de klasse zien waarmee zij in het verleden furore maakten. Een dikke 2 sets overwinning bracht de tussenstand op 4-3 in Roosters voordeel.

Dan de afsluitende mix van Dennis en Linda tegen Rick en Pascalle werd een driesetter met in de derde set een duidelijke overwinning in Roosters voordeel. Deze mix liet zien dat men met inzet en geloof in eigen kunnen heel veel kan bereiken. Uiteindelijk werd de thuisreis met een 5-3 overwinning, afgezien van de omweg door wegafsluitingen, een gezellige rit. Teammanager Theo Wolfs was heel tevreden met het behaalde resultaat en in Roosteren is vanaf nu weer alles gericht op het komende thuisduel tegen Slotermeer.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Victor Swedish Open 2020 met Amy Tan en Iris Tabeling

Victor Swedish Open 2020 met Amy Tan en Iris Tabeling

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 januari vindt in het Zweedse Uppsala de Victor Swedish Open 2020 plaats, onderdeel van de…

16 januari 2020

Jelle Maas en Robin Tabeling uitgeschakeld bij DAIHATSU Indonesia Masters 2020

Jelle Maas en Robin Tabeling uitgeschakeld bij DAIHATSU Indonesia Masters 2020

In Jakarta (Indonesië) heeft het koppel Jelle Maas / Robin Tabeling zich niet geplaatst voor de tweede ronde van de DAIHATSU…

15 januari 2020

Duinwijck zet grote stap richting play-offs

Duinwijck zet grote stap richting play-offs

Zaterdagavond 11 januari was het de beurt aan Duinwijck om aan te treden in Den Haag tegen DKC. Voordat de wedstrijd begon was er…

13 januari 2020

Goede overwinning in Limburg voor VELO

Goede overwinning in Limburg voor VELO

Het eerste team van VELO heeft zaterdagavond een knappe 6-2 overwinning behaald tegen Roosterse BC. Na de nederlaag tegen de…

12 januari 2020

Almere blijft winnen: 8-0 zege op Hoornse

Almere blijft winnen: 8-0 zege op Hoornse

Opnieuw heeft Almere een grote stap gezet richting de finale om het landskampioenschap. In en tegen Hoorn werd de maximale score…

12 januari 2020

Hans Macaré overleden

Hans Macaré overleden

Ons bereikte het trieste bericht dat Hans Macaré is overleden.

10 januari 2020

Kwartfinales Malaysia Masters 2020 eindstation voor Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinales Malaysia Masters 2020 eindstation voor Robin Tabeling en Selena Piek

Het koppel Robin Tabeling / Selena Piek is er in Kuala Lumpur (Maleisië) helaas niet in geslaagd de halve finales te halen…

10 januari 2020

Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinales PERODUA Malaysia Masters 2020

Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinales PERODUA Malaysia Masters 2020

Het koppel Robin Tabeling / Selena Piek heeft in Kuala Lumpur (Maleisië) de kwartfinales weten te bereiken van de PERODUA…

9 januari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!