Roosterse zet goede reeks voort in en tegen Barendrecht

Roosterse zet goede reeks voort in en tegen Barendrecht

Van tevoren werden er tussen de supporters onderling weddenschappen afgesloten hoeveel de einduitslag zou worden.

› alles over het Badminton Festival!

Echter had het niet veel gescheeld of niemand had de pot met euro's gewonnen en was Roosterse BC met een spectaculaire 7-1 winst naar huis gereden. Maar zoals zo vaak als telt niet en zodoende stond er een op het einde van een reeks mooie partijen een verdiende 5-3 overwinning op het scorebord.

De DD van Wendy Hoeve met Linda Hoedemakers (die Debbie Janssens verving die nog niet terug was vanuit Tsjechië) verloren de eerste set maar nipt maar konden in de 2e set het goede spel niet meer oppakken en dus keek RBC en snel tegen een 1-0 achterstand aan. De HD van Roel van Heuckelom en Dennis Dubbelman werd bij een 17-14 stand in Roosters voordeel getroffen door 4 servicefouten van Roosterse waarna de flow eruit was en er onnodig verlies geleden werd, met als gevolg een 2-0 achterstand.

De laatste weken hadden echter al laten zien dat dit geen belemmering is voor de spelers van Roosteren om er gezamenlijk de schouders onder te zetten en te vechten voor iedere shuttle en punt. Léon Nottelman deed dat wat iedereen van de 150 toeschouwers verwacht hadden, in 2 sets winnen. Marijn Put stond weer ijzersterk te spelen en zijn naam is nu ook in Barendrecht bekend, door deze mooie overwinning in de HE in 2 sets. Roxanne Molenmaker had weer een van die avonden waar zij liet zien waarom zij zo belangrijk is binnen het Roosterse team. Ze straalt weer plezier uit en ook na een week van hard werken en trainen perst ze er toch weer wat extra's uit en overklaste haar tegenstander volledig. Toen kwam de bijna sensatie van Wendy Hoeve. Eerste set tegen Monique Broeke ging duidelijk naar Wendy en in de tweede set stond zij nog comfortabel op 17-14 voorsprong. In plaats van wachten op de fouten van de tegenstander ging Wendy teveel risico in haar eigen spel leggen hetgeen haar uiteindelijke een verlies van de tweede en derde set opleverde.

De eerste mix van Léon en Roxanne tegen de sterke combinatie Michiel en Daisy was er een om in te lijsten. Hier leek het erop alsof er aan Roosterse kant 3 spelers in het veld stonden want Roxannne en Léon waren oppermachtig en lieten de klasse zien waarmee zij in het verleden furore maakten. Een dikke 2 sets overwinning bracht de tussenstand op 4-3 in Roosters voordeel.

Dan de afsluitende mix van Dennis en Linda tegen Rick en Pascalle werd een driesetter met in de derde set een duidelijke overwinning in Roosters voordeel. Deze mix liet zien dat men met inzet en geloof in eigen kunnen heel veel kan bereiken. Uiteindelijk werd de thuisreis met een 5-3 overwinning, afgezien van de omweg door wegafsluitingen, een gezellige rit. Teammanager Theo Wolfs was heel tevreden met het behaalde resultaat en in Roosteren is vanaf nu weer alles gericht op het komende thuisduel tegen Slotermeer.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinale WK Badminton 2019 in Zwitserland

Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinale WK Badminton 2019 in Zwitserland

In drie games wisten Selena Piek en Robin Tabeling te winnen van de nummer 6 van de wereld - het Indonesische koppel Praveen…

22 augustus 2019

Wisselende successen op dag twee WK Para-Badminton 2019

Wisselende successen op dag twee WK Para-Badminton 2019

Bij de WK Para-Badminton 2019 in Basel kwamen Joshua Donker, Megan Hollander, Mark Modderman en Joey Lie voor Nederland in actie…

22 augustus 2019

Dag drie WK Badminton 2019: Robin Tabeling en Selena Piek naar achtste finales

Dag drie WK Badminton 2019: Robin Tabeling en Selena Piek naar achtste finales

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen in Basel zijn Robin Tabeling en Selena Piek door naar de achtste finales in de mix.

22 augustus 2019

Soraya, Robin en Selena door op dag twee WK Badminton 2019

Soraya, Robin en Selena door op dag twee WK Badminton 2019

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Soraya De Visch Eijbergen en het koppel Robin Tabeling/…

20 augustus 2019

Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Jelle Maas en Robin Tabeling er in geslaagd de tweede…

19 augustus 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in Basel is het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen door naar de tweede ronde in het…

19 augustus 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Op dinsdag 20 augustus starten de TOTAL BWF Para-Badminton World Championships 2019 in Basel en zullen Joshua Donker, Megan…

18 augustus 2019

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Morgen starten in het Zwitser Basel de Total BWF Wereldkampioenschappen die tot en met zondag 25 augustus 2019 duren en waar op 5…

18 augustus 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!