Sterke seizoensopening Almere

Sterke seizoensopening Almere

Almere heeft zaterdagavond 8 september 2012 een prima seizoensstart gemaakt door met 8-0 te winnen van de Limburgse Roosterse BC.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Engelsman Pieter Mills liet zien bepaald geen krullenjongen te zijn en samen met Dave Khodabux won hij vrij eenvoudig het mannendubbel. Ook won Mills samen met het jeugdige en debuterende talent Cheryl Seinen de mixdubbel. Het debuut van Thamar Peters mocht er ook zijn met winst in het vrouwendubbel met Yvonne Sie en de winst in haar single. Maar het hele Almereteam was zonder meer op dreef in deze eerste wedstrijd.

In het mannendubbel waren de tegenstanders van Dave Khodabux en Peter Mills, Dennis Dubbelman en Roel Heuckelom. Alsof Khodabux en Mills al jaren met elkaar speelden, zo speelden zij deze mannendubbel. De Roosterse mannen waren dan ook volkomen kansloos en werden met 21-07 en 21-09 geroosterd.

Thamar Peters en Yvonne Sie hadden het in hun vrouwendubbel met name in de eerste game niet makkelijk tegen Wendy Hoeve en Debbie Jansens (21-18). In de tweede game was de tegenstand van de Limburgse dames gebroken dankzij het goede spel van Peters en Sie.

De partijen tussen Saber Afif en Leon Nottelman zijn altijd leuk voor het publiek. De twee heren zijn aan elkaar gewaagd en dat was ook nu weer het geval. In de eerste game ging het gelijk op en was de winnaar beslist niet te voorspellen. Het werd uiteindelijk 21-18 voor Afif. In de tweede game moest Afif een zeer forse achterstand wegwerken en eerlijk gezegd dachten velen dat het een derde game zou worden. Maar de uitstekend spelende Afif kwam terug en hoe. Met de eindstreep in zicht werkte Afif de achterstand helemaal weg en won met 23-21 ook de tweede game. Het had Nottelman overigens nooit mogen gebeuren om zijn grote voorsprong uit handen te geven.

Thamar Peters won de eerste game in het vrouwenenkel met 21-10 van Wendy Hoeve. In de tweede game keek Peters aanvankelijk aan tegen een achterstand, maar die werkte ze keurig weg en zij won met 21-17 ook de tweede game.

Stephan Branderhorst moest het opnemen tegen de jonge Belg in Roosterse dienst, Marijn Put. Het werd een vrij eenvoudige overwinning in de eerste game met 21-11 voor Branderhorst. In de tweede game liet Branderhorst de teugels vieren en daar putte Put moed uit en hij nam dan ook een forse voorsprong. Dat werd de immer koelbloedig ogende Branderhorst toch te gek. Hij begon aan een inhaalrace en won alsnog ook de tweede game met 22-20.

Enigszins pikant was de tweede vrouwensingle van het Almeerse jeugdtalent Manon Sibbald tegen Roxanne Molenmaker, en de laatste kwam vorig seizoen nog uit voor Almere. Sibbald won de eerste game op het nippertje, en moest daar voor wel een achterstand wegwerken. In de tweede game gebeurde precies het omgekeerde. Roxanne won nu, na een achterstand weg gewerkt te hebben (22-24). En de derde game gaf heel frappant dezelfde eindfase en uitslag als de eerste game, namelijk 21-19 voor Sibbald.

Met een ruime 6-0 voorsprong kon er aan de mixen worden begonnen. Het inmiddels vertrouwde Almere duo Khodabux en Sie namen het op tegen het vermaarde Roosterse koppel Nottelman en Molenmaker, die bepaald niet mis zijn en heel veel Masterstoernooien op hun naam hebben gebracht.

Weer een mooie partij om te zien. Sie met haar onnavolgbare korte netwerk en De Buks die geen kans onbenut laat om raak te schieten. Met 21-19 was de eerste game voor het Almeerse duo. En ook de tweede game voor Khoabux en Sie met de cijfers 21-16.

In de twee mix speelden Peter Mills met 16 jarige Cheryl Seinen die debuteerde in de hoofdmacht van Almere. En dat deed ze bepaald niet onverdienstelijk, beter gezegd heel erg goed. De tegenstanders, Dubbelman en Jansens namen aanvankelijk een kleine voorsprong, maar dat duurde niet lang. Mills en Seinen wonnen prima spelend de eerste game met 21-14 en ook de tweede game was voor het Almeerse koppel met 21-16.

Het vermelden waard is nog dat Milss tijdens een rally zijn bespanning stuksloeg, kans zag tijdens de rally snel van racket te wisselen en de rally vervolgens ook nog in Almeers voordeel won!

Met deze klinkende 8-0 overwinning maakte Almere de beste seizoensstart ooit en het publiek genoot. En dat is wel zo leuk in het seizoen dat de Almeerse vereniging 25 jaar bestaat. Trainer-coach Erik Staats toonde zich uitermate tevreden met deze eclatante overwinning en dat gold zeker ook voor de teammanager Emmy Vlaar. Masseur Henk Folmer maakte bij de spelers de spieren los en de spelers vlogen dan ook over de baan.

De wedstrijd stond onder leiding van de referee Hans Macare en de scheidsrechters Rob Deriga en Nico Nieuwkerk en op een klein 'opstootje' na, verliep de wedstrijd sportief en rimpelloos.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!