clubzoeker

Alida, Lisa en Soraya overtuigend door op Yonex Dutch Open

Alida, Lisa en Soraya overtuigend door op Yonex Dutch Open

Op de eerste dag van de Yonex Dutch Open in Almere kwamen veel Nederlanders in actie tijdens de kwalificatiewedstrijden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een groot aantal daarvan wist zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi, dat woensdag van start gaat.

De dag begon goed voor Nederland. Alida Chen speelde in de openingswedstrijd van het toernooi een sterke partij en won met 21-16 en 21-18 van de Thaise Tassamon Sangkawatana. Daarna won Chen met 21-17 en 22-20 van de Duitse Luise Heim. Een ijzersterk debuut van de speelster van Van Zijderveld op de Yonex Dutch Open.

Lisa Malaihollo en Soraya de Visch Eijbergen volgde het goede voorbeeld van Chen en plaatsten zich simpel voor het hoofdtoernooi. Malaihollo was in twee games te sterk voor Hannah Pohl uit Duitsland, terwijl De Visch Eijbergen in twee kwalificatierondes de Duitse Ramona Hacks en de Griekse Ioanna Karkantzia kansloos liet. Mireille van Daal strandde helaas in de kwalificaties.

In het gemengddubbel hadden Robin Tabeling en Myke Halkema tweemaal een walkover en schoven zo eenvoudig door. Ook Ralph Starren en Judith Campman plaatsen zich zonder te spelen voor het hoofdtoernooi.

Russell Muns en Manon Sibbald troffen een sterk Deens koppel, bestaande uit Lena Grebak en Anders Skaarup Rasmussen. Met 21-8 en 21-8 moest het Oranje-duo zich gewonnen geven. Tenslotte wisten ook Koen Ridder en Paulien van Dooremalen een ticket voor het hoofdtoernooi te bemachtigen. In drie games was het koppel te sterk voor een ander Nederlands paar; Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn.

Klik hier voor alle uitslagen van de Yonex Dutch Open.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij…

29 juni 2022

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!