Barning en Muskens kegelen favorieten uit Yonex Dutch Open

Barning en Muskens kegelen favorieten uit Yonex Dutch Open

Judith Meulendijks plaatst zich voor halve finale.

De stunt van de vierde dag op de Yonex Dutch Open kwam op naam van Eefje Muskens en Samantha Barning.

Ken je BC Shot al?

Het Oranje-koppel versloeg in de kwartfinale het als eerste geplaatste Zweedse duo Emelie Lennartsson/Emma Wengberg met 21-10, 21-23 en 21-15.

Ook Selena Piek en Iris Tabeling schaarden zich bij de laatste vier. Het als derde geplaatste koppel was in de kwartfinale met 21-13 en 22-20 voor het duo Patty Stolzenbach/Soraya de Visch Eijbergen.

Eric Pang en Dicky Palyama hebben zich bij de laatste vier in het mannenenkelspel geschaard. Pang was in een spannende kwartfinale met 21-18 en 21-19 te sterk voor de Oekraïner Dmytro Zavadsky (3). Zaterdag speelt Pang in de halve eindstrijd tegen Dieter Domke uit Duitsland.

Palyama liet geen gras groeien over zijn ambities. De routinier speelde gedreven en won de eerste game met 21-11. In de tweede game drukte Palyama door en won met 21-10. Morgen staat de Nederlander tegenover Emil Holst uit Denemarken.

Comeback

Patty Stolzenbach speelde tegen de als achtste geplaatste Karina Jorgensen uit Denemarken een geweldige wedstrijd. In de eerste game keek ze tegen een 12-4 achterstand aan, maar knokte zich terug en ging er met 21-18 winst van door. In de tweede game liep Stolzenbach opnieuw achter de feiten aan, maar leek op het juiste moment te pieken. Ze verspeelde echter een matchpoint en Jorgensen won met 22-20.

In de beslissende derde game begon de Nederlandse furieus. Ze bouwde haar voorsprong gestaag uit en trok de partij verrassend met 21-11 in de slotgame naar zicht toe. In de halve finale wacht morgen Kristina Gavnholt uit Tsjechië.

Judith Meulendijks drong ook door tot de halve finale. Meulendijks had uiteindelijk drie games nodig tegen de Ierse Chloe Magee. Het werd 21-19, 11-21 en 21-15 in het voordeel van de Nederlandse. Morgen speelt Meulendijks tegen de Zwitserse Nicole Schaller.

Waterloo

In de kwartfinale van het gemengddubbel vonden Robin Tabeling en Myke Halkema hun Waterloo. Het jonge Nederlandse koppel deed het tegen de als zesde geplaatste Engelsen Marcus Ellis en Gabrielle White naar behoren, maar keken bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Uiteindelijk waren Ellis en White met 21-19 en 21-14 te sterk.

Ook Jorrit de Ruiter en Samantha Barning drongen niet door tot de halve finale. Het Oranje-duo verloor met 21-15 en 21-19 van het sterkte Zwitserse paar Anthony Dumartheray/Sabrina Jaquet.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!