Barning en Muskens kegelen favorieten uit Yonex Dutch Open

Barning en Muskens kegelen favorieten uit Yonex Dutch Open

Judith Meulendijks plaatst zich voor halve finale.

De stunt van de vierde dag op de Yonex Dutch Open kwam op naam van Eefje Muskens en Samantha Barning.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het Oranje-koppel versloeg in de kwartfinale het als eerste geplaatste Zweedse duo Emelie Lennartsson/Emma Wengberg met 21-10, 21-23 en 21-15.

Ook Selena Piek en Iris Tabeling schaarden zich bij de laatste vier. Het als derde geplaatste koppel was in de kwartfinale met 21-13 en 22-20 voor het duo Patty Stolzenbach/Soraya de Visch Eijbergen.

Eric Pang en Dicky Palyama hebben zich bij de laatste vier in het mannenenkelspel geschaard. Pang was in een spannende kwartfinale met 21-18 en 21-19 te sterk voor de Oekraïner Dmytro Zavadsky (3). Zaterdag speelt Pang in de halve eindstrijd tegen Dieter Domke uit Duitsland.

Palyama liet geen gras groeien over zijn ambities. De routinier speelde gedreven en won de eerste game met 21-11. In de tweede game drukte Palyama door en won met 21-10. Morgen staat de Nederlander tegenover Emil Holst uit Denemarken.

Comeback

Patty Stolzenbach speelde tegen de als achtste geplaatste Karina Jorgensen uit Denemarken een geweldige wedstrijd. In de eerste game keek ze tegen een 12-4 achterstand aan, maar knokte zich terug en ging er met 21-18 winst van door. In de tweede game liep Stolzenbach opnieuw achter de feiten aan, maar leek op het juiste moment te pieken. Ze verspeelde echter een matchpoint en Jorgensen won met 22-20.

In de beslissende derde game begon de Nederlandse furieus. Ze bouwde haar voorsprong gestaag uit en trok de partij verrassend met 21-11 in de slotgame naar zicht toe. In de halve finale wacht morgen Kristina Gavnholt uit Tsjechië.

Judith Meulendijks drong ook door tot de halve finale. Meulendijks had uiteindelijk drie games nodig tegen de Ierse Chloe Magee. Het werd 21-19, 11-21 en 21-15 in het voordeel van de Nederlandse. Morgen speelt Meulendijks tegen de Zwitserse Nicole Schaller.

Waterloo

In de kwartfinale van het gemengddubbel vonden Robin Tabeling en Myke Halkema hun Waterloo. Het jonge Nederlandse koppel deed het tegen de als zesde geplaatste Engelsen Marcus Ellis en Gabrielle White naar behoren, maar keken bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Uiteindelijk waren Ellis en White met 21-19 en 21-14 te sterk.

Ook Jorrit de Ruiter en Samantha Barning drongen niet door tot de halve finale. Het Oranje-duo verloor met 21-15 en 21-19 van het sterkte Zwitserse paar Anthony Dumartheray/Sabrina Jaquet.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!